Vacanţă la ţară…la pensiunea agroturistică Iosefina, Moieciu

revista@vacantelatara.ro
catena-blog

Într-o zonă reprezentativă pentru ceea ce înseamnă vacanţele la ţară, tihna unui colţ de natură şi ospitalitatea româneasca, pensiunea agroturistica Iosefina din Pod Şimon, Moieciu…îşi aşteaptă oaspeţii.

Pensiunea Iosefina pune la dispoziţia turiştilor o capacitate de 26 – 30 de persoane, în 10 spaţii de cazare, cu grup sanitar propriu (camere duble, triple şi apartamente),  dispuse în două corpuri de clădiri situate una lângă cealaltă.

Tihnă cu perspectivă către Bucegi şi Piatra Craiului

Peisajul care se deschide de cum am ajuns în curtea pensiunii este impresionant. Pe deoparte, crestele semeţe ale Bucegilor se înalţă peste dealurile Şimonului, din apropiere, ca, întorcând privirea să zărim şi mândra creastă a Pietrei Craiului răsărind peste măgurile moiecene.

Armonia peisajelor agropastorale va fi completată de oiţele proprietarilor care pasc liniştite într-un colţ al curţii generoase, de multe ori acestea constituind o bucurie a copiilor care lasă preţ de câteva clipe locurile de joacă special amenajate, pentru a întelege rostul vieţii de la ţară şi a cunoaşte animaluţele fermei.


Pensiunea Iosefina – poveşti din 1998 care se scrisu şi astăzi

 

“Povestea pensiunii Iosefina începe din anul 1998. Prima motivaţie a fost că fiind vecină cu doamna Mioara Vişan Stoian, m-a convins că poate fi o idee de succes. La început am fost foarte sceptică, fiindu-mi teamă ca propira casă să devină pensiune. Am riscat şi am avut de câştigat. Am pornit cu patru camere şi o baie şi cu timpul ne-am extins. Îmi plăcea foarte mult să vorbesc cu oaspeţii, să le înteleg aşteptările şi azi mă bucură să-i văd că se reîntorc şi după atâţia ani. Tot ce-am câştigat de-a lungul anilor am reinvestit şi aşa am ajuns astăzi să primim până la 30 de oaspeţi. Mi-au fost alături tot timpul soţul, Nelu şi Liviu si Adina, copiii mei care duc mai departe activitatea noastră. Sunt gospodari, le place să ne ajute şi cu toate treburile gospodăreşti şi, cunoscând şi limbi străine, ajută foarte mult la primirea oaspeţilor din alte ţări”, ne povesteşte gazda noastră, doamna Iosefina Preda.



Pensiunea Iosefina

Structură de cazare – 26 – 30 locuri, douăcorpuri de cazare:


Corp A:

- parter: sala de mese cu 36 locuri, grup sanitar si living

- etaj: 2 camere duble,  2 camere triple,1 apartament decomandat cu terasă cu vedere la munte

-mansarda: 2 camere triple


Corp B:

- parter: 1 apartament decomandat

- mansarda: 2 camere duble, una cu balcon cu vedere spre munţi.

Micul dejun servit la pensiunea Iosefina este o veritabilă călătorie printre produse din fermă proprie. Nu lipsesc produse specifice zonei ca brânza de burduf, caşul afumat sau proaspăt, urdă dulce, slănină afumată dar şi drob, cârnaţi uscaţi de porc, zacuscă, dulceţuri, unt de casă, ouă şi multe alte preparate. 

Facilităţile pensiunii agroturistice Iosefina:

 

-         curte mare cu loc de joacă pentru copii şi locuri de relaxare;

-         3 leagăne rustice de lemn;

-         Foişor de lemn cu spaţiu special pentru grătar;

-         Fermă proprie cu preparate tradiţionale de casă, servite la cerere.

-         Living şi sală de mese cu o capacitate de 36 de locuri, WiFi;

-         Locuri de parcare;


Pensiunea Iosefina, Moieciu,

ANTREC Braşov

Str. Podul Simon nr. 574 Moieciu de Jos

Telefon: 0732.810.898 / 0745 268 967



Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

By Cristian Catana February 11, 2025
Pe harta pensiunilor din România care datorită calității și diversității serviciilor oferite turiștilor transformă sejurul acestora în veritabile experiențe de vacanță, Pensiunea “La Mesteceni” din Sălicea, Clu j se află la loc de cinste. Fostă câștigătoarea a distincției “Margareta de Aur” oferită de ANTREC România, pensiunea “La Mesteceni”, situată la 13 km de municipiul Cluj-Napoca își așteaptă turiștii.
February 11, 2025
"Cu bune și cu rele, România va fi pentru totdeauna în inima mea!" Despre turism, gastronomie și sănătate în bucate cu chef Dorina Burlacu, românca plecată de 30 de ani din România, care și-a găsit vocația în Italia, acolo unde a primit de două ori distincția ‘Cinci stele de aur ale gastronomiei italiene”. Dorina le recomandă italienilor ciorbele, micii, cozonacul, salata de vinete și mămăliga, dar mai ales sarmalele românești. Cu un master în nutriție culinară, Dorina Burlacu s-a dedicat mâncării sănătoase și gustoase și a conceput rețete tradiționale în acest sens.
January 31, 2025
Expoziția "Talent 35" prezintă 52 de tineri artiști vizuali, care au fost bursieri ai programului Tinere Talente începând cu anul 2009, program susținut de Fundația Regală Margareta a României. Pe lângă sprijinul financiar, tinerii talentați au avut mai mulți mentori care i-au ajutat să se dezvolte promițător. Vă invităm să le vedeți interesantele lucrări de pictură, sculptură, artă fotografică, design vestimentar, expuse în sălile Kretzulescu ale Muzeului Național de Artă al României, în perioada 18 ianuarie - 23 februarie 2025. 
January 28, 2025
Expoziția "Imaginarium: lumea celor nevăzute" a artiștilor Marijana și Relu Bițulescu Descoperiți lumea imaginată de doi renumiți artiști români contemporani Marijana și Relu Bițulescu, vizitând expoziția lor intitulată "Imaginarium: lumea celor nevăzute". Personajele delicate urcă pe maramele asamblate de Marijana Bițulescu, intrând în dialog cu prințesele pictate de Relu Bițulescu sau pădurile de aur și argint. Expoziția este deschisă la Muzeul Național al Țăranului Român (sala Irina Nicolau), în perioada 15 ianuarie - 2 februarie 2025.
January 23, 2025
Anul 2025 debutează cu o aniversare de suflet în viața tipărită a revistei “Vacanțe la țară” , marcarea a 21 de ani de la prima apariție . Iată că pe lângă o dată specială în istoria României – Sărbătoarea Micii Uniri, data de 24 Ianuarie se traduce prin 253 de ediții cu apariție neîntreruptă, lună de lună, a publicației noastre.
By Cristian Catana January 14, 2025
Studenţii din Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală - USAMV București – coordonați de doamna conf. univ.dr. Maria Stoian și prof. univ. dr. Alina Mărcuță au efectuat o vizită de documentare în județul Ilfov.
January 14, 2025
Indiferent de anotimp, Harghita Băi suprinde prin varietatea activităților ce se pot face, prin frumusețea și sălbăticia peisajelor și prin ospitalitatea localnicilor și a gazdelor. Renumită pentru pârtiile de schi pe perioada de iarnă, dar și pentru mofete și trasee turistice marcate în restul anului, Harghita Băi vine în întâmpinarea oaspeților cu o varietate de spații de cazare și masă, în funcție de dorințele musafirilor.
By Cristian Catana January 14, 2025
Proiectul „Mândruța” s-a născut în frumoasa Bucovină, mai exact în Vatra Dornei , unde două surori - Oana și Alina – au pus bazele proiectului „Mândruța”, proiect ce împletește armonios spiritul creativ cu partea de meșteșug și tradiție.
January 8, 2025
Expoziția „De la pictori adunate…” prezentată de „Asociația de Arte Vizuale „I. D. Negulici” din Câmpulung Muscel, reunește un grup de 21 de artiști vizuali. La Castelul Pelișor din Sinaia, în perioada 15 ianuarie – 16 februarie 2025 expun un grup de artiști plastici muscelini care și-au ales ca temă castelele regale dar și portretele membrilor familiei regale a României.
By Cristian Catana December 30, 2024
Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarna se va desfasura in comuna botosaneana Vorona in data de 31 Decembrie 2024. Manifestarea va debuta la ora 10.00 in Piata Comunala.
Mai multe articole
catena-page
Share by: