MARGARETA DE AUR

Rafinament și ospitalitate la “Bransilvania Chalet”, Poarta, Bran

revista@vacantelatara.ro
catena-blog

Când pașii te conduc spre un cadru de unde poți admira înălțimile Bucegilor și freamătul pădurii de la poalele lor, în satul Poarta ce aparține de comuna Bran, liniștea, rafinamentul și detalii ce țin de a simți…sunt gazde bune pentru turiștii ce trec pragul pensiunii “Bransilvania Chalet”.

Conceptul de cazare și de experiențe de vacanță disponibile la “Bransilvania” sunt în primul rând hrană pentru minte și suflet, fiindcă ne referim la o locație atent însuflețită cu file de istorie, cultură și tradiție ce definesc o identitate aparte.

“Dragi prieteni, bine ați venit la “Bransilvania Chalet” – într-un colt de rai montan. Suntem încântați să vă primim în locul în care natura vibrantă întâlnește cultura locală bogată. Fiecare detaliu a fost gândit pentru a vă oferi o incursiune în tradițiile noastre autentice și istorie, astfel încât orice moment al șederii voastre să se transforme într-o amintire prețioasă. Vă invităm să descoperiți valorile neprețuite ale acestei zone și să vă destindeți în intimitatea spațiului în care vă aflați!” – este mesajul călduros al gazdelor.

Spațiile comune și saloanele locației sunt locuri în care oaspetele va călători printre personalități ale istoriei și culturii românești, printre detalii ce țin de specificul meleagurilor brănene și transilvănene, toate armonizându-se ideal în notele de rafinament, eleganță și de mediu ce conduce spre relaxare, contemplare și ambianță aparte. 

Oaspeții vor observa-n interiorul pensiunii detalii arhitecturale precum grinzi și stâlpi de lemn sau căpriori ce provin de la demolarea și dezafectarea “Depoului Tramvaiului cu Cai” din București, inaugurant în anul 1872. 

De-a lungul anilor, gazdele pasionate de a colecționa lucruri cu rost au știut să le transforme acum în veritabile daruri pentru cei care știu cum să le privească.

Condiții de cazare – o experiență tematică



Cele 8 camere disponibile pentru turiști poartă fiecare câte o poveste, o tematică atent aleasă.

-         Regele Ferdinand I;

-         Regina Maria;

-         Principesa Maria;

-         Principesa Elisabeta;

-         Principesa Ileana;

-         Principele Nicolae;

-         Țara Mioriței;

-         Ursa Mare.

Camerele cu tente istorice se reamarcă prin decoruri elegante, prin noblețea detaliilor ce personifică experiența șederii, unde mobilierul fie tradițional, fie contemporan creează note princiare sau chiar romantice. Din loc în loc, atât în interiorul camerelor cât și-n întreaga pensiune turiștii vor găsi mici citate și vorbe cu tâlc care se potrivesc foarte bine cu întreaga atmosferă. 

Totodată, cele două camere cu tematică de natură și tradiție (Ursa Mare, Țara Mioriței) poartă oaspeții în lumea autentică a meleagurilor brănene, fie pe un drum al transhumanței și-al folclorului, fie prin măreția naturii.

Alte facilități și posibilități de petrecere a timpului liber



-         Salonul elegant “Carol I” și spațiu comun ideal pentru servirea mesei cu produse tradiționale locale, zonă de relaxare cu ascultarea muzicii în surdină;

-         Mansarda – Salonul “Carol al II-lea” cu colțuri tematice ce cuprinde: Biblioteca “Valea Albă” cu peste 1500 de cărți și spațiu de citit, zonă de relaxare cu șemineu, “Zona regală de ceai” cu vedere către Bran – “, “Colțul otoman”, “Masa Rotundă”, “Gura de Rai”;

-         Terasa “A Șaptea Poartă” cu șezlonguri și perspective pitorești către creasta munților Bucegi;

-         Curte generoasă cu spații amenajate pentru relaxare și contemplarea naturii, ciubăr, loc de foc de tabară;

Experiențe de vacanță și obiective turistice în apropierea “Bransilvania Chalet”



-         Experiență culinară locală și meniu special “Bucătărie cu suflet”;

-         Activități locale de: karting, atv-buggy, tururi aeriene , zbor cu parapanta;

-         Propuneri trasee de bicicletă și închiriere biciclete;

-         Echitație, plimbări cu trăsura/sania trasă de cai;

-         Vizite la Castelul Bran, Peștera Liliecilor din Peștera, Sanctuarul Urșilor din Zărnești;

-         Trasee de drumeție în Parcul Natural Bucegi și Piatra Craiului;

-         Agrement pe Pârtia Zânoaga, Bran – 150 m distanță de pensiune.

“Bransilvania Chalet”

Strada Valea Porţii, Bran 507025

office@bransilvania.ro

0770707170

Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

March 26, 2025
In data de 28 Martie 2025, incepand cu ora 18.30 la Casa de Cultură a Sindicatelor Botoșani va avea loc concertul "În lumea lui George Enescu". Alexandru Tomescu- vioară Eduard Kunz- pian În program: Jules Massenet- Meditația Fritz Kreisler- Frumosul rozmarin Fritz Kreisler- Capriciul vienez Fritz Kreisler- Liebesfreud George Enescu- Balada George Enescu- Lăutarul George Enescu- Sonata a III-a în caracter popular românesc Informații: Site: https://filarmonicabotosani.ro/
March 26, 2025
În perioada 23-25 aprilie 2025, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, instituție publică de cultură, aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, cu sprijinul Primăriei Municipiului Botoșani, organizează cea de-a XVIII-a ediție a activității Târgul Meșterilor Populari. Manifestarea are ca obiectiv principal valorificarea și promovarea meșteșugurilor tradiționale autentice.
By Cristian Catana March 19, 2025
În pitorescul meleag al Argeșului ,în Valea Siliștii, comuna Aninoasa , o frumoază zonă deluroasă, la marginea pădurii, oaspeții ce trec pragul complexului agroturistic și de agrement “ Pe culmile Bucuriei ” vor experimenta îmbinarea ospitalitații cu relaxarea, dar și cu sănătatea prin activități sportive și recreative.
March 19, 2025
Gala anuală a premiilor Asociaţiei Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism din România (AJTR) – preşedinte, Mihai Ogrinji – desfăşurată în Vâlcea, la Drăgăşani, ne-a ocazionat o (re)descoperire a respectivelor meleaguri. Astfel, între altele, am vizitat, cu pioşenie, mănăstirile brâncoveneşti Mamu Lungeşti (pictor, Pârvu Mutu) – stareţă, maica Pavelina Ioniţă – şi Brâncoveni – aceasta din urmă în apropiere, în judeţul Olt, în perimetrul aceleiaşi localităţi regăsindu-se şi fragmentele de zid ale caselor domneşti în care s-au născut Matei Basarab şi Constantin Brâncoveanu; catedrala din Drăgăşani (construcţie 1930-1936); „expoziţia documentară Gib. I. Mihăescu”, găzduită într-o cameră a casei prozatorului drăgăşenean, acum aflată în proprietatea unei nepoate, dna Daciana Floroiu – absolventă a Academiei de Studii Economice din Bucureşti – care înţelege perfect importanţa cultivării memoriei bunicului său.
March 19, 2025
Strălucirea soarelui luminează într-un fel aparte spiritele oamenilor, iar pe meleagurile Drăgășaniului parcă se îmbină tare plăcut cu strălucirea cealaltă, a licorii bahice dăruită cu atâta generozitate de podgoriile acestor locuri binecuvântate. Noi - cei care scriem „istoria clipei” despre locuri mirifice și despre iubitori de neam – am hotărât să onorăm performanța în industria turistică românească, din nou în preajma Zilei Culturii Naționale (15 ianuarie), când Eminescu se năștea să identifice esența sufletului românesc în lume. O călătorie bogată în descoperiri și pecetluită de o Gală de Premiere spectaculoasă prin conținut, organizare și ospitalitate – așa aș defini deplasarea documentară a membrilor Asociației Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România (AJTR) de la începutul lui 2025.
March 19, 2025
La începutul lunii martie 2025, s-a deschis o nouă ediţie Art Safari. Vă invităm să descoperiţi expoziţia "Fluturi", una dintre cele opt expoziţii Art Safari. Aveţi ocazia să vă bucuraţi de picturi impresionante cu fluturi şi instalaţii realizate de artişti români contemporani de renume - Alina Aldea, Alina-Ondine Slimovschi, Dan Bota, Felix Aftene, Laura Greaca, Ligia Macovei, Luigi Puiu, Mihai Rusu, Vincenţiu Grigorescu, Viorel Mărginean, Beaver. Şi în premieră admiraţi un fluture realizat de celebrul artist Andy Warhol. Este o serigrafie realizată de artist în anii '50, când a experimentat în această tehnică.
March 15, 2025
Festivalul - Concurs Național de Muzică Corală Religioasă Ortodoxă "Buna Vestire" va avea loc, Duminică, 23 Martie 2025, ora 13.00 în cadrul Casei de Cultură din Fundu Moldovei, Suceava.
February 27, 2025
Un frumos omagiu adus remarcabilului artist vizual Gheorghe I. Anghel (1938-2024) este expoziția retrospectivă deschisă la Muzeul de Artă Constanța în perioada 13 ianuarie - 30 martie 2025. Prin lucrările sale de pictură și ceramică, simțim legătura puternică pe care artistul a avut-o cu marea, cu civilizația elenistică și istoria antică descoperită în siturile arheologice din Dobrogea. Vă invităm să petreceți o zi minunată la muzeu. În deschiderea expoziției au vorbit - curatorii expoziției Ion Anghel, fiul pictorului, și Lelia Rus Pîrvan, directoarea Muzeului de Artă Constanța, alături de criticul de artă Cristian-Robert Velescu și Petru Lucaci, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România.“Gheorghe I. Anghel era un om deschis, un erudit, un om cultivat, un artist cu o formă de exprimare extrem de contemporană și de provocatoare, de interesantă, de incitantă. Un astfel de om se naște destul de rar.”- spune Petru Lucaci, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România.
February 27, 2025
De la începutul anului 2025, în spațiul recepției Muzeului de Artă Constanța, au fost amplasate trei importante opere de artă contemporană - două sculpturi realizate de artistul Mircea Roman și o pictură de Florentina Voichi. Muzeul de Artă Constanța este renumit pentru superba sa colecție de artă modernă, multe dintre lucrări fiind create pe țărmul Mării Negre și în zona Dobrogei. Totuși muzeul are două spații destinate expozițiilor de artă contemporană, expoziții temporare care prezintă cele mai recente creații ale artiștilor români.
By Cristian Catana February 11, 2025
Pe harta pensiunilor din România care datorită calității și diversității serviciilor oferite turiștilor transformă sejurul acestora în veritabile experiențe de vacanță, Pensiunea “La Mesteceni” din Sălicea, Clu j se află la loc de cinste. Fostă câștigătoarea a distincției “Margareta de Aur” oferită de ANTREC România, pensiunea “La Mesteceni”, situată la 13 km de municipiul Cluj-Napoca își așteaptă turiștii.
Mai multe articole
catena-page
Share by: