Director revista
Redactor Sef
Din turismul rural romanesc
Alese de noi pentru voi
Sustinute de Vacantelatara.ro
Citeste in format PDF
De la Văliug, TransSemenicul merge către Slatina-Timiș în serpentine sinuase care te lasă să admiri peisajele de basm ale Banatului Montan. La un moment dat, drumul cotește brusc la dreapta și te orientează într-un urcuș abrupt către stațiunea Semenic. De aici, serpentine strânse și spectaculoase te duc către baza Vârfurilor Semenic și Gozna, platoul care definește întru totul stațiunea Semenic, renumită pentru schi și relaxare.
Ospitalitate la pensiunea „La Popasul Cerbului”
Prima oprire am facut-o chiar la prima locație de pe platou, Pensiunea „La Popasul Cerbului”, o pensiune care îți asigură tot confortul necesar în orice perioadă a anului. Afară era o ceață deasă și un frig demn de luna decembrie, dar căldura cu care am fost primit a făcut ca vitregiile naturii să pară ceva total nesemnificativ. Aleea către intrarea în pensiunea propriu zisă era flancată pe stânga de un om de zăpadă vesel care te invita către căldură și ospitalitatea bănățeană și, pe partea dreaptă, de o bancă a cerbilor, numai bună pentru un vin fiert sau o răchie bănățeană la ceas de seară.
Intrarea se face prin restaurant, o sală pentru servit masa in formă de “L”, unde „cerbii, căprioarele și ieduții” au posibilitatea să servească preparate tradiționale făcute de maeștri ai bucatelor tradiționale, unde zâmbetul este cel ce-ți dă bună dimineața și ospitalitatea te însoțește pe tot parcursul zilei.
Camerele primitoare, calde, cu miros de proaspăt, asigură confortul necesar pentru odihna și relaxarea atât de necesare după o zi de schi iarna sau drumeție vara. Aici, la „Popasul Cerbului”, indiferent de anotimp, fie că este verde tot sau alb tot, salonul de la ultimul etaj al clădirii, constituie piesa de rezistență.
De aici, peisajul Munților Semenic se deschide privirilor și lasă loc de reverie, relaxare și voie bună. Indiferent că te afli în salonul de la etaj sau în restaurantul de la parter, troșnetul lemnelor din șemineu, căldura și ospitalitatea gazdelor condimentează perfect șederea dumneavoastră aici.
De aici, de la „Popasul Cerbului”, poți ajunge lejer atât la pârtiile de schi pe perioada anotimpului alb, cât și la Vârfurile Semenic, Gozna și la Lacul Vulturilor aflat la doar 1,5 kilometri distanță de pensiune.
La vremea la care am ajuns aici, după o tură de stațiune, m-am bucurat de ospitalitatea bănățeană caracteristică și de o porție de gulaș cu un gust de excepție.
Un lucru este cert, Pensiunea „La Popasul Cerbului” este locul unde ospitalitatea bănățeană se completează perfect cu gastronomia locală și peisajul de vis al Parcului Național Semenic – Cheile Carașului.
Stiati ca?
În vara anului 1793, 71 de familii austriece au stabilit colonia Franzdorf (satul lui Franz), actualul Văliug – așezare alcătuită din familii care urmau să aprovizioneze cu cărbune de lemn fabricile metalurgice de la Reșița pe vremea Imperiului Austriac.
Pensiunea „La Popasul Cerbului”,
Văliug, Caraș-Severin
popasulcerbului@gmail.com
Text si foto: Adriana Roman