Rafinament și ospitalitate la “Bransilvania Chalet”, Poarta, Bran

revista@vacantelatara.ro
catena-blog

Când pașii te conduc spre un cadru de unde poți admira înălțimile Bucegilor și freamătul pădurii de la poalele lor, în satul Poarta ce aparține de comuna Bran, liniștea, rafinamentul și detalii ce țin de a simți…sunt gazde bune pentru turiștii ce trec pragul pensiunii “Bransilvania Chalet”.

Conceptul de cazare și de experiențe de vacanță disponibile la “Bransilvania” sunt în primul rând hrană pentru minte și suflet, fiindcă ne referim la o locație atent însuflețită cu file de istorie, cultură și tradiție ce definesc o identitate aparte.

“Dragi prieteni, bine ați venit la “Bransilvania Chalet” – într-un colt de rai montan. Suntem încântați să vă primim în locul în care natura vibrantă întâlnește cultura locală bogată. Fiecare detaliu a fost gândit pentru a vă oferi o incursiune în tradițiile noastre autentice și istorie, astfel încât orice moment al șederii voastre să se transforme într-o amintire prețioasă. Vă invităm să descoperiți valorile neprețuite ale acestei zone și să vă destindeți în intimitatea spațiului în care vă aflați!” – este mesajul călduros al gazdelor.

Spațiile comune și saloanele locației sunt locuri în care oaspetele va călători printre personalități ale istoriei și culturii românești, printre detalii ce țin de specificul meleagurilor brănene și transilvănene, toate armonizându-se ideal în notele de rafinament, eleganță și de mediu ce conduce spre relaxare, contemplare și ambianță aparte. 

Oaspeții vor observa-n interiorul pensiunii detalii arhitecturale precum grinzi și stâlpi de lemn sau căpriori ce provin de la demolarea și dezafectarea “Depoului Tramvaiului cu Cai” din București, inaugurant în anul 1872. 

De-a lungul anilor, gazdele pasionate de a colecționa lucruri cu rost au știut să le transforme acum în veritabile daruri pentru cei care știu cum să le privească.

Condiții de cazare – o experiență tematică



Cele 8 camere disponibile pentru turiști poartă fiecare câte o poveste, o tematică atent aleasă.

-         Regele Ferdinand I;

-         Regina Maria;

-         Principesa Maria;

-         Principesa Elisabeta;

-         Principesa Ileana;

-         Principele Nicolae;

-         Țara Mioriței;

-         Ursa Mare.

Camerele cu tente istorice se reamarcă prin decoruri elegante, prin noblețea detaliilor ce personifică experiența șederii, unde mobilierul fie tradițional, fie contemporan creează note princiare sau chiar romantice. Din loc în loc, atât în interiorul camerelor cât și-n întreaga pensiune turiștii vor găsi mici citate și vorbe cu tâlc care se potrivesc foarte bine cu întreaga atmosferă. 

Totodată, cele două camere cu tematică de natură și tradiție (Ursa Mare, Țara Mioriței) poartă oaspeții în lumea autentică a meleagurilor brănene, fie pe un drum al transhumanței și-al folclorului, fie prin măreția naturii.

Alte facilități și posibilități de petrecere a timpului liber



-         Salonul elegant “Carol I” și spațiu comun ideal pentru servirea mesei cu produse tradiționale locale, zonă de relaxare cu ascultarea muzicii în surdină;

-         Mansarda – Salonul “Carol al II-lea” cu colțuri tematice ce cuprinde: Biblioteca “Valea Albă” cu peste 1500 de cărți și spațiu de citit, zonă de relaxare cu șemineu, “Zona regală de ceai” cu vedere către Bran – “, “Colțul otoman”, “Masa Rotundă”, “Gura de Rai”;

-         Terasa “A Șaptea Poartă” cu șezlonguri și perspective pitorești către creasta munților Bucegi;

-         Curte generoasă cu spații amenajate pentru relaxare și contemplarea naturii, ciubăr, loc de foc de tabară;

Experiențe de vacanță și obiective turistice în apropierea “Bransilvania Chalet”



-         Experiență culinară locală și meniu special “Bucătărie cu suflet”;

-         Activități locale de: karting, atv-buggy, tururi aeriene , zbor cu parapanta;

-         Propuneri trasee de bicicletă și închiriere biciclete;

-         Echitație, plimbări cu trăsura/sania trasă de cai;

-         Vizite la Castelul Bran, Peștera Liliecilor din Peștera, Sanctuarul Urșilor din Zărnești;

-         Trasee de drumeție în Parcul Natural Bucegi și Piatra Craiului;

-         Agrement pe Pârtia Zânoaga, Bran – 150 m distanță de pensiune.

“Bransilvania Chalet”

Strada Valea Porţii, Bran 507025

office@bransilvania.ro

0770707170

Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

By Cristian Catana November 13, 2024
Când pașii te conduc spre un cadru de unde poți admira înălțimile Bucegilor și freamătul pădurii de la poalele lor, în satul Poarta ce aparține de comuna Bran, liniștea, rafinamentul și detalii ce țin de a simți…sunt gazde bune pentru turiștii ce trec pragul pensiunii “Bransilvania Chalet”.
By Cristian Catana November 13, 2024
Adesea “ acasă ” pentru poveștile crestelor motane din Bucegi, adăpost pentru montaniarzii osteniți și loc drag în care ne-am lăsat cel puțin o amintire, fiecare… Cabana Mălăiești este printre puținele cabane din munții Carpați care nu și-au pierdut farmecul de altădată. Situată la altitudinea de 1720 m, la intersecția a trei județe: Brașov, Prahova și Dâmbovița, Cabana Mălăiești își așteaptă hoinarii, punându-le la dispoziție o capacitate de 120 de locuri (în camere cu 3, 4, 6 paturi și priciuri), cât și servicii de masă.
November 13, 2024
ECOTIC împreună cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România au organizat în perioada martie – octombrie 2024 concursul JURNALISM PENTRU UN MEDIU CURAT dedicat jurnaliștilor din Romania.
By Cristian Catana November 13, 2024
Situată la aproximativ 50 de km de orașul Brașov, Cetatea Rupea își așteaptă turiștii într-o răsfoire a paginilor de istorie și cultură transilvană. Începând cu anul 2013, odată cu finalizarea procesului de restaurare, Cetatea Rupea a devenit un important reper pe harta obiectivelor cultural-istorice ale turismului României, atrăgând vizitatori din toate colțurile lumii.
October 31, 2024
Muzeul de Artă Contemporană din Sibiu găzduiește expoziția „Suprarealismul, dincolo de granițe” , singura expoziție din România dedicată curentului în anul care reprezintă centenarul primului manifest suprarealist – care a văzut lumina tiparului în 1924 și a generat una dintre cele mai importante revoluții artistice ale secolului XX. Expoziția de la Muzeul de Artă Contemporană din Sibiu se poate vizita până la 7 decembrie, de miercuri până duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00.
October 22, 2024
Prima ediție a Bienalei Living Content cu titlul "Earthcake" s-a deschis la 240 de metri sub pământ, în Salina Târgu Ocna. Pentru această ediție, curatoarea Adriana Blidaru a selectat nouă artiști internaționali din New York, Atena, Berlin, Amsterdam, București și Cluj: Adrian Ganea, Bogdana Dima, Geta Brătescu (în colaborare cu Alexandru Solomon), Jenna Sutela, Katja Novitskova, Lito Kattou, Mark Leckey, Nona Inescu și Rachel Rossin, rezultând o expoziție multimedia cu valențe poetice. Această Bienală de artă aduce în discuție contrastul dintre ideea de extracție și ideea de mediu benefic, lucrările din expoziție fiind inspirate de atmosfera specială a Salinei Târgu Ocna. B ienala "Earthcake" poate fi vizitată în perioada 28 septembrie – 27 octombrie 2024.
October 15, 2024
Artista Mariana Cîmpeanu a deschis la Galeria Romană cea de-a 20-a expoziție personală intitulată "Dincolo de timp - Arta ca identitate ". Picturile din această expoziție reprezintă drumul artistic al Marianei Cîmpeanu, un drum atemporal al sufletului care pornește de la rădăcinile noastre, de la tradițiile populare românești spre lumea contemporană. Expoziția de pictură a artistei Mariana Cîmpeanu se poate vizita în perioada 3 – 30 octombrie 2024, la Galeria Romană din București.
October 15, 2024
Am participat la evenimentul organizat de Centrul National de Invatamant Turistic (CNIT) cu ocazia căruia s-a anunțat lansarea oficială a Școlii de Ghizi, un proiect dedicat formării profesionale a ghizilor de turism din România. La conferința organizată în cadrul Muzeul Național al Țăranului Român , s-au reunit specialiști din turism, reprezentanți media și oficiali din industrie.
By Cristian Catana October 15, 2024
Acolo unde natura pare că a lăsat daruri pentru a fi descoperite și simțite de turiști, între crestele Pietrei Craiului și Bucegilor, domeniul MATCA Transylvanian Sanctuary din Șimon-Bran invită la tihnă, relaxare, răsfăț și contopire cu natura și tradiția locurilor. MATCA nu este doar despre servicii premium și calitate în domeniul ospitalității și turismului, este despre o experiență de vacanță…cu rost. Și acolo, pe dealul Bălăban, rostul și firescul și-au dat mâna într-o armonie perfectă.
By Cristian Catana October 14, 2024
Înscrisă în anul 2004 pe lista Monumentelor Istorice ale judeţului Cluj, elaborată de Ministerul Culturii şi Cultelor din România, Salina Turda reprezintă principala atracţie pentru turiştii veniţi să descopere împrejurimile oraşului Turda. Şi niciodată, această alegere pe care au făcut-o nu-i va dezamăgi. Începând cu luna ianuarie din anul 2010, Salina Turda a fost redată circuitului turistic după ample lucrări de reamenajare, devenind una dintre cele mai vizitate destinații din România de către turiștii străini. Gradul ridicat de conservare a detaliilor ce descriu perfect specificul lucrărilor miniere şi a utilajelor utilizate la transportul sării fac din Salina Turda un important obiectiv turistic, nu doar românesc, ci şi european sau chiar mondial.
Mai multe articole
catena-page
Share by: