“Bazalt Villa”, un concept modern și confortabil, în mijlocul naturii în Harghita Băi

revista@vacantelatara.ro
catena-blog

Cunoscută ca fiind regiunea cu cea mai scăzută temperatură din România, datorită localizării geografice, Depresiunea Ciucului, pe lângă frumusețile naturale și peisajele desprinse din poveste, se poate lăuda și cu stațiunea turistică de interes local Harghita Băi, unica stațiune din țară care 120 de zile pe an beneficiază de zăpadă naturală, acest lucru permițând ca sporturile de iarnă să fie practicate începând din luna noiembrie și mergând, uneori, până în luna aprilie, un aport deosebit în acest sens avându-l și tunurile de zăpadă.

Multitudinea obiectivelor turistice naturale, microclimatul depresionar, existența izvoarelor minerale și, mai ales, ospitalitatea oamenilor fac din Harghita Băi un loc pe care trebuie să îl vizitezi și să te bucuri de ceea ce oferă.

La doar 23 de kilometri de Miercurea Ciuc și 42 de kilometri de Odorheiu Secuiesc, Harghita Băi vine în întâmpinarea turiștilor cu o variată gamă de locații de cazare și masă, de la case de vacanță, pensiuni și hoteluri până la vile cu wellness.

“Bazalt Villa” este o locație de excepție care face cinste Băilor Harghita. Din centrul stațiunii, de unde se ramifică majoritatea drumurilor ce duc spre principalele puncte de interes, drumul urcă pronunțat către stânga urmând ca, după o perdea de brazi, să se zărească semeață, “Bazalt Villa”. Este foarte ușor de recunoscut datorită culorii bazaltului și, oricum, există indicatoare care duc către locație. 

Încă de la intrare îți dai seama că ai de a face cu o vilă de ultimă generație, unde îmbinarea perfectă dintre tehnologie, culoare și bun gust te vor face să te simți confortabil.

De cum intri, în partea dreaptă se află partea de wellness și relaxare, unde un jacuzzi, o saună împreună cu o zonă de relaxare vor face ca timpul petrecut aici să fie de calitate și odihna mult visată să devină realitate.

După o zi plină de aventură, pe părtiile de schi iarna sau prin pădurile din Harghita Băi, momentele de relaxare în jacuzzi sau la saună sunt pansament pentru trup dar și pentru suflet.

Pe partea stângă, un salon pentru servit masa te așteaptă, gata pregătit, cu toate cele necesare, pentru a te bucura de preparatele pe care le dorești. O bucătărie complet utilată stă la dispoziția musafirilor și asigură și cele mai exigente cerințe.

Din salonul pentru servit masa se intră într-un living spațios cu șemineu și acces către terasă, locul perfect unde te poți bucura de o lectură plăcută sau de liniștea și peisajul care te înconjoară.

La demisol se găsește un salon stil cramă care este și de loc pentru fumat pentru că este prevăzut cu sistem de aspirație și recirculare a aerului. Acest salon este perfect pentru servirea unui vin fiert sau a unui ceai fierbinte, după o tură bună de ger specific Depresiunii Ciucului.

În perioada sezonului de iarnă, intrarea în vilă se face pe aici, unde există și un loc special amenajat pentru depozitarea schiurilor, plăcilor și un panou special creat pentru uscarea clăparilor și a accesoriilor necesare sporturilor de iarnă.

Camerele amplasate la etajul vilei sunt spațioase, perfect optimizate pentru maximizarea spațiului și a confortului, cu un sistem de organizare care permite stocarea ideală a hainelor și accesoriilor necesare indiferent de anotimp.

Geamurile largi ale camerelor permit intrarea în voie a luminii naturale și confortul paturilor și așternuturilor fac ca odihna să fie de cea mai bună calitate.

Ambianța plăcută și calmă este și rezultatul paletei de culori inspirate de natură folosită la decorarea camerelor.

Deși se află aproape de centrul stațiunii, liniștea de la “Bazalt Villa” este asigurată de altitudinea acesteia față de drumul principal și de perdeaua de brazi care înconjoară vila. Bine de știut este că vila se poate închiria doar în totalitate nefiind posibilă rezervarea doar a unei fracții din camerele existente.

Pentru perioada de vară, mofetele sunt principala atracție, dar pentru pasionații de drumeții și treking, Munții Harghita oferă umeroase trasee marcate ce pot fi parcurse cu ușurință. De asemenea, observatorul de urși constituie o atracție de excepție, care, alături de Lacul Circuit, Lacul Mic, Vârful Piatra Bufniței și Stânca Kossuth fac din perioada petrecută aici idealul conceptului de odihnă activă.

 

“Bazalt Villa”

Strada Harghita Băi 23, Harghita-Băi 530002

0728 012 612


Text, fotografii: Adriana Roman

Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

12 Sep, 2024
Expoziția intitulată "Forsiția" deschisă la Galeria Romană în perioada 3 – 27 septembrie 2024, a artistei Ana Jilinschi prezintă picturi cu tema florală a plantei "Forsiția," dar si alte opere cu simboluri creștine, peisaje, naturi statice și portrete.
By Cristian Catana 12 Sep, 2024
Ansamblul monumental “Calea Eroilor” din Târgu Jiu compus din operele lui Constantin Brâncuși : Coloana fară Sfârșit, Poarta Sărutului, Masa Tăcerii și Aleea Scaunelor - a intrat oficial în patrimoniul mondial protejat de UNESCO .
By Cristian Catana 08 Sep, 2024
Expoziția tematică " Cămașa în broci-povestea unei comunități " organizată de Asociația “Zestrea Bisoceană” , în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, a putut fi vizitată în sala de conferințe a Muzeului de Artă Populară „Dr. Nicolae Minovici” din București.
08 Sep, 2024
Tradiția organizării “Festivalului plăcintelor” a continuat, în data de 1 Septembrie 2024 satul Hârja din comuna Oituz fiind și de această dată gazdă bună.
30 Aug, 2024
31 August este Ziua Limbii Române prilej prin care Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova şi secţiile sale vă invită în perioada 30 - 31 august 2024, să participaţi la sărbătorirea sursei esenţiale a culturii poporului român, prin următorul program:
26 Aug, 2024
Zile dedicatei artei în perioada 3 0 August - 1 Septembrie cu ocazia Neamț Art Festival 2024, Târgu Neamț.
By Cristian Catana 25 Aug, 2024
Întotdeauna Ținutul Buzăului a avut și are un farmec aparte, probabil, datorită unicei exploatări de chihlimbar din România sau poate datorită peisajului selenar și unicității Vulcanilor Noroioși ori, poate, datorită legendelor legate de Focurile vii sau poveștile cu feți frumoși de la Lacul Zânelor. Fiecare are propria lui variantă, dar un lucru este sigur, fascinația legendelor se împletește perfect cu peisajul deluros/montan de la granița a trei județe, Buzău, Vrancea și Covasna.
By Cristian Catana 25 Aug, 2024
Întinzându-se pe o suprafață de peste 47.000 de hectare, Parcul Național Munții Rodnei este considerat ca fiind al doilea cel mai întins Parc Național din România, după Munții Maramureșului.
By Cristian Catana 25 Aug, 2024
Până pe 31 August 2024 puteți vizita expoziția "Cămașa in broci-povestea unei comunități" la Muzeul Nicolae Minovici Din București.
13 Aug, 2024
Masivele de sare, focurile vii, vulcanii noroioși, așezările rupestre, celebrul chihlimbar, trovanții sau cenușa vulcanilor preistorici sunt doar câteva din atracțiile extraordinar de rare în lume pe care le poți găsi în Ținutul Buzăului, la doar 150 de kilometri de București. Pe lângă toate aceste rarități, mai aveți ocazia să vă bucurați și de peisajele superbe ale Munților Buzăului sau de aspectul, parcă înlemnit în timp, al așezărilor rurale idilice, cu case desprinse din poveștile bunicilor și zgomote ce aduc izbitor demult cu poeziile lui Coșbuc sau ale lui Topârceanu. Indiferent că ajungi aici pentru frumusețile naturale, pentru cultura locului sau pentru gastronomia tradițională, este necesar să ai un loc unde să stai și să savurezi confortul și liniștea de care ai nevoie.
Mai multe articole
catena-page
Share by: