“Bazalt Villa”, un concept modern și confortabil, în mijlocul naturii în Harghita Băi

revista@vacantelatara.ro
catena-blog

Cunoscută ca fiind regiunea cu cea mai scăzută temperatură din România, datorită localizării geografice, Depresiunea Ciucului, pe lângă frumusețile naturale și peisajele desprinse din poveste, se poate lăuda și cu stațiunea turistică de interes local Harghita Băi, unica stațiune din țară care 120 de zile pe an beneficiază de zăpadă naturală, acest lucru permițând ca sporturile de iarnă să fie practicate începând din luna noiembrie și mergând, uneori, până în luna aprilie, un aport deosebit în acest sens avându-l și tunurile de zăpadă.

Multitudinea obiectivelor turistice naturale, microclimatul depresionar, existența izvoarelor minerale și, mai ales, ospitalitatea oamenilor fac din Harghita Băi un loc pe care trebuie să îl vizitezi și să te bucuri de ceea ce oferă.

La doar 23 de kilometri de Miercurea Ciuc și 42 de kilometri de Odorheiu Secuiesc, Harghita Băi vine în întâmpinarea turiștilor cu o variată gamă de locații de cazare și masă, de la case de vacanță, pensiuni și hoteluri până la vile cu wellness.

“Bazalt Villa” este o locație de excepție care face cinste Băilor Harghita. Din centrul stațiunii, de unde se ramifică majoritatea drumurilor ce duc spre principalele puncte de interes, drumul urcă pronunțat către stânga urmând ca, după o perdea de brazi, să se zărească semeață, “Bazalt Villa”. Este foarte ușor de recunoscut datorită culorii bazaltului și, oricum, există indicatoare care duc către locație. 

Încă de la intrare îți dai seama că ai de a face cu o vilă de ultimă generație, unde îmbinarea perfectă dintre tehnologie, culoare și bun gust te vor face să te simți confortabil.

De cum intri, în partea dreaptă se află partea de wellness și relaxare, unde un jacuzzi, o saună împreună cu o zonă de relaxare vor face ca timpul petrecut aici să fie de calitate și odihna mult visată să devină realitate.

După o zi plină de aventură, pe părtiile de schi iarna sau prin pădurile din Harghita Băi, momentele de relaxare în jacuzzi sau la saună sunt pansament pentru trup dar și pentru suflet.

Pe partea stângă, un salon pentru servit masa te așteaptă, gata pregătit, cu toate cele necesare, pentru a te bucura de preparatele pe care le dorești. O bucătărie complet utilată stă la dispoziția musafirilor și asigură și cele mai exigente cerințe.

Din salonul pentru servit masa se intră într-un living spațios cu șemineu și acces către terasă, locul perfect unde te poți bucura de o lectură plăcută sau de liniștea și peisajul care te înconjoară.

La demisol se găsește un salon stil cramă care este și de loc pentru fumat pentru că este prevăzut cu sistem de aspirație și recirculare a aerului. Acest salon este perfect pentru servirea unui vin fiert sau a unui ceai fierbinte, după o tură bună de ger specific Depresiunii Ciucului.

În perioada sezonului de iarnă, intrarea în vilă se face pe aici, unde există și un loc special amenajat pentru depozitarea schiurilor, plăcilor și un panou special creat pentru uscarea clăparilor și a accesoriilor necesare sporturilor de iarnă.

Camerele amplasate la etajul vilei sunt spațioase, perfect optimizate pentru maximizarea spațiului și a confortului, cu un sistem de organizare care permite stocarea ideală a hainelor și accesoriilor necesare indiferent de anotimp.

Geamurile largi ale camerelor permit intrarea în voie a luminii naturale și confortul paturilor și așternuturilor fac ca odihna să fie de cea mai bună calitate.

Ambianța plăcută și calmă este și rezultatul paletei de culori inspirate de natură folosită la decorarea camerelor.

Deși se află aproape de centrul stațiunii, liniștea de la “Bazalt Villa” este asigurată de altitudinea acesteia față de drumul principal și de perdeaua de brazi care înconjoară vila. Bine de știut este că vila se poate închiria doar în totalitate nefiind posibilă rezervarea doar a unei fracții din camerele existente.

Pentru perioada de vară, mofetele sunt principala atracție, dar pentru pasionații de drumeții și treking, Munții Harghita oferă umeroase trasee marcate ce pot fi parcurse cu ușurință. De asemenea, observatorul de urși constituie o atracție de excepție, care, alături de Lacul Circuit, Lacul Mic, Vârful Piatra Bufniței și Stânca Kossuth fac din perioada petrecută aici idealul conceptului de odihnă activă.

 

“Bazalt Villa”

Strada Harghita Băi 23, Harghita-Băi 530002

0728 012 612


Text, fotografii: Adriana Roman

Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

By Cristian Catana February 11, 2025
Pe harta pensiunilor din România care datorită calității și diversității serviciilor oferite turiștilor transformă sejurul acestora în veritabile experiențe de vacanță, Pensiunea “La Mesteceni” din Sălicea, Clu j se află la loc de cinste. Fostă câștigătoarea a distincției “Margareta de Aur” oferită de ANTREC România, pensiunea “La Mesteceni”, situată la 13 km de municipiul Cluj-Napoca își așteaptă turiștii.
February 11, 2025
"Cu bune și cu rele, România va fi pentru totdeauna în inima mea!" Despre turism, gastronomie și sănătate în bucate cu chef Dorina Burlacu, românca plecată de 30 de ani din România, care și-a găsit vocația în Italia, acolo unde a primit de două ori distincția ‘Cinci stele de aur ale gastronomiei italiene”. Dorina le recomandă italienilor ciorbele, micii, cozonacul, salata de vinete și mămăliga, dar mai ales sarmalele românești. Cu un master în nutriție culinară, Dorina Burlacu s-a dedicat mâncării sănătoase și gustoase și a conceput rețete tradiționale în acest sens.
January 31, 2025
Expoziția "Talent 35" prezintă 52 de tineri artiști vizuali, care au fost bursieri ai programului Tinere Talente începând cu anul 2009, program susținut de Fundația Regală Margareta a României. Pe lângă sprijinul financiar, tinerii talentați au avut mai mulți mentori care i-au ajutat să se dezvolte promițător. Vă invităm să le vedeți interesantele lucrări de pictură, sculptură, artă fotografică, design vestimentar, expuse în sălile Kretzulescu ale Muzeului Național de Artă al României, în perioada 18 ianuarie - 23 februarie 2025. 
January 28, 2025
Expoziția "Imaginarium: lumea celor nevăzute" a artiștilor Marijana și Relu Bițulescu Descoperiți lumea imaginată de doi renumiți artiști români contemporani Marijana și Relu Bițulescu, vizitând expoziția lor intitulată "Imaginarium: lumea celor nevăzute". Personajele delicate urcă pe maramele asamblate de Marijana Bițulescu, intrând în dialog cu prințesele pictate de Relu Bițulescu sau pădurile de aur și argint. Expoziția este deschisă la Muzeul Național al Țăranului Român (sala Irina Nicolau), în perioada 15 ianuarie - 2 februarie 2025.
January 23, 2025
Anul 2025 debutează cu o aniversare de suflet în viața tipărită a revistei “Vacanțe la țară” , marcarea a 21 de ani de la prima apariție . Iată că pe lângă o dată specială în istoria României – Sărbătoarea Micii Uniri, data de 24 Ianuarie se traduce prin 253 de ediții cu apariție neîntreruptă, lună de lună, a publicației noastre.
By Cristian Catana January 14, 2025
Studenţii din Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală - USAMV București – coordonați de doamna conf. univ.dr. Maria Stoian și prof. univ. dr. Alina Mărcuță au efectuat o vizită de documentare în județul Ilfov.
January 14, 2025
Indiferent de anotimp, Harghita Băi suprinde prin varietatea activităților ce se pot face, prin frumusețea și sălbăticia peisajelor și prin ospitalitatea localnicilor și a gazdelor. Renumită pentru pârtiile de schi pe perioada de iarnă, dar și pentru mofete și trasee turistice marcate în restul anului, Harghita Băi vine în întâmpinarea oaspeților cu o varietate de spații de cazare și masă, în funcție de dorințele musafirilor.
By Cristian Catana January 14, 2025
Proiectul „Mândruța” s-a născut în frumoasa Bucovină, mai exact în Vatra Dornei , unde două surori - Oana și Alina – au pus bazele proiectului „Mândruța”, proiect ce împletește armonios spiritul creativ cu partea de meșteșug și tradiție.
January 8, 2025
Expoziția „De la pictori adunate…” prezentată de „Asociația de Arte Vizuale „I. D. Negulici” din Câmpulung Muscel, reunește un grup de 21 de artiști vizuali. La Castelul Pelișor din Sinaia, în perioada 15 ianuarie – 16 februarie 2025 expun un grup de artiști plastici muscelini care și-au ales ca temă castelele regale dar și portretele membrilor familiei regale a României.
By Cristian Catana December 30, 2024
Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarna se va desfasura in comuna botosaneana Vorona in data de 31 Decembrie 2024. Manifestarea va debuta la ora 10.00 in Piata Comunala.
Mai multe articole
catena-page
Share by: