MARGARETA DE AUR

“The Grand Prestige Igloo”, Ținutul Buzăului

revista@vacantelatara.ro
catena-blog

Întotdeauna Ținutul Buzăului a avut și are un farmec aparte, probabil, datorită unicei exploatări de chihlimbar din România sau poate datorită peisajului selenar și unicității Vulcanilor Noroioși ori, poate, datorită legendelor legate de Focurile vii sau poveștile cu feți frumoși de la Lacul Zânelor. Fiecare are propria lui variantă, dar un lucru este sigur, fascinația legendelor se împletește perfect cu peisajul deluros/montan de la granița a trei județe, Buzău, Vrancea și Covasna.

Din Ținutul Buzăului, comuna Gura Teghii ocupă primul loc în județ în ceea ce privește suprafața administrativ teritorială și locul 3 în țară, dar această împortanță teritorială este completată în amănunt de așezarea geografică, aproape în centrul unui vast areal de obiective turistice naturale și antropice. Așadar, din Gura Teghii ai nenumărate variante de explorare a frumuseților din zonă, printre acestea cele mai importante fiind Muzeul Chihlimbarului de la Colți, Lacul Zânelor, Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mari și Pâclele Mici, Fierbătorile de la Berca și Beciu, Focul Viu, Schiturile Rupestre, Cascada Pruncea sau Cașoca, Lacul Siriu și multe, multe altele, toate fiind dispuse radial pe o distanță de maxim 30 de kilometri de Gura Teghii.

În acest colț de rai cu o abundență masivă de obiective turistice naturale am avut ocazia să mă bucur de confort la superlativ în mijlocul naturii, la “The Grand Prestige Igloo”.

Venind dinspre Nehoiu și mergând către Întorsura Buzăului, imediat după Nehoiașu, pe Valea Bâscăi, se face la dreapta, drumul DJ203K, drum ce duce către Gura Teghii. Drumul este asfaltat și practicabil cu orice fel de autoturism în orice anotimp, deci accesul este foarte facil. Peisajele Muntelui Podul Calului, pe de o parte, și al Munților Buzăului, pe de altă parte, condimentează perfect traseul până la punctul terminus,”The Grand Prestige Igloo”, Gura Teghii.

Într-un urcuș pronunțat, dar accesibil, se face drumul către spațiile de cazare și, după 3 ace de păr, apar primele igloo-uri. Igloo-urile sunt dispuse pe două terase, fiecare terasă montană având un peisaj specific.

13 igloo-uri încălzite și facilitățile pe care le oferă asigură un confort care satisface și cele mai exigente gusturi.

Astfel, fiecare igloo beneficiază de o fereastră pe mijlocul sferei prin care se poate admira cerul înstelat, o fereastră imensă pe lateral care lasă privirea să scruteze zările și să se bucure de peisajele minunate, un pat de mijloc dotat cu saltele incredibil de confortabile cu așternut încălzit de un alb imaculat, lumină ambientală de interior și, dacă este cazul, radiator pentru persoanele ceva mai friguroase.

Așadar, condiții de cinci stele la glamping, în mijlocul naturii. Fiecare igloo are propria terasă din lemn, cu masă și scaune, astfel se poate admira răsăritul sau se poate savura o cafea aromată la primele raze ale soarelui, în liniștea pădurii.

Grupurile sanitare sunt dispuse în imediata apropiere a igloo-rilor și pun la dispoziția musafirilor atât cabine individuale cu WC cât și cabine individuale de duș.

Hamace atârnate între copaci, mese din fier forjat cu scaune, locuri de belvedere sau poteci pietruite frumos amenajate se regăsesc pe toată suprafața locației, iar dispunerea lor este făcută în așa fel încât să păstreze intimitatea celor care le folosesc.

Un balansoar/șezlong cu baldachin face deliciul musafirilor, iar terasa din mijloc cu o vedere panoramică către Muntele Podul Calului pune la dispoziție un jacuzzi pentru ca relaxarea să fie perfectă.

De asemenea, restaurantul “The Grand Prestige Igloo” pune la dispoziția musafirilor un spațiu la interior cu o capacitate de 80 de locuri și o terasă unde mestecenii și fagii sunt o companie omniprezentă.

Specificul bucătăriei este atât tradițional cât și internațional, iar preparatele depășesc orice fel de așteptări. Aici, vei avea ocazia să deguști din preparatele locale specifice fiecărui anotimp și să-ți bucuri papilele gustative cu specialități precum tochitură moldovenească cu praline de mămăliguță sau fasole bătută cu jumări de mangaliță și ceapă murată.

Dată fiind locația și spațiul de care dispune, un hectar și jumătate, “The Grand Prestige Igloo” este locul ideal unde poți organiza un team building de poveste sau cursuri de meditație sau yoga. Cu siguranță, orice eveniment organizat aici va fi de neuitat, dată fiind deschiderea și imaginația proprietarului, care personalizează evenimentul.

Pentru pasionații de aventură, Rafting Club Nehoiu vă va iniția în tainele raftingului și al aventurii pe apă, iar Lacul Siriu este gazda perfectă pentru caiac și alte sporturi specifice sezonului cald.

Practic, indiferent că vrei să ai parte de un eveniment reușit, de o vacanță de poveste sau de o perioadă de meditație și relaxare, “The Grand Prestige Igloo” este locația perfectă, la doar 170 de kilometri de București, într-o zonă de un pitoresc desăvârșit.

Este suficient să vii odată să vezi cum este pentru că a doua oară vei face tot posibilul să te bucuri din nou de peisajele inedite și de confortul deosebit de la “The Grand Prestige Igloo”, Gura Teghii.


“The Grand Prestige Igloo”, Gura Teghii, Buzău

https://www.prestigeigloo.ro/



Text, fotografii: Adriana Roman

Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

April 10, 2025
În urmă cu 21 ani, în anul 2004, în destinațiile rurale românești a fost marcată pentru prima dată Ziua Națională a Turismului Rural . Sărbătorită an de an în Duminica Floriilor, această zi specială a turismului autohton adună laolaltă proprietari de pensiuni, meșteri populari, ansambluri folclorice, autorități locale, profesioniști din turism cât și turiști…într-o veritabilă horă a ospitalității și autenticității.
April 4, 2025
O fascinantă introspecție realizează artistul vizual Ion Anghel, prin operele sale de artă. Sincere și profunde, lucrările reunite în expoziția "Agorafobia", transmit esența trăirilor artistului și ne ajută să înțelegem societatea actuală. Vă invităm să vizitați expoziția "Agorafobia" în perioada 13 martie – 9 aprilie 2025, la Muzeul Național al Țăranului Român din București.
March 26, 2025
In data de 28 Martie 2025, incepand cu ora 18.30 la Casa de Cultură a Sindicatelor Botoșani va avea loc concertul "În lumea lui George Enescu". Alexandru Tomescu- vioară Eduard Kunz- pian În program: Jules Massenet- Meditația Fritz Kreisler- Frumosul rozmarin Fritz Kreisler- Capriciul vienez Fritz Kreisler- Liebesfreud George Enescu- Balada George Enescu- Lăutarul George Enescu- Sonata a III-a în caracter popular românesc Informații: Site: https://filarmonicabotosani.ro/
March 26, 2025
În perioada 23-25 aprilie 2025, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, instituție publică de cultură, aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, cu sprijinul Primăriei Municipiului Botoșani, organizează cea de-a XVIII-a ediție a activității Târgul Meșterilor Populari. Manifestarea are ca obiectiv principal valorificarea și promovarea meșteșugurilor tradiționale autentice.
By Cristian Catana March 19, 2025
În pitorescul meleag al Argeșului ,în Valea Siliștii, comuna Aninoasa , o frumoază zonă deluroasă, la marginea pădurii, oaspeții ce trec pragul complexului agroturistic și de agrement “ Pe culmile Bucuriei ” vor experimenta îmbinarea ospitalitații cu relaxarea, dar și cu sănătatea prin activități sportive și recreative.
March 19, 2025
Gala anuală a premiilor Asociaţiei Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism din România (AJTR) – preşedinte, Mihai Ogrinji – desfăşurată în Vâlcea, la Drăgăşani, ne-a ocazionat o (re)descoperire a respectivelor meleaguri. Astfel, între altele, am vizitat, cu pioşenie, mănăstirile brâncoveneşti Mamu Lungeşti (pictor, Pârvu Mutu) – stareţă, maica Pavelina Ioniţă – şi Brâncoveni – aceasta din urmă în apropiere, în judeţul Olt, în perimetrul aceleiaşi localităţi regăsindu-se şi fragmentele de zid ale caselor domneşti în care s-au născut Matei Basarab şi Constantin Brâncoveanu; catedrala din Drăgăşani (construcţie 1930-1936); „expoziţia documentară Gib. I. Mihăescu”, găzduită într-o cameră a casei prozatorului drăgăşenean, acum aflată în proprietatea unei nepoate, dna Daciana Floroiu – absolventă a Academiei de Studii Economice din Bucureşti – care înţelege perfect importanţa cultivării memoriei bunicului său.
March 19, 2025
Strălucirea soarelui luminează într-un fel aparte spiritele oamenilor, iar pe meleagurile Drăgășaniului parcă se îmbină tare plăcut cu strălucirea cealaltă, a licorii bahice dăruită cu atâta generozitate de podgoriile acestor locuri binecuvântate. Noi - cei care scriem „istoria clipei” despre locuri mirifice și despre iubitori de neam – am hotărât să onorăm performanța în industria turistică românească, din nou în preajma Zilei Culturii Naționale (15 ianuarie), când Eminescu se năștea să identifice esența sufletului românesc în lume. O călătorie bogată în descoperiri și pecetluită de o Gală de Premiere spectaculoasă prin conținut, organizare și ospitalitate – așa aș defini deplasarea documentară a membrilor Asociației Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România (AJTR) de la începutul lui 2025.
March 19, 2025
La începutul lunii martie 2025, s-a deschis o nouă ediţie Art Safari. Vă invităm să descoperiţi expoziţia "Fluturi", una dintre cele opt expoziţii Art Safari. Aveţi ocazia să vă bucuraţi de picturi impresionante cu fluturi şi instalaţii realizate de artişti români contemporani de renume - Alina Aldea, Alina-Ondine Slimovschi, Dan Bota, Felix Aftene, Laura Greaca, Ligia Macovei, Luigi Puiu, Mihai Rusu, Vincenţiu Grigorescu, Viorel Mărginean, Beaver. Şi în premieră admiraţi un fluture realizat de celebrul artist Andy Warhol. Este o serigrafie realizată de artist în anii '50, când a experimentat în această tehnică.
March 15, 2025
Festivalul - Concurs Național de Muzică Corală Religioasă Ortodoxă "Buna Vestire" va avea loc, Duminică, 23 Martie 2025, ora 13.00 în cadrul Casei de Cultură din Fundu Moldovei, Suceava.
February 27, 2025
Un frumos omagiu adus remarcabilului artist vizual Gheorghe I. Anghel (1938-2024) este expoziția retrospectivă deschisă la Muzeul de Artă Constanța în perioada 13 ianuarie - 30 martie 2025. Prin lucrările sale de pictură și ceramică, simțim legătura puternică pe care artistul a avut-o cu marea, cu civilizația elenistică și istoria antică descoperită în siturile arheologice din Dobrogea. Vă invităm să petreceți o zi minunată la muzeu. În deschiderea expoziției au vorbit - curatorii expoziției Ion Anghel, fiul pictorului, și Lelia Rus Pîrvan, directoarea Muzeului de Artă Constanța, alături de criticul de artă Cristian-Robert Velescu și Petru Lucaci, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România.“Gheorghe I. Anghel era un om deschis, un erudit, un om cultivat, un artist cu o formă de exprimare extrem de contemporană și de provocatoare, de interesantă, de incitantă. Un astfel de om se naște destul de rar.”- spune Petru Lucaci, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România.
Mai multe articole
catena-page
Share by: