“The Grand Prestige Igloo”, Ținutul Buzăului

revista@vacantelatara.ro
catena-blog

Întotdeauna Ținutul Buzăului a avut și are un farmec aparte, probabil, datorită unicei exploatări de chihlimbar din România sau poate datorită peisajului selenar și unicității Vulcanilor Noroioși ori, poate, datorită legendelor legate de Focurile vii sau poveștile cu feți frumoși de la Lacul Zânelor. Fiecare are propria lui variantă, dar un lucru este sigur, fascinația legendelor se împletește perfect cu peisajul deluros/montan de la granița a trei județe, Buzău, Vrancea și Covasna.

Din Ținutul Buzăului, comuna Gura Teghii ocupă primul loc în județ în ceea ce privește suprafața administrativ teritorială și locul 3 în țară, dar această împortanță teritorială este completată în amănunt de așezarea geografică, aproape în centrul unui vast areal de obiective turistice naturale și antropice. Așadar, din Gura Teghii ai nenumărate variante de explorare a frumuseților din zonă, printre acestea cele mai importante fiind Muzeul Chihlimbarului de la Colți, Lacul Zânelor, Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mari și Pâclele Mici, Fierbătorile de la Berca și Beciu, Focul Viu, Schiturile Rupestre, Cascada Pruncea sau Cașoca, Lacul Siriu și multe, multe altele, toate fiind dispuse radial pe o distanță de maxim 30 de kilometri de Gura Teghii.

În acest colț de rai cu o abundență masivă de obiective turistice naturale am avut ocazia să mă bucur de confort la superlativ în mijlocul naturii, la “The Grand Prestige Igloo”.

Venind dinspre Nehoiu și mergând către Întorsura Buzăului, imediat după Nehoiașu, pe Valea Bâscăi, se face la dreapta, drumul DJ203K, drum ce duce către Gura Teghii. Drumul este asfaltat și practicabil cu orice fel de autoturism în orice anotimp, deci accesul este foarte facil. Peisajele Muntelui Podul Calului, pe de o parte, și al Munților Buzăului, pe de altă parte, condimentează perfect traseul până la punctul terminus,”The Grand Prestige Igloo”, Gura Teghii.

Într-un urcuș pronunțat, dar accesibil, se face drumul către spațiile de cazare și, după 3 ace de păr, apar primele igloo-uri. Igloo-urile sunt dispuse pe două terase, fiecare terasă montană având un peisaj specific.

13 igloo-uri încălzite și facilitățile pe care le oferă asigură un confort care satisface și cele mai exigente gusturi.

Astfel, fiecare igloo beneficiază de o fereastră pe mijlocul sferei prin care se poate admira cerul înstelat, o fereastră imensă pe lateral care lasă privirea să scruteze zările și să se bucure de peisajele minunate, un pat de mijloc dotat cu saltele incredibil de confortabile cu așternut încălzit de un alb imaculat, lumină ambientală de interior și, dacă este cazul, radiator pentru persoanele ceva mai friguroase.

Așadar, condiții de cinci stele la glamping, în mijlocul naturii. Fiecare igloo are propria terasă din lemn, cu masă și scaune, astfel se poate admira răsăritul sau se poate savura o cafea aromată la primele raze ale soarelui, în liniștea pădurii.

Grupurile sanitare sunt dispuse în imediata apropiere a igloo-rilor și pun la dispoziția musafirilor atât cabine individuale cu WC cât și cabine individuale de duș.

Hamace atârnate între copaci, mese din fier forjat cu scaune, locuri de belvedere sau poteci pietruite frumos amenajate se regăsesc pe toată suprafața locației, iar dispunerea lor este făcută în așa fel încât să păstreze intimitatea celor care le folosesc.

Un balansoar/șezlong cu baldachin face deliciul musafirilor, iar terasa din mijloc cu o vedere panoramică către Muntele Podul Calului pune la dispoziție un jacuzzi pentru ca relaxarea să fie perfectă.

De asemenea, restaurantul “The Grand Prestige Igloo” pune la dispoziția musafirilor un spațiu la interior cu o capacitate de 80 de locuri și o terasă unde mestecenii și fagii sunt o companie omniprezentă.

Specificul bucătăriei este atât tradițional cât și internațional, iar preparatele depășesc orice fel de așteptări. Aici, vei avea ocazia să deguști din preparatele locale specifice fiecărui anotimp și să-ți bucuri papilele gustative cu specialități precum tochitură moldovenească cu praline de mămăliguță sau fasole bătută cu jumări de mangaliță și ceapă murată.

Dată fiind locația și spațiul de care dispune, un hectar și jumătate, “The Grand Prestige Igloo” este locul ideal unde poți organiza un team building de poveste sau cursuri de meditație sau yoga. Cu siguranță, orice eveniment organizat aici va fi de neuitat, dată fiind deschiderea și imaginația proprietarului, care personalizează evenimentul.

Pentru pasionații de aventură, Rafting Club Nehoiu vă va iniția în tainele raftingului și al aventurii pe apă, iar Lacul Siriu este gazda perfectă pentru caiac și alte sporturi specifice sezonului cald.

Practic, indiferent că vrei să ai parte de un eveniment reușit, de o vacanță de poveste sau de o perioadă de meditație și relaxare, “The Grand Prestige Igloo” este locația perfectă, la doar 170 de kilometri de București, într-o zonă de un pitoresc desăvârșit.

Este suficient să vii odată să vezi cum este pentru că a doua oară vei face tot posibilul să te bucuri din nou de peisajele inedite și de confortul deosebit de la “The Grand Prestige Igloo”, Gura Teghii.


“The Grand Prestige Igloo”, Gura Teghii, Buzău

https://www.prestigeigloo.ro/



Text, fotografii: Adriana Roman

Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

By Cristian Catana February 11, 2025
Pe harta pensiunilor din România care datorită calității și diversității serviciilor oferite turiștilor transformă sejurul acestora în veritabile experiențe de vacanță, Pensiunea “La Mesteceni” din Sălicea, Clu j se află la loc de cinste. Fostă câștigătoarea a distincției “Margareta de Aur” oferită de ANTREC România, pensiunea “La Mesteceni”, situată la 13 km de municipiul Cluj-Napoca își așteaptă turiștii.
February 11, 2025
"Cu bune și cu rele, România va fi pentru totdeauna în inima mea!" Despre turism, gastronomie și sănătate în bucate cu chef Dorina Burlacu, românca plecată de 30 de ani din România, care și-a găsit vocația în Italia, acolo unde a primit de două ori distincția ‘Cinci stele de aur ale gastronomiei italiene”. Dorina le recomandă italienilor ciorbele, micii, cozonacul, salata de vinete și mămăliga, dar mai ales sarmalele românești. Cu un master în nutriție culinară, Dorina Burlacu s-a dedicat mâncării sănătoase și gustoase și a conceput rețete tradiționale în acest sens.
January 31, 2025
Expoziția "Talent 35" prezintă 52 de tineri artiști vizuali, care au fost bursieri ai programului Tinere Talente începând cu anul 2009, program susținut de Fundația Regală Margareta a României. Pe lângă sprijinul financiar, tinerii talentați au avut mai mulți mentori care i-au ajutat să se dezvolte promițător. Vă invităm să le vedeți interesantele lucrări de pictură, sculptură, artă fotografică, design vestimentar, expuse în sălile Kretzulescu ale Muzeului Național de Artă al României, în perioada 18 ianuarie - 23 februarie 2025. 
January 28, 2025
Expoziția "Imaginarium: lumea celor nevăzute" a artiștilor Marijana și Relu Bițulescu Descoperiți lumea imaginată de doi renumiți artiști români contemporani Marijana și Relu Bițulescu, vizitând expoziția lor intitulată "Imaginarium: lumea celor nevăzute". Personajele delicate urcă pe maramele asamblate de Marijana Bițulescu, intrând în dialog cu prințesele pictate de Relu Bițulescu sau pădurile de aur și argint. Expoziția este deschisă la Muzeul Național al Țăranului Român (sala Irina Nicolau), în perioada 15 ianuarie - 2 februarie 2025.
January 23, 2025
Anul 2025 debutează cu o aniversare de suflet în viața tipărită a revistei “Vacanțe la țară” , marcarea a 21 de ani de la prima apariție . Iată că pe lângă o dată specială în istoria României – Sărbătoarea Micii Uniri, data de 24 Ianuarie se traduce prin 253 de ediții cu apariție neîntreruptă, lună de lună, a publicației noastre.
By Cristian Catana January 14, 2025
Studenţii din Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală - USAMV București – coordonați de doamna conf. univ.dr. Maria Stoian și prof. univ. dr. Alina Mărcuță au efectuat o vizită de documentare în județul Ilfov.
January 14, 2025
Indiferent de anotimp, Harghita Băi suprinde prin varietatea activităților ce se pot face, prin frumusețea și sălbăticia peisajelor și prin ospitalitatea localnicilor și a gazdelor. Renumită pentru pârtiile de schi pe perioada de iarnă, dar și pentru mofete și trasee turistice marcate în restul anului, Harghita Băi vine în întâmpinarea oaspeților cu o varietate de spații de cazare și masă, în funcție de dorințele musafirilor.
By Cristian Catana January 14, 2025
Proiectul „Mândruța” s-a născut în frumoasa Bucovină, mai exact în Vatra Dornei , unde două surori - Oana și Alina – au pus bazele proiectului „Mândruța”, proiect ce împletește armonios spiritul creativ cu partea de meșteșug și tradiție.
January 8, 2025
Expoziția „De la pictori adunate…” prezentată de „Asociația de Arte Vizuale „I. D. Negulici” din Câmpulung Muscel, reunește un grup de 21 de artiști vizuali. La Castelul Pelișor din Sinaia, în perioada 15 ianuarie – 16 februarie 2025 expun un grup de artiști plastici muscelini care și-au ales ca temă castelele regale dar și portretele membrilor familiei regale a României.
By Cristian Catana December 30, 2024
Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarna se va desfasura in comuna botosaneana Vorona in data de 31 Decembrie 2024. Manifestarea va debuta la ora 10.00 in Piata Comunala.
Mai multe articole
catena-page
Share by: