Oaspeţi la pensiunea „Pel Flora”, Predeluţ, Bran

revista@vacantelatara.ro
catena-blog

În Predeluţ, zonă liniştită şi pitorească a Branului, cum te depărtezi de binecunoscutul castel pentru a admira şi mai bine spectaculoasa creastă a Bucegilor, vei ajunge la pensiunea “Pel Flora”.
Gazdele - Elena şi Liviu Ghinea - au pregătit pentru oaspeţi un spaţiu ce transmite multă tihnă, linişte şi confort.

“Fiind în această zonă avantajată de natură, cu o deschidere destul de mare, în apropierea Castelului Bran (800m)  dar şi cu acces spre Cheile Zărneştiului, era păcat să nu valorificăm potenţialul. Aşa ne-am hotărât să ne extindem propria casa, am mansardat-o şi începând cu anul 2007, pensiunea “Pel Flora” şi-a deschis porţile turiştilor. Denumirea am ales-o pornind de la iniţialele: Paul, Elena, Liviu, cât şi de la dragostea pe care o port florilor şi amenajărilor din flori”, povesteşte doamna Elena Ghinea.
Condiţii de cazare şi facilităţi

În prezent turiştii ce trec pragul pensiunii “Pel Flora”, clasificată cu 3 margarete,  au la dispoziţie 15 locuri de cazare în camere cu băi proprii, sală de mese şi o curte generoasă , frumos amenajată, potrivită pentru relaxare.

- 15 locuri în 7 camere (6 camere duble şi o triplă), internet WiFi;
- sală de mese;
- şemineu;
- foişor rustic şi spaţiu de servit masa în aer liber;
- grătar;
- spaţii de relaxare (leagăne, balansoare rustice) în curtea generoasă;
- locuri de joacă;
- micro fermă de păsări;
- parcare.

Din 2007 şi până-n prezent gazdele pensiunii au transformat turiştii în oaspeţi de suflet care se reîntorc cu drag la „Pel Flora” şi, mai mult decât atât, recomandă serviciile pensiunii altor familii cât şi prietenilor.
Gazdele şi-au conturat un segment de clienţi fideli format din familii cu copii şi datorită curţii generoase cât şi posibilităţii ca cei mici să interacţioneze cu viaţa la curte...să vadă păsările din fermă, să le hrănească, să culeagă flori

„Sunt familii care se reîntorc la noi încă din anul 2007. De multe ori pot spune că am învăţat tainele industriei ospitalităţii alături de turişti, devenind pur şi simplu prieteni cu noi. Ne-a ajutat foarte mult, inclusiv cu promovarea, doamna Mioara Vişan Stoian pe care ne bucurăm s-o cunoaştem. Cine n-o cunoaşte pe doamna Stoian în aceste locuri, şi nu numai? Ne-am intersectat datorită cursurilor de formare profesională pe care dânsa, prin ANTREC Braşov, le-a făcut în zona noastră. Era foarte multă nevoie de personal calificat într-o zonă cunoscută datorită unităţilor de cazare si de alimentaţie. Astfel, fiind profesor de alimentaţie publică, am devenit formator în cadrul acestor cursuri pentru calificăre de ospătari, bucătari, administratori de pensiune etc.”, ne precizează doamna Elena Ghinea.
Obiective turistice şi drumeţii

Pensiunea “Pel Flora” constituie un loc bun de pornire în drumeţii mai lungi sau mai scurte, într-o zonă care abundă de frumuseţi. Liviu Ghinea, făcând parte din echipa Salvamont Bran, oferă recomandări şi ghidaj turiştilor interesaţi de drumeţiile montane pe cărările Bucegilor, Piatra Craiului şi prin împrejurimi.

Posibilităţi de agrement şi drumeţii pornind de la pensiunea “Pel Flora”:

- Castelul Bran;
- Prăpăstiile Zărneştilor;
- Satele Măgura şi Peştera – Parcul Naţional Piatra Craiului (trasee de creastă);
- Trasee spre creasta Bucegilor –Vf. Omu, Valea Gaura, Poiana Ciubutei, Poiana Guţanu, şaua Ţigăneşti, cascada Urlătoarea Clincei, cascada şi canionul Moara Dracului etc.
- Pârtia Bran-Zănoaga;
- Cetatea Râşnov.

“Ne place foarte mult să facem mişcare şi drumeţii prin munţi. Avem locuri foarte frumoase şi le recomandăm şi turiştilor să le cunoască. În funcţie de pregătirea acestora şi de condiţia fizică sunt o sumedenie de trasee care cu siguranţă îi va surprinde. Chiar de curând am admirat sălbătica Cascadei Moara Dracului din Bucegi, urmând un traseu ce porneşte din zona Şimon. Pe lângă frumuseţea traseului, am şi cules conuri de pin, muguri de brad din care îmi place să fac siropuri. Sunt extrem de sănătoase, mai ales ca remedii naturale pentru afecţiunile căilor respiratorii. De multe ori în drumeţiile noastre mai culegem şi fructe de sezon din care fac siropuri pe care-mi place să le dăruiesc turiştilor. Sunt foarte bune alături de prăjiturile pe care le fac şi de care se pot bucura oaspeţii. Aş putea spune că un autograf culinar al pensiunii este prăjitura “Regina Maria”. E firesc, ca profesor de alimentaţie publică, să dăruiesc din munca mea…nu numai elevilor ci şi turiştilor care ne calcă pragul. Aşa că-i mai răsfăţăm cu prăjituri de casă, gogoşi sau cozonaci”, ne povesteşţe gazda.
La cerere - Experienţe de vacanţă la pensiunea “Pel Flora”

- plimbări cu trăsura trasă de cai sau cu sania ;
- drumeţii ghidate;
- mese cu preparate tradiţionale zonei;
- program artistic cu ansamblu şi prezentarea portului specific;

Vă invităm în Predeluţ să descoperiţi ospitalitatea gazdelor şi să vă bucuraţi de tradiţiile şi natura zonei Branului.

Pensiunea “Pel Flora”
Elena şi Liviu Ghinea
Str, Predeluț 15, Bran
0740 492 145

Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

By Cristian Catana February 11, 2025
Pe harta pensiunilor din România care datorită calității și diversității serviciilor oferite turiștilor transformă sejurul acestora în veritabile experiențe de vacanță, Pensiunea “La Mesteceni” din Sălicea, Clu j se află la loc de cinste. Fostă câștigătoarea a distincției “Margareta de Aur” oferită de ANTREC România, pensiunea “La Mesteceni”, situată la 13 km de municipiul Cluj-Napoca își așteaptă turiștii.
February 11, 2025
"Cu bune și cu rele, România va fi pentru totdeauna în inima mea!" Despre turism, gastronomie și sănătate în bucate cu chef Dorina Burlacu, românca plecată de 30 de ani din România, care și-a găsit vocația în Italia, acolo unde a primit de două ori distincția ‘Cinci stele de aur ale gastronomiei italiene”. Dorina le recomandă italienilor ciorbele, micii, cozonacul, salata de vinete și mămăliga, dar mai ales sarmalele românești. Cu un master în nutriție culinară, Dorina Burlacu s-a dedicat mâncării sănătoase și gustoase și a conceput rețete tradiționale în acest sens.
January 31, 2025
Expoziția "Talent 35" prezintă 52 de tineri artiști vizuali, care au fost bursieri ai programului Tinere Talente începând cu anul 2009, program susținut de Fundația Regală Margareta a României. Pe lângă sprijinul financiar, tinerii talentați au avut mai mulți mentori care i-au ajutat să se dezvolte promițător. Vă invităm să le vedeți interesantele lucrări de pictură, sculptură, artă fotografică, design vestimentar, expuse în sălile Kretzulescu ale Muzeului Național de Artă al României, în perioada 18 ianuarie - 23 februarie 2025. 
January 28, 2025
Expoziția "Imaginarium: lumea celor nevăzute" a artiștilor Marijana și Relu Bițulescu Descoperiți lumea imaginată de doi renumiți artiști români contemporani Marijana și Relu Bițulescu, vizitând expoziția lor intitulată "Imaginarium: lumea celor nevăzute". Personajele delicate urcă pe maramele asamblate de Marijana Bițulescu, intrând în dialog cu prințesele pictate de Relu Bițulescu sau pădurile de aur și argint. Expoziția este deschisă la Muzeul Național al Țăranului Român (sala Irina Nicolau), în perioada 15 ianuarie - 2 februarie 2025.
January 23, 2025
Anul 2025 debutează cu o aniversare de suflet în viața tipărită a revistei “Vacanțe la țară” , marcarea a 21 de ani de la prima apariție . Iată că pe lângă o dată specială în istoria României – Sărbătoarea Micii Uniri, data de 24 Ianuarie se traduce prin 253 de ediții cu apariție neîntreruptă, lună de lună, a publicației noastre.
By Cristian Catana January 14, 2025
Studenţii din Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală - USAMV București – coordonați de doamna conf. univ.dr. Maria Stoian și prof. univ. dr. Alina Mărcuță au efectuat o vizită de documentare în județul Ilfov.
January 14, 2025
Indiferent de anotimp, Harghita Băi suprinde prin varietatea activităților ce se pot face, prin frumusețea și sălbăticia peisajelor și prin ospitalitatea localnicilor și a gazdelor. Renumită pentru pârtiile de schi pe perioada de iarnă, dar și pentru mofete și trasee turistice marcate în restul anului, Harghita Băi vine în întâmpinarea oaspeților cu o varietate de spații de cazare și masă, în funcție de dorințele musafirilor.
By Cristian Catana January 14, 2025
Proiectul „Mândruța” s-a născut în frumoasa Bucovină, mai exact în Vatra Dornei , unde două surori - Oana și Alina – au pus bazele proiectului „Mândruța”, proiect ce împletește armonios spiritul creativ cu partea de meșteșug și tradiție.
January 8, 2025
Expoziția „De la pictori adunate…” prezentată de „Asociația de Arte Vizuale „I. D. Negulici” din Câmpulung Muscel, reunește un grup de 21 de artiști vizuali. La Castelul Pelișor din Sinaia, în perioada 15 ianuarie – 16 februarie 2025 expun un grup de artiști plastici muscelini care și-au ales ca temă castelele regale dar și portretele membrilor familiei regale a României.
By Cristian Catana December 30, 2024
Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarna se va desfasura in comuna botosaneana Vorona in data de 31 Decembrie 2024. Manifestarea va debuta la ora 10.00 in Piata Comunala.
Mai multe articole
catena-page
Share by: