Agroturism în Skala Prinos, Thassos – Călare pe maluri de Egee

revista@vacantelatara.ro
catena-blog

Situată în bazinul mării Egee, în golful Kavala, insula Thassos este una dintre destinaţiile de vară preferate de români, fiind printre cele mai apropiate insule greceşti, fie că vorbim de transport personal, autocar sau avion. Tarifele accesibile, serviciile, cadrul natural, ospitalitatea grecilor şi posibilităţile diversificate de petrecere a timpului liber sunt câteva dintre motivele pentru care turiştii optează pentru această destinaţie, supranumită “Insula de smarald”.

Agroturism şi călărie în Skala Prinos

Ospitalitatea grecească, pe lângă servicii înseamnă şi mult zâmbet şi omenie. Ori despre aceste lucruri vă veţi convinge de cum ajungeţi în Skala Prinos la “Thassos Horse Club”. Acolo, pe lângă grajdurile şi spaţiile aferente activităţilor de călărit, veţi găsi şi o unitate de cazare specifică agroturismului elen – “White Horse Valley”, funcţională în perioada Mai – Septembrie. Situată la 200 m de plajă şi port, pensiunea dispune de 5 studio-uri ce se pot închiria în sistem self-catering şi posibilitatea de a servi la mic-dejun preparate din fermă proprie.Turiştii pot culege din grădina şi livada proprietarului fructe şi legume proaspete (roşii, ardei, pepeni roşii sau galbeni, oregano şi multe altele).

Experienţe de vacanţă “Thassos Horse Club” – Călăre în Grecia rurală - https://www.horsesholidays.com/ - info@horseholidays.com

Având două locaţii “Riding Club Kavala” situat pe partea continentală în satul Dato aproape de portul Kavala şi “Thassos Horse Club” în staţiunea Skala Prinos de pe insula Thassos, afacerea de familie deţinută de Chatzipantelis Leonidas (fost campion naţional şi actual antrenor cu peste 20 de ani de experiență), oferă o experienţă de vacanţă inedită pentru turiştii dornici de aventură.


“Turiştii care optează pentru serviciile noastre trebuie să ştie că vor veni într-un mediu informal. Îî întâmpinăm cu specificul ospitalităţii unei familii tradiţionale greceşti. Serviciile noastre funcţionează pe baza îmbunătăţirii relaţiilor dintre oameni şi natură, acţiuni de conştientizare şi educare a acestor legături dintre oameni şi animale. Deţinem 15 cai de rase şi talii diferite. Patru dintre aceştia sunt din rasa “pursânge arab” antrenaţi special pentru curse de anduranţă şi programe de călărit în munţi. Toţi caii sunt extrem de docili şi prietenoşi, obişnuiţi să fie călăriţi atât de începători cât şi de profesionişti." subliniază, Chatzipantelis Leonidas, proprietar.


Programe de călărit :

-    1 h – Călărit în mediul rural, pornind de la pensiunea gazdei, printre grădini şi plantaţii de măslini cu ieşire pe malul mării pe plaja din Skala Prinos. (Nivel: începător, intermediar, avansat);



 2 h – Călărit în mediu rural + înotat cu caii în marea Egee (Nivel începător, intermediar, avansat)

“Călăre în munţi şi sate tradiţionale” – program ce se poate personaliza în funcţie de pregătirea turiştilor (minimum 2h), cu posibilitate de picnic – traseu printre plantaţii de măslini, culturi de viţă-de-vie,  cărări de munte cu păduri de pin, popasuri la mănăstiri de piatră şi zone ce oferă perspective către Marea Egee şi Grecia continentală văzute de la înălţime (Nivel avansat);

“Vacanţă călăre” – Program 5 zile – Cazare, masă, program zilnic de călărit şi excursii călare (minimum 3-4 h/zi) – Excursii în sate tradiţionale din munţi, păduri de pin, înotat cu caii în Marea Egee, prepararea mâncărurilor tradiţionale, vizite obiective turistice: Muzeul Uleiului de Măsline, Mănăstirea Agios Panteleimon, Vechiul port naval din Skala Prinos etc.);

Prinos şi Skala Prinos

Situată în partea nord-vestică ă insulei, localitatea Prinos, cu portul – Skala Prinos, este cel mai important port de pe insula Thassos, făcând legătura prin ferryboat cu oraşul Kavala. Situat la 12 km de capitala insulei, Limenas, Skala Prinos, pe lângă ofertele variate de cazări (hoteluri, vile, pensiuni) atrage turiştii prin plaja spectaculoasă cu…păduri de pin.

Atracţii şi obiective turistice în zona Skala Prinos:

-    Muzeul Uleiului de Măsline;
-    Vechiul port naval cu tehnici tradiţionale de construire a ambarcaţiunilor;
-    Satele de munte cu case tradiţionale de piatră:  Mikro Kazaviti şi Mikro Kazaviti cu producători locali de miere de albine, ulei de măsline, condimente, ouzo şi tsipouro;
-    Biserica şi Pestera Sf. Pantelimon

Descoperiţi farmecul Greciei cu sejururile Corali Holidays -  www.corali.ro

Vă recomandăm să descoperiţi farmecul şi poveştile Thassos-ului optând pentru excursiile în diverse staţiuni de pe insulă ale agenţiei de turism, Corali Holidays.

Cu o experienţă de peste 20 de ani, membri ANAT şi pionieri ai vacanţelor de tip charter cu autocarul pe destinaţia Grecia, cât şi alte ţări, tour-operatorul Corali Holidays, prin domnul Dumitru Luca, general manager – vă propune o varietate de oferte pentru sezonul 2020.


Cristian-Alexandru CATANA
Alte articole scrise de Cristian Alexandru CATANA 
By Cristian Catana January 20, 2022
Cadrul natural, oamenii satelor şi poveştile lor, obiceiurile şi cărările agropastorale sunt câteva dintre reperele traseelor tematice de ecoturism din zona Moieciu-Fundata . Acestea sunt destinate turiştilor care vor să descopere la pas sau chiar cu bicicletele aceste meleaguri ce oferă perspective spectaculoase spre crestele Bucegilor, Pietrei Craiului și Leaotei . 9 trasee ecoturistice iniţiate de Centrul de Ecologie Montană din Moieciu pun accentul pe observarea și aprecierea naturii și a autenticităţii rurale.
By Cristian Catana October 19, 2020
Un etalon pentru cele enumerate mai sus, îl reprezintă staţiunea Băile Balvanyos situată la poalele Muntelui Puturosu cunoscut şi sub denumirile de Ciomatu sau Puciosu. Masivul ce face parte din lanţul munţilor Harghitei, are o înălţime maximă de 1031 de metri, vârful Ciomatul Mare. Muntele Puturosu reprezintă limita sudică din care se pot observa la suprafață elemente vulcanice din lanțul vulcanic al Carpaților Orientali. Drumeţie la Grota Sulfuroasă Îmbinând drumeţia montană cu tratamentul balneo, vom prezenta un scurt traseu cu pornire de la Grand Hotel Balvanyos spre Grota Sulfuroasă, cea mai mare mofetă naturală din Europa şi cea mai mare scurgere de gaze cu dioxid de carbon.
By Cristian Catana July 27, 2020
Situată în pitoreasca Valea a Tarcăului , înconjurată de păduri de foioase şi de brad şi de răcoarea înălţimilor masivului Gosman Tarcău, “Chez Marie” este o îmbinare armonioasă de eleganţă, rafinament şi confort cu ospitalitatea specifică turismului rural. Răcoarea pădurilor este acompaniată de trilul păsărilor, de talăngile din gospodării şi de susurul lin al Tarcăului, afluent al Bistriţei. Integrată perfect în cadrul natural şi promovând specificul local, pensiunea îşi justifică din plin sloganul – “Mângâiere de Brateş”.
By Cristian Catana July 14, 2020
“Fiind în această zonă avantajată de natură, cu o deschidere destul de mare, în apropierea Castelului Bran (800m) dar şi cu acces spre Cheile Zărneştiului, era păcat să nu valorificăm potenţialul. Aşa ne-am hotărât să ne extindem propria casa, am mansardat-o şi începând cu anul 2007, pensiunea “Pel Flora” şi-a deschis porţile turiştilor. Denumirea am ales-o pornind de la iniţialele: Paul, Elena, Liviu, cât şi de la dragostea pe care o port florilor şi amenajărilor din flor i”, povesteşte doamna Elena Ghinea.
By Cristian Catana July 14, 2020
Şi cât de frumos s-a îmbrăcat Dâmbovicioara în ie, ocazie de a marca Ziua Universală a Iei şi Sânzienele, sărbătorite pe 24 Iunie.
By Cristian Catana June 19, 2020
În arealul frumos îngrijit de maici, pe lângă chiliile acestora şi-a făcut loc un spaţiu muzeal destinat colecţiei etnografice de ii, costume populare şi obiecte etnografice ce aparţine colecţiei personale a stareţei Ana Lucia Nedelea. Astfel, în curtea Mănăstirea Nămăieşti, micuţul Muzeu Etnografic este un veritabil patrimoniu cu mărturii ale tradiţiei zonei Argeşului, Muscelului şi Târgoviştei.
By Cristian Catana June 18, 2020
Situate la aproximativ 8 km de Petroşani, Cheile Băniţei reprezintă şi liantul dintre două depresiuni pitoreşti: Haţeg şi Petroşani . Pârul Băniţa ce-şi şiroieşte agale cursul spre Jiul de Est a săpat cu încăpăţânare în calcare albe, formând meandre în această zonă de chei, ce se întinde pe o distanţă destul de scurtă (300-350 m).
By Cristian Catana June 17, 2020
În cele peste 500 de fotografii cuprinse în albumul semnat de basarabeanca Stela Moldovanu , cititorii vor putea observa personalităţi ale istoriei şi culturii române ce au purtat cu mândrie, de-a lungul timpului, costumul autentic românesc: reginele României Mari, artista Maria Tănase şi alte exemple.
By Vacante la tara June 16, 2020
Sarmale…Fantezie pe-o felie Este un mix de sărmăluţe în foi de varză şi de viţă pe un pat de mămăliguţă la grătar . - Sărmăluţele de porc le facem dintr-un amestec de ¼ fleică de porc, ½ pulpă de porc, şi ¼ afumătură (piept afumat), la care adăugam orezul înflorit cu ceapă călită şi condimente (sare, piper, cimbru). Foile de varză le tăiem micuţe, aşa încât sărmăluţa să fie de-o îmbucătură. Le aşezăm în oala de pământ, în straturi, având grijă ca la fundul oalei să punem varza tocată şi afumatura. Deasupra punem varza tocată şi felii de roşii. Adăugam sosul (făcut cu suc de roşii şi cimbru) şi dăm la foc domol vreo 5 ore. - Sărmăluţele în viţă le facem dintr-un amestec de ½ piept de curcan şi ½ pulpă de porc, la care adăugam orez înflorit, ceapă şi morcov călite şi condimente: sare, piper şi pătrunjel verde. Le înfăşuram şi le aşezăm concentric în oală. Adăugăm sosul făcut cu suc de roşii şi dăm la foc domol cam 4 ore. - Mamaliguta o facem în maniera clasică, dar adăugam în ea un strop de unt să o facem cremoasă. O lăsăm să se răcească şi o taiem felii, pe care le punem pe grătarul incins. La servire se pune mămăliguţa ca bază şi deasupra sărmăluţe, alternativ viţa şi varza şi stropim cu un sos cu iaurt acrişor şi leurdă (sau măcriş) şi decorăm cu un chips de şorici! Poftă bună!
By Vacante la tara May 21, 2020
Delta Dunării a devenit în ultimii ani una dintre cele mai căutate destinaţii din ţară, mai ales în lunile de vară. Şi este lesne de înţeles de ce. Cel mai nou pământ românesc însumează în cadrul unui sejur o multitudine de experienţe de vacanţă, de la locuri pitoreşti şi unice la o faună şi o vegetaţe incredibile, poveşti şi tradiţii, gastronomie specifică, toate scăldate în apusuri şi răsărituri de neuitat pe braţele Dunării. Şi dacă aţi optat să descoperiţi această lume deltaică, este bine să alegeţi să vizitaţi oamenii Deltei la ei acasă, pornind pe uliţele şi grindurile ce vă vor purta spre meleaguri în care oamenii spun poveşti despre locuri şi locurile spun poveşti despre oameni.
Show More

Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

By Cristian Catana February 11, 2025
Pe harta pensiunilor din România care datorită calității și diversității serviciilor oferite turiștilor transformă sejurul acestora în veritabile experiențe de vacanță, Pensiunea “La Mesteceni” din Sălicea, Clu j se află la loc de cinste. Fostă câștigătoarea a distincției “Margareta de Aur” oferită de ANTREC România, pensiunea “La Mesteceni”, situată la 13 km de municipiul Cluj-Napoca își așteaptă turiștii.
February 11, 2025
"Cu bune și cu rele, România va fi pentru totdeauna în inima mea!" Despre turism, gastronomie și sănătate în bucate cu chef Dorina Burlacu, românca plecată de 30 de ani din România, care și-a găsit vocația în Italia, acolo unde a primit de două ori distincția ‘Cinci stele de aur ale gastronomiei italiene”. Dorina le recomandă italienilor ciorbele, micii, cozonacul, salata de vinete și mămăliga, dar mai ales sarmalele românești. Cu un master în nutriție culinară, Dorina Burlacu s-a dedicat mâncării sănătoase și gustoase și a conceput rețete tradiționale în acest sens.
January 31, 2025
Expoziția "Talent 35" prezintă 52 de tineri artiști vizuali, care au fost bursieri ai programului Tinere Talente începând cu anul 2009, program susținut de Fundația Regală Margareta a României. Pe lângă sprijinul financiar, tinerii talentați au avut mai mulți mentori care i-au ajutat să se dezvolte promițător. Vă invităm să le vedeți interesantele lucrări de pictură, sculptură, artă fotografică, design vestimentar, expuse în sălile Kretzulescu ale Muzeului Național de Artă al României, în perioada 18 ianuarie - 23 februarie 2025. 
January 28, 2025
Expoziția "Imaginarium: lumea celor nevăzute" a artiștilor Marijana și Relu Bițulescu Descoperiți lumea imaginată de doi renumiți artiști români contemporani Marijana și Relu Bițulescu, vizitând expoziția lor intitulată "Imaginarium: lumea celor nevăzute". Personajele delicate urcă pe maramele asamblate de Marijana Bițulescu, intrând în dialog cu prințesele pictate de Relu Bițulescu sau pădurile de aur și argint. Expoziția este deschisă la Muzeul Național al Țăranului Român (sala Irina Nicolau), în perioada 15 ianuarie - 2 februarie 2025.
January 23, 2025
Anul 2025 debutează cu o aniversare de suflet în viața tipărită a revistei “Vacanțe la țară” , marcarea a 21 de ani de la prima apariție . Iată că pe lângă o dată specială în istoria României – Sărbătoarea Micii Uniri, data de 24 Ianuarie se traduce prin 253 de ediții cu apariție neîntreruptă, lună de lună, a publicației noastre.
By Cristian Catana January 14, 2025
Studenţii din Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală - USAMV București – coordonați de doamna conf. univ.dr. Maria Stoian și prof. univ. dr. Alina Mărcuță au efectuat o vizită de documentare în județul Ilfov.
January 14, 2025
Indiferent de anotimp, Harghita Băi suprinde prin varietatea activităților ce se pot face, prin frumusețea și sălbăticia peisajelor și prin ospitalitatea localnicilor și a gazdelor. Renumită pentru pârtiile de schi pe perioada de iarnă, dar și pentru mofete și trasee turistice marcate în restul anului, Harghita Băi vine în întâmpinarea oaspeților cu o varietate de spații de cazare și masă, în funcție de dorințele musafirilor.
By Cristian Catana January 14, 2025
Proiectul „Mândruța” s-a născut în frumoasa Bucovină, mai exact în Vatra Dornei , unde două surori - Oana și Alina – au pus bazele proiectului „Mândruța”, proiect ce împletește armonios spiritul creativ cu partea de meșteșug și tradiție.
January 8, 2025
Expoziția „De la pictori adunate…” prezentată de „Asociația de Arte Vizuale „I. D. Negulici” din Câmpulung Muscel, reunește un grup de 21 de artiști vizuali. La Castelul Pelișor din Sinaia, în perioada 15 ianuarie – 16 februarie 2025 expun un grup de artiști plastici muscelini care și-au ales ca temă castelele regale dar și portretele membrilor familiei regale a României.
By Cristian Catana December 30, 2024
Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarna se va desfasura in comuna botosaneana Vorona in data de 31 Decembrie 2024. Manifestarea va debuta la ora 10.00 in Piata Comunala.
Mai multe articole
catena-page
Share by: