Pensiuni autentice din Romania

CRISTIAN-ALEXANDRU CATANA Redactor Sef
By Cristian Catana February 11, 2025
Pe harta pensiunilor din România care datorită calității și diversității serviciilor oferite turiștilor transformă sejurul acestora în veritabile experiențe de vacanță, Pensiunea “La Mesteceni” din Sălicea, Clu j se află la loc de cinste. Fostă câștigătoarea a distincției “Margareta de Aur” oferită de ANTREC România, pensiunea “La Mesteceni”, situată la 13 km de municipiul Cluj-Napoca își așteaptă turiștii.
By Cristian Catana February 11, 2025
Pe harta pensiunilor din România care datorită calității și diversității serviciilor oferite turiștilor transformă sejurul acestora în veritabile experiențe de vacanță, Pensiunea “La Mesteceni” din Sălicea, Clu j se află la loc de cinste. Fostă câștigătoarea a distincției “Margareta de Aur” oferită de ANTREC România, pensiunea “La Mesteceni”, situată la 13 km de municipiul Cluj-Napoca își așteaptă turiștii.
January 14, 2025
Indiferent de anotimp, Harghita Băi suprinde prin varietatea activităților ce se pot face, prin frumusețea și sălbăticia peisajelor și prin ospitalitatea localnicilor și a gazdelor. Renumită pentru pârtiile de schi pe perioada de iarnă, dar și pentru mofete și trasee turistice marcate în restul anului, Harghita Băi vine în întâmpinarea oaspeților cu o varietate de spații de cazare și masă, în funcție de dorințele musafirilor.
By Cristian Catana November 13, 2024
Când pașii te conduc spre un cadru de unde poți admira înălțimile Bucegilor și freamătul pădurii de la poalele lor, în satul Poarta ce aparține de comuna Bran, liniștea, rafinamentul și detalii ce țin de a simți…sunt gazde bune pentru turiștii ce trec pragul pensiunii “Bransilvania Chalet”.
September 8, 2024
Cunoscută ca fiind regiunea cu cea mai scăzută temperatură din România, datorită localizării geografice, Depresiunea Ciucului, pe lângă frumusețile naturale și peisajele desprinse din poveste, se poate lăuda și cu stațiunea turistică de interes local Harghita Băi, unica stațiune din țară care 120 de zile pe an beneficiază de zăpadă naturală, acest lucru permițând ca sporturile de iarnă să fie practicate începând din luna noiembrie și mergând, uneori, până în luna aprilie, un aport deosebit în acest sens avându-l și tunurile de zăpadă. Multitudinea obiectivelor turistice naturale, microclimatul depresionar, existența izvoarelor minerale și, mai ales, ospitalitatea oamenilor fac din Harghita Băi un loc pe care trebuie să îl vizitezi și să te bucuri de ceea ce oferă.
By Cristian Catana August 25, 2024
Întotdeauna Ținutul Buzăului a avut și are un farmec aparte, probabil, datorită unicei exploatări de chihlimbar din România sau poate datorită peisajului selenar și unicității Vulcanilor Noroioși ori, poate, datorită legendelor legate de Focurile vii sau poveștile cu feți frumoși de la Lacul Zânelor. Fiecare are propria lui variantă, dar un lucru este sigur, fascinația legendelor se împletește perfect cu peisajul deluros/montan de la granița a trei județe, Buzău, Vrancea și Covasna.
August 13, 2024
Masivele de sare, focurile vii, vulcanii noroioși, așezările rupestre, celebrul chihlimbar, trovanții sau cenușa vulcanilor preistorici sunt doar câteva din atracțiile extraordinar de rare în lume pe care le poți găsi în Ținutul Buzăului, la doar 150 de kilometri de București. Pe lângă toate aceste rarități, mai aveți ocazia să vă bucurați și de peisajele superbe ale Munților Buzăului sau de aspectul, parcă înlemnit în timp, al așezărilor rurale idilice, cu case desprinse din poveștile bunicilor și zgomote ce aduc izbitor demult cu poeziile lui Coșbuc sau ale lui Topârceanu. Indiferent că ajungi aici pentru frumusețile naturale, pentru cultura locului sau pentru gastronomia tradițională, este necesar să ai un loc unde să stai și să savurezi confortul și liniștea de care ai nevoie.
March 25, 2024
O zonă de un pitoresc aparte, aproape necunoscută turismului românesc, este zona Vrancei. Pentru prima dată este atestat documentar într-o scrisoare în limba latină din 2 iulie 1431 în care Ladislau Apor, voievodul Transilvaniei, anunţă pe judele Braşovului că Alexandru cel Bun a concentrat trupe spre Putna. Voievodul Apor a aflat ştirea de la niște locuitori din Transilvania care au coborât pe drumul Vrancei – „per viam Varancha”. În acest peisaj de un pitoresc aparte sunt câteva repere turistice naturale care nu trebuie ratate: Cascada Putnei, Cheile Tişiţei, Pădurea Dălhăuți, Focul Viu de la Andreiaşu, unic în ţară. Și, pentru că nu a fost de ajuns, Dumnezeu a binecuvântat acest pământ, o adevărată Românie în miniatură, cu toate formele de relief: munţi sălbatici, câmpii bogate, dealuri domoale. Podoaba dealurilor line ale Vrancei este viţa de vie cu rod nobil, un adevărat blazon nobiliar ce ar trebui cunoscut în toată ţara și nu numai.  Am descoperit în zona deluroasă a Subcarpaților de curbură, în satul Dălhăuți care aparține de comuna Cârligele, o familie care produce vinuri licoroase din Podgoria Cotești și, totodată, primește turiști la pensiunea lor din Dălhăuți, Casa de Vinuri Vrânceană.
February 14, 2024
Localitate Săcel din Maramureș este apreciată internațional pentru tradiționala ceramică roșie de Săcel produsă după o rețetă dacică ce datează de mai bine de 2.000 de ani. La ora actuală se folosește un singur cuptor antic pentru arderea lutului, iar ornamentele și coloratura sunt făcute folosind uleiuri și vopsele minerale. Pe lângă ceramică, localitatea Săcel are o așezare geografică care permite accesul foarte ușor la principalele obiective turistice din munții Rodnei.
November 28, 2023
Polovragi este un loc plin de amintiri plăcute, unde poţi face o incursiune în trecut, la fierăria lui Petre sau în zone pline de istorie și tradiție, unde natura a fost foarte darnică și a lăsat nenumărate peșteri și locuri neasemuuit de frumoase. Peștera Polovragi, măiestrie a naturii, Cheile Oltețului, cele mai înguste chei din Europa, Mănăstirea Polovragi, loc de adâncă smerenie și liniște sufletească, Peștera lui Corneliu Săbăreanu, cel ce a fost ani la rând duhovnicul Reginei Maria, Crucea lui Ursache, ocrotitorul Novaciului și Polovragilor sau ruinele dacice sunt doar câteva din minunile pe care le poți vizita dacă te afli la Polovragi. De asemenea, ospitalitatea caracteristică Olteniei de sub Munte și frumusețea interioară a oamenilor completează perfect acest peisaj de basm oferit de mama natură.
By Cristian Catana November 2, 2023
Tărâm al basmelor, miturilor și legendelor, localitatea Ponarele, situată la granița dintre județele Mehedinți și Gorj, surprinde atât prin specificul mitic al locurilor cât și prin măreția impresionantă a peisajului și densitatea neobișnuit de mare a obiectivelor turistice, într-un areal relativ mic.
Mai multe pensiuni
Share by: