MARGARETA DE AUR

“Bazalt Villa”, un concept modern și confortabil, în mijlocul naturii în Harghita Băi

revista@vacantelatara.ro
catena-blog

Cunoscută ca fiind regiunea cu cea mai scăzută temperatură din România, datorită localizării geografice, Depresiunea Ciucului, pe lângă frumusețile naturale și peisajele desprinse din poveste, se poate lăuda și cu stațiunea turistică de interes local Harghita Băi, unica stațiune din țară care 120 de zile pe an beneficiază de zăpadă naturală, acest lucru permițând ca sporturile de iarnă să fie practicate începând din luna noiembrie și mergând, uneori, până în luna aprilie, un aport deosebit în acest sens avându-l și tunurile de zăpadă.

Multitudinea obiectivelor turistice naturale, microclimatul depresionar, existența izvoarelor minerale și, mai ales, ospitalitatea oamenilor fac din Harghita Băi un loc pe care trebuie să îl vizitezi și să te bucuri de ceea ce oferă.

La doar 23 de kilometri de Miercurea Ciuc și 42 de kilometri de Odorheiu Secuiesc, Harghita Băi vine în întâmpinarea turiștilor cu o variată gamă de locații de cazare și masă, de la case de vacanță, pensiuni și hoteluri până la vile cu wellness.

“Bazalt Villa” este o locație de excepție care face cinste Băilor Harghita. Din centrul stațiunii, de unde se ramifică majoritatea drumurilor ce duc spre principalele puncte de interes, drumul urcă pronunțat către stânga urmând ca, după o perdea de brazi, să se zărească semeață, “Bazalt Villa”. Este foarte ușor de recunoscut datorită culorii bazaltului și, oricum, există indicatoare care duc către locație. 

Încă de la intrare îți dai seama că ai de a face cu o vilă de ultimă generație, unde îmbinarea perfectă dintre tehnologie, culoare și bun gust te vor face să te simți confortabil.

De cum intri, în partea dreaptă se află partea de wellness și relaxare, unde un jacuzzi, o saună împreună cu o zonă de relaxare vor face ca timpul petrecut aici să fie de calitate și odihna mult visată să devină realitate.

După o zi plină de aventură, pe părtiile de schi iarna sau prin pădurile din Harghita Băi, momentele de relaxare în jacuzzi sau la saună sunt pansament pentru trup dar și pentru suflet.

Pe partea stângă, un salon pentru servit masa te așteaptă, gata pregătit, cu toate cele necesare, pentru a te bucura de preparatele pe care le dorești. O bucătărie complet utilată stă la dispoziția musafirilor și asigură și cele mai exigente cerințe.

Din salonul pentru servit masa se intră într-un living spațios cu șemineu și acces către terasă, locul perfect unde te poți bucura de o lectură plăcută sau de liniștea și peisajul care te înconjoară.

La demisol se găsește un salon stil cramă care este și de loc pentru fumat pentru că este prevăzut cu sistem de aspirație și recirculare a aerului. Acest salon este perfect pentru servirea unui vin fiert sau a unui ceai fierbinte, după o tură bună de ger specific Depresiunii Ciucului.

În perioada sezonului de iarnă, intrarea în vilă se face pe aici, unde există și un loc special amenajat pentru depozitarea schiurilor, plăcilor și un panou special creat pentru uscarea clăparilor și a accesoriilor necesare sporturilor de iarnă.

Camerele amplasate la etajul vilei sunt spațioase, perfect optimizate pentru maximizarea spațiului și a confortului, cu un sistem de organizare care permite stocarea ideală a hainelor și accesoriilor necesare indiferent de anotimp.

Geamurile largi ale camerelor permit intrarea în voie a luminii naturale și confortul paturilor și așternuturilor fac ca odihna să fie de cea mai bună calitate.

Ambianța plăcută și calmă este și rezultatul paletei de culori inspirate de natură folosită la decorarea camerelor.

Deși se află aproape de centrul stațiunii, liniștea de la “Bazalt Villa” este asigurată de altitudinea acesteia față de drumul principal și de perdeaua de brazi care înconjoară vila. Bine de știut este că vila se poate închiria doar în totalitate nefiind posibilă rezervarea doar a unei fracții din camerele existente.

Pentru perioada de vară, mofetele sunt principala atracție, dar pentru pasionații de drumeții și treking, Munții Harghita oferă umeroase trasee marcate ce pot fi parcurse cu ușurință. De asemenea, observatorul de urși constituie o atracție de excepție, care, alături de Lacul Circuit, Lacul Mic, Vârful Piatra Bufniței și Stânca Kossuth fac din perioada petrecută aici idealul conceptului de odihnă activă.

 

“Bazalt Villa”

Strada Harghita Băi 23, Harghita-Băi 530002

0728 012 612


Text, fotografii: Adriana Roman

Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

April 10, 2025
În urmă cu 21 ani, în anul 2004, în destinațiile rurale românești a fost marcată pentru prima dată Ziua Națională a Turismului Rural . Sărbătorită an de an în Duminica Floriilor, această zi specială a turismului autohton adună laolaltă proprietari de pensiuni, meșteri populari, ansambluri folclorice, autorități locale, profesioniști din turism cât și turiști…într-o veritabilă horă a ospitalității și autenticității.
April 4, 2025
O fascinantă introspecție realizează artistul vizual Ion Anghel, prin operele sale de artă. Sincere și profunde, lucrările reunite în expoziția "Agorafobia", transmit esența trăirilor artistului și ne ajută să înțelegem societatea actuală. Vă invităm să vizitați expoziția "Agorafobia" în perioada 13 martie – 9 aprilie 2025, la Muzeul Național al Țăranului Român din București.
March 26, 2025
In data de 28 Martie 2025, incepand cu ora 18.30 la Casa de Cultură a Sindicatelor Botoșani va avea loc concertul "În lumea lui George Enescu". Alexandru Tomescu- vioară Eduard Kunz- pian În program: Jules Massenet- Meditația Fritz Kreisler- Frumosul rozmarin Fritz Kreisler- Capriciul vienez Fritz Kreisler- Liebesfreud George Enescu- Balada George Enescu- Lăutarul George Enescu- Sonata a III-a în caracter popular românesc Informații: Site: https://filarmonicabotosani.ro/
March 26, 2025
În perioada 23-25 aprilie 2025, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, instituție publică de cultură, aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, cu sprijinul Primăriei Municipiului Botoșani, organizează cea de-a XVIII-a ediție a activității Târgul Meșterilor Populari. Manifestarea are ca obiectiv principal valorificarea și promovarea meșteșugurilor tradiționale autentice.
By Cristian Catana March 19, 2025
În pitorescul meleag al Argeșului ,în Valea Siliștii, comuna Aninoasa , o frumoază zonă deluroasă, la marginea pădurii, oaspeții ce trec pragul complexului agroturistic și de agrement “ Pe culmile Bucuriei ” vor experimenta îmbinarea ospitalitații cu relaxarea, dar și cu sănătatea prin activități sportive și recreative.
March 19, 2025
Gala anuală a premiilor Asociaţiei Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism din România (AJTR) – preşedinte, Mihai Ogrinji – desfăşurată în Vâlcea, la Drăgăşani, ne-a ocazionat o (re)descoperire a respectivelor meleaguri. Astfel, între altele, am vizitat, cu pioşenie, mănăstirile brâncoveneşti Mamu Lungeşti (pictor, Pârvu Mutu) – stareţă, maica Pavelina Ioniţă – şi Brâncoveni – aceasta din urmă în apropiere, în judeţul Olt, în perimetrul aceleiaşi localităţi regăsindu-se şi fragmentele de zid ale caselor domneşti în care s-au născut Matei Basarab şi Constantin Brâncoveanu; catedrala din Drăgăşani (construcţie 1930-1936); „expoziţia documentară Gib. I. Mihăescu”, găzduită într-o cameră a casei prozatorului drăgăşenean, acum aflată în proprietatea unei nepoate, dna Daciana Floroiu – absolventă a Academiei de Studii Economice din Bucureşti – care înţelege perfect importanţa cultivării memoriei bunicului său.
March 19, 2025
Strălucirea soarelui luminează într-un fel aparte spiritele oamenilor, iar pe meleagurile Drăgășaniului parcă se îmbină tare plăcut cu strălucirea cealaltă, a licorii bahice dăruită cu atâta generozitate de podgoriile acestor locuri binecuvântate. Noi - cei care scriem „istoria clipei” despre locuri mirifice și despre iubitori de neam – am hotărât să onorăm performanța în industria turistică românească, din nou în preajma Zilei Culturii Naționale (15 ianuarie), când Eminescu se năștea să identifice esența sufletului românesc în lume. O călătorie bogată în descoperiri și pecetluită de o Gală de Premiere spectaculoasă prin conținut, organizare și ospitalitate – așa aș defini deplasarea documentară a membrilor Asociației Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România (AJTR) de la începutul lui 2025.
March 19, 2025
La începutul lunii martie 2025, s-a deschis o nouă ediţie Art Safari. Vă invităm să descoperiţi expoziţia "Fluturi", una dintre cele opt expoziţii Art Safari. Aveţi ocazia să vă bucuraţi de picturi impresionante cu fluturi şi instalaţii realizate de artişti români contemporani de renume - Alina Aldea, Alina-Ondine Slimovschi, Dan Bota, Felix Aftene, Laura Greaca, Ligia Macovei, Luigi Puiu, Mihai Rusu, Vincenţiu Grigorescu, Viorel Mărginean, Beaver. Şi în premieră admiraţi un fluture realizat de celebrul artist Andy Warhol. Este o serigrafie realizată de artist în anii '50, când a experimentat în această tehnică.
March 15, 2025
Festivalul - Concurs Național de Muzică Corală Religioasă Ortodoxă "Buna Vestire" va avea loc, Duminică, 23 Martie 2025, ora 13.00 în cadrul Casei de Cultură din Fundu Moldovei, Suceava.
February 27, 2025
Un frumos omagiu adus remarcabilului artist vizual Gheorghe I. Anghel (1938-2024) este expoziția retrospectivă deschisă la Muzeul de Artă Constanța în perioada 13 ianuarie - 30 martie 2025. Prin lucrările sale de pictură și ceramică, simțim legătura puternică pe care artistul a avut-o cu marea, cu civilizația elenistică și istoria antică descoperită în siturile arheologice din Dobrogea. Vă invităm să petreceți o zi minunată la muzeu. În deschiderea expoziției au vorbit - curatorii expoziției Ion Anghel, fiul pictorului, și Lelia Rus Pîrvan, directoarea Muzeului de Artă Constanța, alături de criticul de artă Cristian-Robert Velescu și Petru Lucaci, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România.“Gheorghe I. Anghel era un om deschis, un erudit, un om cultivat, un artist cu o formă de exprimare extrem de contemporană și de provocatoare, de interesantă, de incitantă. Un astfel de om se naște destul de rar.”- spune Petru Lucaci, președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România.
Mai multe articole
catena-page
Share by: