Pensiunea „La Popasul Cerbului”, Semenic, Văliug, Caraș Severin

revista@vacantelatara.ro
catena-blog

La doar 15 de kilometi de Reșița și la aproximativ 130 de kilometri de Timișoara, comuna Văliug, punctul de pornire al TransSemenicului, uimește prin peisajele unice ale Semenicului și Parcului Național Semenic – Cheile Carașului. Un drum impecabil din punct de vedere rutier, care te duce pe meleaguri unice pe care doar aici le poți descoperi.

Deși ar fi trebuit să pornesc explorarea de la bază către Vârful Gozna și Semenic, am preferat să pornesc de sus în jos, de la stațiunea Semenic, poate și datorită faptului că nu am mai avut răbdare ca peisajul de iarnă să se așeze și peste satul Văliug, de la poalele muntelui. Așa am pornit către prima locație din stațiunea Semenic, „La Popasul Cerbului”.

De la Văliug, TransSemenicul merge către Slatina-Timiș în serpentine sinuase care te lasă să admiri peisajele de basm ale Banatului Montan. La un moment dat, drumul cotește brusc la dreapta și te orientează într-un urcuș abrupt către stațiunea Semenic. De aici, serpentine strânse și spectaculoase te duc către baza Vârfurilor Semenic și Gozna, platoul care definește întru totul stațiunea Semenic, renumită pentru schi și relaxare.

Ospitalitate la pensiunea „La Popasul Cerbului”

Prima oprire am facut-o chiar la prima locație de pe platou, Pensiunea „La Popasul Cerbului”, o pensiune care îți asigură tot confortul necesar în orice perioadă a anului. Afară era o ceață deasă și un frig demn de luna decembrie, dar căldura cu care am fost primit a făcut ca vitregiile naturii să pară ceva total nesemnificativ. Aleea către intrarea în pensiunea propriu zisă era flancată pe stânga de un om de zăpadă vesel care te invita către căldură și ospitalitatea bănățeană și, pe partea dreaptă, de o bancă a cerbilor, numai bună pentru un vin fiert sau o răchie bănățeană la ceas de seară.


Intrarea se face prin restaurant, o sală pentru servit masa in formă de “L”, unde „cerbii, căprioarele și ieduții” au posibilitatea să servească preparate tradiționale făcute de maeștri ai bucatelor tradiționale, unde zâmbetul este cel ce-ți dă bună dimineața și ospitalitatea te însoțește pe tot parcursul zilei.

Camerele primitoare, calde, cu miros de proaspăt, asigură confortul necesar pentru odihna și relaxarea atât de necesare după o zi de schi iarna sau drumeție vara. Aici, la „Popasul Cerbului”, indiferent de anotimp, fie că este verde tot sau alb tot, salonul de la ultimul etaj al clădirii, constituie piesa de rezistență.


De aici, peisajul Munților Semenic se deschide privirilor și lasă loc de reverie, relaxare și voie bună. Indiferent că te afli în salonul de la etaj sau în restaurantul de la parter, troșnetul lemnelor din șemineu, căldura și ospitalitatea gazdelor condimentează perfect șederea dumneavoastră aici. 

De aici, de la „Popasul Cerbului”, poți ajunge lejer atât la pârtiile de schi pe perioada anotimpului alb, cât și la Vârfurile Semenic, Gozna și la Lacul Vulturilor aflat la doar 1,5 kilometri distanță de pensiune.

La vremea la care am ajuns aici, după o tură de stațiune, m-am bucurat de ospitalitatea bănățeană caracteristică și de o porție de gulaș cu un gust de excepție.

Un lucru este cert, Pensiunea „La Popasul Cerbului” este locul unde ospitalitatea bănățeană se completează perfect cu gastronomia locală și peisajul de vis al Parcului Național Semenic – Cheile Carașului.

Stiati ca?

În vara anului 1793, 71 de familii austriece au stabilit colonia Franzdorf (satul lui Franz), actualul Văliug – așezare alcătuită din familii care urmau să aprovizioneze cu cărbune de lemn fabricile metalurgice de la Reșița pe vremea Imperiului Austriac. 


Pensiunea „La Popasul Cerbului”, 

Văliug, Caraș-Severin

popasulcerbului@gmail.com


Text si foto: Adriana Roman



Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

By Cristian Catana February 11, 2025
Pe harta pensiunilor din România care datorită calității și diversității serviciilor oferite turiștilor transformă sejurul acestora în veritabile experiențe de vacanță, Pensiunea “La Mesteceni” din Sălicea, Clu j se află la loc de cinste. Fostă câștigătoarea a distincției “Margareta de Aur” oferită de ANTREC România, pensiunea “La Mesteceni”, situată la 13 km de municipiul Cluj-Napoca își așteaptă turiștii.
February 11, 2025
"Cu bune și cu rele, România va fi pentru totdeauna în inima mea!" Despre turism, gastronomie și sănătate în bucate cu chef Dorina Burlacu, românca plecată de 30 de ani din România, care și-a găsit vocația în Italia, acolo unde a primit de două ori distincția ‘Cinci stele de aur ale gastronomiei italiene”. Dorina le recomandă italienilor ciorbele, micii, cozonacul, salata de vinete și mămăliga, dar mai ales sarmalele românești. Cu un master în nutriție culinară, Dorina Burlacu s-a dedicat mâncării sănătoase și gustoase și a conceput rețete tradiționale în acest sens.
January 31, 2025
Expoziția "Talent 35" prezintă 52 de tineri artiști vizuali, care au fost bursieri ai programului Tinere Talente începând cu anul 2009, program susținut de Fundația Regală Margareta a României. Pe lângă sprijinul financiar, tinerii talentați au avut mai mulți mentori care i-au ajutat să se dezvolte promițător. Vă invităm să le vedeți interesantele lucrări de pictură, sculptură, artă fotografică, design vestimentar, expuse în sălile Kretzulescu ale Muzeului Național de Artă al României, în perioada 18 ianuarie - 23 februarie 2025. 
January 28, 2025
Expoziția "Imaginarium: lumea celor nevăzute" a artiștilor Marijana și Relu Bițulescu Descoperiți lumea imaginată de doi renumiți artiști români contemporani Marijana și Relu Bițulescu, vizitând expoziția lor intitulată "Imaginarium: lumea celor nevăzute". Personajele delicate urcă pe maramele asamblate de Marijana Bițulescu, intrând în dialog cu prințesele pictate de Relu Bițulescu sau pădurile de aur și argint. Expoziția este deschisă la Muzeul Național al Țăranului Român (sala Irina Nicolau), în perioada 15 ianuarie - 2 februarie 2025.
January 23, 2025
Anul 2025 debutează cu o aniversare de suflet în viața tipărită a revistei “Vacanțe la țară” , marcarea a 21 de ani de la prima apariție . Iată că pe lângă o dată specială în istoria României – Sărbătoarea Micii Uniri, data de 24 Ianuarie se traduce prin 253 de ediții cu apariție neîntreruptă, lună de lună, a publicației noastre.
By Cristian Catana January 14, 2025
Studenţii din Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală - USAMV București – coordonați de doamna conf. univ.dr. Maria Stoian și prof. univ. dr. Alina Mărcuță au efectuat o vizită de documentare în județul Ilfov.
January 14, 2025
Indiferent de anotimp, Harghita Băi suprinde prin varietatea activităților ce se pot face, prin frumusețea și sălbăticia peisajelor și prin ospitalitatea localnicilor și a gazdelor. Renumită pentru pârtiile de schi pe perioada de iarnă, dar și pentru mofete și trasee turistice marcate în restul anului, Harghita Băi vine în întâmpinarea oaspeților cu o varietate de spații de cazare și masă, în funcție de dorințele musafirilor.
By Cristian Catana January 14, 2025
Proiectul „Mândruța” s-a născut în frumoasa Bucovină, mai exact în Vatra Dornei , unde două surori - Oana și Alina – au pus bazele proiectului „Mândruța”, proiect ce împletește armonios spiritul creativ cu partea de meșteșug și tradiție.
January 8, 2025
Expoziția „De la pictori adunate…” prezentată de „Asociația de Arte Vizuale „I. D. Negulici” din Câmpulung Muscel, reunește un grup de 21 de artiști vizuali. La Castelul Pelișor din Sinaia, în perioada 15 ianuarie – 16 februarie 2025 expun un grup de artiști plastici muscelini care și-au ales ca temă castelele regale dar și portretele membrilor familiei regale a României.
By Cristian Catana December 30, 2024
Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarna se va desfasura in comuna botosaneana Vorona in data de 31 Decembrie 2024. Manifestarea va debuta la ora 10.00 in Piata Comunala.
Mai multe articole
catena-page
Share by: