18 ani de “Vacanţe la ţară”

revista@vacantelatara.ro
catena-blog

Anul 2022 debutează pentru colectivul “Vacanţe la ţară, vacanţe cu farmec” cu aniversarea celor 18 ani de existenţă, timp în care am adunat în tolba anilor 217 ediţii. 

Privim cu nostalgie la primele pagini răsfoite pe 24 Ianuarie 2004 la Casa Capșa, unde alături de persoane dragi am sărbătorit primul număr al revistei “Vacanţe la ţară”. De-atunci au trecut multe pagini, le răsfoim și fizic dar ne-am adaptat și vremurilor. Am adus mai aproape de cititorii noștri de pretutindeni și varianta online a revistei. 
În format fizic sau online, în spate suntem tot noi, o echipă inimoasă cu mare drag de România autentică, de oamenii și poveștile turismului de care ne-am bucurat împreună. 

Ne onorează când ne scrieţi și vedem că articolele noastre au devenit repere pentru experienţele voastre de vacanţă. Iată cum rubricile din acești 18 ani au devenit ingrediente ale reușitei sejurului călătorilor, fie că vorbim de pensiuni cu farmec, destinaţii pitoreşti, muzee şi case memoriale, sau alte informaţii cu care aţi rezonat. 

Iată câteva exemple ale unei retrospective de suflet, o răsfoire a unor rubrici și articole aduse de colectivul “Vacanţe la ţară” mai aproape de cititorii noștri: 

Case şi muzee memoriale: Mihai Eminescu, Mihail Sadoveanu, Ion Creangă, George Topârceanu, Otilia Cazimir, Octavian Goga, George Coșbuc, , Emil Cioran, Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Nicolae Iorga, Liviu Rebreanu, Nicolae Bălcescu, Ciprian Porumbescu, George Enescu, Dinu Lipatti, Elie Wiesel, Mihai Codreanu.  

Popas de suflet : Mănăstirea Prislop, Mănăstirea Tismana, Schitul Cioclovina de Jos, Mănăstirea Hurezi, Mănăstirea Arnota, Mănăstirea Lainici, Mănăstirea Cozia, Biserica Sanatmaria Orlea, Biserica Densus, Mănăstirea Bârsana, Mănăstirea Nicula, Mănăstirea Neamţ, Schitul Vovidenia, Mănăstirea Humor, Mănăstirea Suceviţa, Mănăstirea Bistriţa, Mănăstirea Vorona, Mănăstirea Trei Ierarhi, Mănăstirea Nămăiești, Mănăstirea Negru Vodă, Schitul Bran, Mănăstirea Cheia, Schitul Ialomicioara, Mănăstirea Caraiman, Mănăstirea Ghighiu, Mănăstirea Snagov, Schitul Ostrov, Mănăstirea Comana.  

Destinaţii cu farmec și Jurnale de Călătorie: Locuri și oameni din Maramureșul Istoric, Povești și experienţe de vacanţă în Ţinutul Neamţului, Ceahlău – muntele cu hram, Bucovina – Tărâm de poveste, Iași și Botoșani – Turism și cultură, Drumul Vinului și Cramelor în Vrancea, Buzău și Prahova, Destinaţii și gastronomie în Covasna, Bran-Moieciu-Fundata – Leagăn al turismului rural și drumeţii tematice, Povești rurale din Alba și munţii Apuseni, Popas în Oltenia de sub Munte – Gorj și Vâlcea, Cheile și peșterile Hunedoarei, Munţii Parâng și Retezat – Ţinuturi cu ochi albaștri și reci, Crame din Vestul României, Agrement și Natură în Cazanele Dunării, Dobrogea și Delta Dunării – ospitalitate, tradiţie și agrement, Cicloturism și ecoturism în Lunca Dunării și Câmpia Română, Cabane montane – pagini din Carpaţii românești, Experienţe de vacanţă și turism rural în sate tradiţionale din Grecia, Cipru și Serbia și multe alte călătorii transformate-n pagini de “Vacanţe la ţară. 

Continuăm să fim activi în social-media: Facebook, Instagram, Youtube și Twitter, cât şi pe site-ul www.vacantelatara.ro şi prin scrisoarea electronică.

Suntem recunoscători celor care în toţi acești 18 ani ne-au fost aproape, ne-au sprijinit logistic și material. Continuitatea noastră li se datorează și lor și apreciem că ne susţin eforturile și preţuiesc munca noastră, în special doamna Anca Vlad – fondator Grup Fildas-Catena. Sunt pasionaţi de călătorii, tradiţii, oaspeţi de suflet şi prieteni ai turismului rural românesc şi ai vacanţelor la ţară! 

Mulţumim cititorilor, abonaţilor noștri prezenti si viitori și vom continua să vă răsplătim fidelitatea pe care ne-aţi acordat-o în toţi aceşti 18 ani frumoşi!

România este frumoasă, merită promovată şi vizitată. Vă îndemnăm să descoperiţi autenticitatea destinaţiilor ţării noastre!

La mulţi ani!


Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

By Cristian Catana February 11, 2025
Pe harta pensiunilor din România care datorită calității și diversității serviciilor oferite turiștilor transformă sejurul acestora în veritabile experiențe de vacanță, Pensiunea “La Mesteceni” din Sălicea, Clu j se află la loc de cinste. Fostă câștigătoarea a distincției “Margareta de Aur” oferită de ANTREC România, pensiunea “La Mesteceni”, situată la 13 km de municipiul Cluj-Napoca își așteaptă turiștii.
February 11, 2025
"Cu bune și cu rele, România va fi pentru totdeauna în inima mea!" Despre turism, gastronomie și sănătate în bucate cu chef Dorina Burlacu, românca plecată de 30 de ani din România, care și-a găsit vocația în Italia, acolo unde a primit de două ori distincția ‘Cinci stele de aur ale gastronomiei italiene”. Dorina le recomandă italienilor ciorbele, micii, cozonacul, salata de vinete și mămăliga, dar mai ales sarmalele românești. Cu un master în nutriție culinară, Dorina Burlacu s-a dedicat mâncării sănătoase și gustoase și a conceput rețete tradiționale în acest sens.
January 31, 2025
Expoziția "Talent 35" prezintă 52 de tineri artiști vizuali, care au fost bursieri ai programului Tinere Talente începând cu anul 2009, program susținut de Fundația Regală Margareta a României. Pe lângă sprijinul financiar, tinerii talentați au avut mai mulți mentori care i-au ajutat să se dezvolte promițător. Vă invităm să le vedeți interesantele lucrări de pictură, sculptură, artă fotografică, design vestimentar, expuse în sălile Kretzulescu ale Muzeului Național de Artă al României, în perioada 18 ianuarie - 23 februarie 2025. 
January 28, 2025
Expoziția "Imaginarium: lumea celor nevăzute" a artiștilor Marijana și Relu Bițulescu Descoperiți lumea imaginată de doi renumiți artiști români contemporani Marijana și Relu Bițulescu, vizitând expoziția lor intitulată "Imaginarium: lumea celor nevăzute". Personajele delicate urcă pe maramele asamblate de Marijana Bițulescu, intrând în dialog cu prințesele pictate de Relu Bițulescu sau pădurile de aur și argint. Expoziția este deschisă la Muzeul Național al Țăranului Român (sala Irina Nicolau), în perioada 15 ianuarie - 2 februarie 2025.
January 23, 2025
Anul 2025 debutează cu o aniversare de suflet în viața tipărită a revistei “Vacanțe la țară” , marcarea a 21 de ani de la prima apariție . Iată că pe lângă o dată specială în istoria României – Sărbătoarea Micii Uniri, data de 24 Ianuarie se traduce prin 253 de ediții cu apariție neîntreruptă, lună de lună, a publicației noastre.
By Cristian Catana January 14, 2025
Studenţii din Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală - USAMV București – coordonați de doamna conf. univ.dr. Maria Stoian și prof. univ. dr. Alina Mărcuță au efectuat o vizită de documentare în județul Ilfov.
January 14, 2025
Indiferent de anotimp, Harghita Băi suprinde prin varietatea activităților ce se pot face, prin frumusețea și sălbăticia peisajelor și prin ospitalitatea localnicilor și a gazdelor. Renumită pentru pârtiile de schi pe perioada de iarnă, dar și pentru mofete și trasee turistice marcate în restul anului, Harghita Băi vine în întâmpinarea oaspeților cu o varietate de spații de cazare și masă, în funcție de dorințele musafirilor.
By Cristian Catana January 14, 2025
Proiectul „Mândruța” s-a născut în frumoasa Bucovină, mai exact în Vatra Dornei , unde două surori - Oana și Alina – au pus bazele proiectului „Mândruța”, proiect ce împletește armonios spiritul creativ cu partea de meșteșug și tradiție.
January 8, 2025
Expoziția „De la pictori adunate…” prezentată de „Asociația de Arte Vizuale „I. D. Negulici” din Câmpulung Muscel, reunește un grup de 21 de artiști vizuali. La Castelul Pelișor din Sinaia, în perioada 15 ianuarie – 16 februarie 2025 expun un grup de artiști plastici muscelini care și-au ales ca temă castelele regale dar și portretele membrilor familiei regale a României.
By Cristian Catana December 30, 2024
Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarna se va desfasura in comuna botosaneana Vorona in data de 31 Decembrie 2024. Manifestarea va debuta la ora 10.00 in Piata Comunala.
Mai multe articole
catena-page
Share by: