Talent 35 - Expoziția artiștilor bursieri ai programului Tinere Talente

revista@vacantelatara.ro
catena-blog

Expoziția "Talent 35" prezintă 52 de tineri artiști vizuali, care au fost bursieri ai programului Tinere Talente începând cu anul 2009, program susținut de Fundația Regală Margareta a României. Pe lângă sprijinul financiar, tinerii talentați au avut mai mulți mentori care i-au ajutat să se dezvolte promițător. Vă invităm să le vedeți interesantele lucrări de pictură, sculptură, artă fotografică, design vestimentar, expuse în sălile Kretzulescu ale Muzeului Național de Artă al României, în perioada 18 ianuarie - 23 februarie 2025.



Mugurel Mărgărit, directorul executiv al Fundației Regale Margareta a României, a spus în deschiderea expoziției: "Această expoziție, organizată când se împlinesc 35 de ani de la înființarea Fundației Regale Margareta a României, are o semnificație aparte. Este mai mult decât o galerie de lucrări impresionante. Este o mărturie a puterii pe care arta o are de a uni oamenii, de a încuraja inovația și de a oferi tinerilor artiști platforma necesară pentru a-și face auzită vocea. Lucrările pe care le veți vedea sunt rodul talentului a 16 generații de bursieri Tinere Talente, al muncii asidue și al unei dorințe neobosite de a explora și de a crea. Fundația Regală Margareta a României își continuă misiunea de a sprijini și promova artiștii în devenire și de a le deschide noi orizonturi culturale prin inițiativa bilaterală "Talent 35 - Susținerea și promovarea artiștilor emergenți și a artei contemporane", realizată în parteneriat cu Nedland Kultur din Norvegia și finanțată prin Granturile SEE și Norvegiene - Fondul Național Bilateral în cadrul Programului RO-CULTURA."

Călin Stegerean, directorul Muzeului Național de Artă al României, a apreciat lucrările de artă expuse în sălile muzeului, spunând: "Vreau să remarc, în calitate de critic de artă, calitatea acestor lucrări. Sunt expuse lucrările a 52 de artiști. Sunt lucrări cu un discurs personal deosebit, lucrări care pun în discuție pe de o parte teme clasice ale artelor plastice, pe de altă parte, și cred că acest lucru este firesc, tinerii artiști aduc în discuție teme care țin de specificul generațiilor lor sau de ceea ce înseamnă provocările timpurilor pe care le trăim."

Ion Anghel, curatorul expoziție, pictor și mentor în cadrul programului național Tinere Talente, povestește: "Această expoziție, dincolo de lucrările prezentate, simbolizează deschiderea, gândirea și atitudinea unor oameni trecuți prin viață, față de ceea ce lasă în urmă. Ca mentor în îndrumarea bursierilor artelor vizuale din cadrul Fundației Regale Principesa Margareta a României, îmi exprim deplina recunoștință pentru oportunitatea de a-mi servi țara și semenii prin priceperea mea în cele cunoscute, punând umărul cu umila mea experiență la ceea ce se numește șansă. Această lucrare semnifică o modalitate prin care cu toții putem spune că ne pasă, construind poduri, nu ziduri."


În expoziția "Talent 35" expun artiștii: George Dragoș Serafim, Alina Marinescu, Raluca Măndița, Oana Stanciu, Amina Burloiu, Oana Achiței, Theodor Grigoraș, Alexandra Gherasim, Georgeta Gherghinoiu, Teodora Sucia, Ana-Maria Lemnaru, Andrei Porkolab, Timotei Alexandru Aiordăchioei, Andreea Cazacincu, Irina Maria Bălan, Darian Popescu, Ioana Alexandra Dinu, Sabina Elena Dragomir, Mihai Glodeanu, Cristian Ion, Andrei Nuțu, Doru Ştefan Rusu, Ilinca Ţoța, Alexandru Daniel Florea, Emanuel Chiriac, Mihail Botnari, Raluca Burcă, Ştefan Roban, Ionuț Cravă, Ionuț Piscureanu, Maxim Romanciuc, Ovidiu George Rusu, Andrei Lungu-Ailenei, Daniela Nemțanu, Alina Bobeică, Oana Sima, Ştefan Mic, Emilia Maria Boșoi, Radu Gheorghe, Dariana Onofre, Daria Donciu, Silviu Pavel Preda, Eduard Leahu, Valeriu Petrache, Gabriela Tudor, Delia Cîrstea, Alexandra Ecin, George Ifrim, Ioanna Dimosthenous, Andreea Stoff, Melisa Savu, Ştefania Marin, Ana Vîrdol.

Text, foto: www. sensoarte. ro, text preluare din film

Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

April 15, 2025
Muzeul Oului din Vama-Bucovina a marcat la finele anului 2024 aniversarea de 30 de ani de la deschidere iar fondatoarea acesteuia, prof.ing.Letiția Orșivschi Heiser a împlinit 25 de ani de activitate internațională.
April 10, 2025
În urmă cu 21 ani, în anul 2004, în destinațiile rurale românești a fost marcată pentru prima dată Ziua Națională a Turismului Rural . Sărbătorită an de an în Duminica Floriilor, această zi specială a turismului autohton adună laolaltă proprietari de pensiuni, meșteri populari, ansambluri folclorice, autorități locale, profesioniști din turism cât și turiști…într-o veritabilă horă a ospitalității și autenticității.
April 4, 2025
O fascinantă introspecție realizează artistul vizual Ion Anghel, prin operele sale de artă. Sincere și profunde, lucrările reunite în expoziția "Agorafobia", transmit esența trăirilor artistului și ne ajută să înțelegem societatea actuală. Vă invităm să vizitați expoziția "Agorafobia" în perioada 13 martie – 9 aprilie 2025, la Muzeul Național al Țăranului Român din București.
March 26, 2025
In data de 28 Martie 2025, incepand cu ora 18.30 la Casa de Cultură a Sindicatelor Botoșani va avea loc concertul "În lumea lui George Enescu". Alexandru Tomescu- vioară Eduard Kunz- pian În program: Jules Massenet- Meditația Fritz Kreisler- Frumosul rozmarin Fritz Kreisler- Capriciul vienez Fritz Kreisler- Liebesfreud George Enescu- Balada George Enescu- Lăutarul George Enescu- Sonata a III-a în caracter popular românesc Informații: Site: https://filarmonicabotosani.ro/
March 26, 2025
În perioada 23-25 aprilie 2025, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, instituție publică de cultură, aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, cu sprijinul Primăriei Municipiului Botoșani, organizează cea de-a XVIII-a ediție a activității Târgul Meșterilor Populari. Manifestarea are ca obiectiv principal valorificarea și promovarea meșteșugurilor tradiționale autentice.
By Cristian Catana March 19, 2025
În pitorescul meleag al Argeșului ,în Valea Siliștii, comuna Aninoasa , o frumoază zonă deluroasă, la marginea pădurii, oaspeții ce trec pragul complexului agroturistic și de agrement “ Pe culmile Bucuriei ” vor experimenta îmbinarea ospitalitații cu relaxarea, dar și cu sănătatea prin activități sportive și recreative.
March 19, 2025
Gala anuală a premiilor Asociaţiei Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism din România (AJTR) – preşedinte, Mihai Ogrinji – desfăşurată în Vâlcea, la Drăgăşani, ne-a ocazionat o (re)descoperire a respectivelor meleaguri. Astfel, între altele, am vizitat, cu pioşenie, mănăstirile brâncoveneşti Mamu Lungeşti (pictor, Pârvu Mutu) – stareţă, maica Pavelina Ioniţă – şi Brâncoveni – aceasta din urmă în apropiere, în judeţul Olt, în perimetrul aceleiaşi localităţi regăsindu-se şi fragmentele de zid ale caselor domneşti în care s-au născut Matei Basarab şi Constantin Brâncoveanu; catedrala din Drăgăşani (construcţie 1930-1936); „expoziţia documentară Gib. I. Mihăescu”, găzduită într-o cameră a casei prozatorului drăgăşenean, acum aflată în proprietatea unei nepoate, dna Daciana Floroiu – absolventă a Academiei de Studii Economice din Bucureşti – care înţelege perfect importanţa cultivării memoriei bunicului său.
March 19, 2025
Strălucirea soarelui luminează într-un fel aparte spiritele oamenilor, iar pe meleagurile Drăgășaniului parcă se îmbină tare plăcut cu strălucirea cealaltă, a licorii bahice dăruită cu atâta generozitate de podgoriile acestor locuri binecuvântate. Noi - cei care scriem „istoria clipei” despre locuri mirifice și despre iubitori de neam – am hotărât să onorăm performanța în industria turistică românească, din nou în preajma Zilei Culturii Naționale (15 ianuarie), când Eminescu se năștea să identifice esența sufletului românesc în lume. O călătorie bogată în descoperiri și pecetluită de o Gală de Premiere spectaculoasă prin conținut, organizare și ospitalitate – așa aș defini deplasarea documentară a membrilor Asociației Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România (AJTR) de la începutul lui 2025.
March 19, 2025
La începutul lunii martie 2025, s-a deschis o nouă ediţie Art Safari. Vă invităm să descoperiţi expoziţia "Fluturi", una dintre cele opt expoziţii Art Safari. Aveţi ocazia să vă bucuraţi de picturi impresionante cu fluturi şi instalaţii realizate de artişti români contemporani de renume - Alina Aldea, Alina-Ondine Slimovschi, Dan Bota, Felix Aftene, Laura Greaca, Ligia Macovei, Luigi Puiu, Mihai Rusu, Vincenţiu Grigorescu, Viorel Mărginean, Beaver. Şi în premieră admiraţi un fluture realizat de celebrul artist Andy Warhol. Este o serigrafie realizată de artist în anii '50, când a experimentat în această tehnică.
March 15, 2025
Festivalul - Concurs Național de Muzică Corală Religioasă Ortodoxă "Buna Vestire" va avea loc, Duminică, 23 Martie 2025, ora 13.00 în cadrul Casei de Cultură din Fundu Moldovei, Suceava.
Mai multe articole
catena-page