MARGARETA DE AUR

Complexul “Pe culmile Bucuriei”, Aninoasa -“Creăm amintiri frumoase!”

revista@vacantelatara.ro
catena-blog

În pitorescul meleag al Argeșului,în Valea Siliștii, comuna Aninoasa, o frumoază zonă deluroasă, la marginea pădurii, oaspeții ce trec pragul complexului agroturistic și de agrement “Pe culmile Bucuriei” vor experimenta îmbinarea ospitalitații cu relaxarea, dar și cu sănătatea prin activități sportive și recreative.

Apropierea de cadrul natural înconjurător – freamătul pădurii și susurul pârului Slănic, cât și specificul rural al comunității, fac din complexul “Pe culmile bucuriei” o reîntoarcere spre firesc, simplitate și către un stil de viață cât mai tihnit.

De cum trecem pragul pensiunii vom aprecia livingul spațioș și extrem de luminos în care contemporanul se îmbină armonios cu elementele tradiționale. Șemineul rustic conferă un aer de tihnă întregii încăperi, unde este și locul ideal de servit masa. Gazdele au fost extrem de atente cu detaliile și decorurile camerelor cât și cu această îmbinare de lemn și piatră, atât pe exteriorul complexului cât și pe interior . 

Gazdele pensiunii, provenind din domeniu sportiv și al educației sănătoase prin sport, propun oaspeților pe lângă descoperirea ospitalității și serviciilor de calitate ale pensiunii și programe și activități tematice sportive. Acest lucru, fac din complexul “Pe culmile bucuriei” o alegere optimă pentru organizarea taberelor sportive și activităților cu un specific activ.

Pentru cei ce optează pentru alegerea unui pachet de tabere la pensiunea “Pe culmile Bucuriei”, în special elevi și tineri, aceștia vor participa la un program bine stabilit prin care-și vor îmbunătăți capacitatea de efort și de observare, disciplina, atenția și concentrarea.

Totodată, activitățile de grup propuse vizează disciplinarea și adoptarea unui comportament colectiv adecvat, în relaționarea cu colegii dar și cu cadrele didactice. 

Structură de cazare și facilități;

-         5 camere cu trei paturi și grup sanitar propriu; Fiecare cameră poartă nume de sfânt;

-         Sală de servire a mesei cu șemineu rustic;

-         Bucătărie de vară, loc de grătar și cuptor tradițional;

-         Servirea mesei cu produse din gospodărie proprie sau de la producători locali;

-         Jocuri de societate și bibliotecă cu cărți;

-         Foișor de lemn;

-         Servicii de spălătorie/uscătorie haine;

-         Loc de parcare.

Facilități de agrement, activități sportive și timp liber:

-         Teren de volei pe nisip;

-         Sală de fitness cu dotări: spaliere, aparate de fortă, mingi gimnastică și medicinale, corzi și saltele;

-         Culoar de 40 m cu pistă de atletism și groapă de nisip;

-         Culoar de 40 m de nisip și rumeguș;

-         Teren de fotbal în apropiere.

Pe lângă activitățile oferite în cadrul complexului, gazdele își propun să ofere oaspeților și activități de descoperire a specificului cadrului natural din jur cât și a obiectivelor turistice din apropiere. Astfel, se pot organiza vizite la:

-         Lăcașuri de cult aparținând Epsicopiei Argeșului;

-         Lacul Vidraru;

-         Mănăstirea rupestră Corbii de Piatră;

-         Mănăstirea Curtea de Argeș;

  Complexul agroturistic și de agrement “Pe culmile Bucuriei”

Sat.Valea Silisti nr.99A, comuna Aninoasa, Arges.

0774 455 476

bucuriesport@gmail.com

https://bucuriesport.ro/

 


Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

March 26, 2025
In data de 28 Martie 2025, incepand cu ora 18.30 la Casa de Cultură a Sindicatelor Botoșani va avea loc concertul "În lumea lui George Enescu". Alexandru Tomescu- vioară Eduard Kunz- pian În program: Jules Massenet- Meditația Fritz Kreisler- Frumosul rozmarin Fritz Kreisler- Capriciul vienez Fritz Kreisler- Liebesfreud George Enescu- Balada George Enescu- Lăutarul George Enescu- Sonata a III-a în caracter popular românesc Informații: Site: https://filarmonicabotosani.ro/
March 26, 2025
În perioada 23-25 aprilie 2025, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, instituție publică de cultură, aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, cu sprijinul Primăriei Municipiului Botoșani, organizează cea de-a XVIII-a ediție a activității Târgul Meșterilor Populari. Manifestarea are ca obiectiv principal valorificarea și promovarea meșteșugurilor tradiționale autentice.
March 19, 2025
Gala anuală a premiilor Asociaţiei Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism din România (AJTR) – preşedinte, Mihai Ogrinji – desfăşurată în Vâlcea, la Drăgăşani, ne-a ocazionat o (re)descoperire a respectivelor meleaguri. Astfel, între altele, am vizitat, cu pioşenie, mănăstirile brâncoveneşti Mamu Lungeşti (pictor, Pârvu Mutu) – stareţă, maica Pavelina Ioniţă – şi Brâncoveni – aceasta din urmă în apropiere, în judeţul Olt, în perimetrul aceleiaşi localităţi regăsindu-se şi fragmentele de zid ale caselor domneşti în care s-au născut Matei Basarab şi Constantin Brâncoveanu; catedrala din Drăgăşani (construcţie 1930-1936); „expoziţia documentară Gib. I. Mihăescu”, găzduită într-o cameră a casei prozatorului drăgăşenean, acum aflată în proprietatea unei nepoate, dna Daciana Floroiu – absolventă a Academiei de Studii Economice din Bucureşti – care înţelege perfect importanţa cultivării memoriei bunicului său.
March 19, 2025
Strălucirea soarelui luminează într-un fel aparte spiritele oamenilor, iar pe meleagurile Drăgășaniului parcă se îmbină tare plăcut cu strălucirea cealaltă, a licorii bahice dăruită cu atâta generozitate de podgoriile acestor locuri binecuvântate. Noi - cei care scriem „istoria clipei” despre locuri mirifice și despre iubitori de neam – am hotărât să onorăm performanța în industria turistică românească, din nou în preajma Zilei Culturii Naționale (15 ianuarie), când Eminescu se năștea să identifice esența sufletului românesc în lume. O călătorie bogată în descoperiri și pecetluită de o Gală de Premiere spectaculoasă prin conținut, organizare și ospitalitate – așa aș defini deplasarea documentară a membrilor Asociației Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România (AJTR) de la începutul lui 2025.
March 19, 2025
La începutul lunii martie 2025, s-a deschis o nouă ediţie Art Safari. Vă invităm să descoperiţi expoziţia "Fluturi", una dintre cele opt expoziţii Art Safari. Aveţi ocazia să vă bucuraţi de picturi impresionante cu fluturi şi instalaţii realizate de artişti români contemporani de renume - Alina Aldea, Alina-Ondine Slimovschi, Dan Bota, Felix Aftene, Laura Greaca, Ligia Macovei, Luigi Puiu, Mihai Rusu, Vincenţiu Grigorescu, Viorel Mărginean, Beaver. Şi în premieră admiraţi un fluture realizat de celebrul artist Andy Warhol. Este o serigrafie realizată de artist în anii '50, când a experimentat în această tehnică.
March 15, 2025
Festivalul - Concurs Național de Muzică Corală Religioasă Ortodoxă "Buna Vestire" va avea loc, Duminică, 23 Martie 2025, ora 13.00 în cadrul Casei de Cultură din Fundu Moldovei, Suceava.
February 27, 2025
Un frumos omagiu adus remarcabilului artist vizual Gheorghe I. Anghel (1938-2024) este expoziția retrospectivă deschisă la Muzeul de Artă Constanța în perioada 13 ianuarie - 30 martie 2025. Prin lucrările sale de pictură și ceramică, simțim legătura puternică pe care artistul a avut-o cu marea, cu civilizația elenistică și istoria antică descoperită în siturile arheologice din Dobrogea. Vă invităm să petreceți o zi minunată la muzeu. În deschiderea expoziției au vorbit - curatorii expoziției Ion Anghel, fiul pictorului, și Lelia Rus Pîrvan, directoarea Muzeului de Artă Constanța, alături de criticul de artă Cristian-Robert Velescu și Petru Lucaci, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România.“Gheorghe I. Anghel era un om deschis, un erudit, un om cultivat, un artist cu o formă de exprimare extrem de contemporană și de provocatoare, de interesantă, de incitantă. Un astfel de om se naște destul de rar.”- spune Petru Lucaci, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România.
February 27, 2025
De la începutul anului 2025, în spațiul recepției Muzeului de Artă Constanța, au fost amplasate trei importante opere de artă contemporană - două sculpturi realizate de artistul Mircea Roman și o pictură de Florentina Voichi. Muzeul de Artă Constanța este renumit pentru superba sa colecție de artă modernă, multe dintre lucrări fiind create pe țărmul Mării Negre și în zona Dobrogei. Totuși muzeul are două spații destinate expozițiilor de artă contemporană, expoziții temporare care prezintă cele mai recente creații ale artiștilor români.
By Cristian Catana February 11, 2025
Pe harta pensiunilor din România care datorită calității și diversității serviciilor oferite turiștilor transformă sejurul acestora în veritabile experiențe de vacanță, Pensiunea “La Mesteceni” din Sălicea, Clu j se află la loc de cinste. Fostă câștigătoarea a distincției “Margareta de Aur” oferită de ANTREC România, pensiunea “La Mesteceni”, situată la 13 km de municipiul Cluj-Napoca își așteaptă turiștii.
February 11, 2025
"Cu bune și cu rele, România va fi pentru totdeauna în inima mea!" Despre turism, gastronomie și sănătate în bucate cu chef Dorina Burlacu, românca plecată de 30 de ani din România, care și-a găsit vocația în Italia, acolo unde a primit de două ori distincția ‘Cinci stele de aur ale gastronomiei italiene”. Dorina le recomandă italienilor ciorbele, micii, cozonacul, salata de vinete și mămăliga, dar mai ales sarmalele românești. Cu un master în nutriție culinară, Dorina Burlacu s-a dedicat mâncării sănătoase și gustoase și a conceput rețete tradiționale în acest sens.
Mai multe articole
catena-page
Share by: