Evenimente frumoase rurale

January 23, 2025
Anul 2025 debutează cu o aniversare de suflet în viața tipărită a revistei “Vacanțe la țară” , marcarea a 21 de ani de la prima apariție . Iată că pe lângă o dată specială în istoria României – Sărbătoarea Micii Uniri, data de 24 Ianuarie se traduce prin 253 de ediții cu apariție neîntreruptă, lună de lună, a publicației noastre.
By Cristian Catana January 14, 2025
Studenţii din Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală - USAMV București – coordonați de doamna conf. univ.dr. Maria Stoian și prof. univ. dr. Alina Mărcuță au efectuat o vizită de documentare în județul Ilfov.
May 17, 2024
RAD ART FAIR, cel mai important eveniment dedicat pieței de artă contemporană din România se va desfășura între 16 și 19 mai la CARO București. Anul acesta se înregistrează o creștere de 25% a galeriilor prezente față de anul precedent, cumulând un număr de 26 de galerii care vor expune peste 90 de artiști. Astfel, RAD FAIR 2024 prezintă 11 noi expozanți din București, Cluj, Iași, Frankfurt și Viena. Biletele pot fi achiziționate pe platformele Entertix și IaBilet. În afara standurilor expoziționale, în cele 4 zile de eveniment, publicul iubitor de artă, colecționari și specialiști se vor bucura și de cele trei secțiuni distincte, RAD Design, Parcul de Sculptură, și RAD Talks. Evenimentul și proiectele pe termen lung RAD sunt prezentate de partenerul principal, Banca Transilvania.
April 17, 2024
Muzeul Golești și Muzeul Național Bran vă invită la o întâlnire peste timp cu Regina Maria, personajul istoric feminin cu cel mai mare impact asupra societății românești din epoca primului Război Mondial și din perioda interbelică.
March 25, 2024
Muzeul Național de Artă al României deține cea mai bogată și valoroasă colecție de artă decorativă europeană din țară, având un patrimoniu de peste zece mii de piese de tapiserie și mobilier, artă decorativă din ceramică, sticlă și metal. 
March 12, 2024
De la începutul lunii Martie și până pe 15 Aprilie 2024, Muzeul Naţional Cotroceni a găzduit impresionanta expoziţie “Cela Neamţu – Miracolul firului de lână”. Exponatele sunt veritabile obiecte de patrimoniu realizate în peste 60 de ani de creaţie și inspiraţie artistică de doamna Cela Neamţu, considerată” Pasărea cea măiastră a tapiserei româneşti”. Așa cum ne-a obișnuit an de an, în luna Martie, Muzeul Naţional Cotroceni prezintă publicului o artistă contemporană, ocazie prin care, în cultura românească s-a realizat o îmbinare între tradiţia autentică românească și arta universală contemporană, mărturie fiind creaţiile expoziţiei “Mircolul firului de lână”. Astfel, timp de o lună și jumătate vizitatorii au avut ocazia de a admira tapiserii impresionante realizate de artista Cela Neamţu aduse de la muzee din toată ţara.
January 8, 2024
Expoziția de fotografie ”Comorile Olteniei de sub munte” este dedicată Zilei Artei Fotografice din România, Zilei Culturii Naționale și Zilei Unirii Principatelor Române. Casa de Cultură a Studenților București organizează in perioada 11 -31 Ianuarie 2024, expoziția de fotografie ”Comorile Olteniei de sub munte” din cadrul proiectului Romania Student Tour - program naţional de redescoperire şi promovare a valorilor patrimoniului natural şi cultural.
March 16, 2023
Anul 2023 este anul Ciprian Porumbescu pentru celebrarea a 170 de ani de la naşterea şi comemorarea a 140 de ani de la moartea compozitorului. De asemenea, anul 2023 este și anul Dimitrie Cantemir. Pe tot parcursul anului se vor organiza evenimente culturale, artistice sau educaţionale dedicate celebrării vieţilor şi operelor acestora. Violonist, compozitor și teolog, Ciprian Porumbescu s-a născut la data de 14 octombrie 1853, la Șipotele Sucevei, în familia modestă a preotului Iraclie Golembiovski şi al Emiliei Clodniţchi, de origine poloneză, având o soră mai mare, Mărioara. Din cauza lipsei resurselor, nu a avut parte de o formare constantă și a început studiul muzicii la Suceava și Cernăuți, pentru a-l continua, peste ani, la Viena.
By Cristian Catana March 9, 2023
Ca în fiecare an, începutul primărverii este marcat la Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” prin Târgul de Mărţişor – “Târg cu Tâlc”, eveniment ce s-a desfăşurat în perioada 27 Februarie – 8 Martie 2023.
October 18, 2022
Încet, încet, Hârja – de pe Valea Oituzului, din judeţul Bacău – se impune ca loc de desfăşurare a unor manifestări festivaliere. În 5-7 august a.c., în zona Prund (luncă), s-a ţinut ELF – Experiential Learning Festival, „un proiect început acum 7 ani, care are ca scop promovarea educaţiei non-formale, a ecologiei, a învăţării prin joc şi a spiritului comunitar”, avându-l ca manager pe Vlad Grigoraş.
Mai multe evenimente
Share by: