Director revista
Redactor Sef
Din turismul rural romanesc
Alese de noi pentru voi
Sustinute de Vacantelatara.ro
Citeste in format PDF
Saramura de crap
Ingrediente:
Un crap de circa 1 kg.
Ardei gras – 3 bucăți (unul să fie roșu, pentru culoare)
Ceapă – 1 (mai mare sau 2 mici)
Usturoi – 2, 3 căței
Ulei – 50 ml.
Pătrunjel – 2-4 legături
Sare – după gust
Apă
Foaie de dafin (opțional)
Mod de preparare:
Se curăţă foarte bine peştele de solzi, se eviscerează şi se taie în rondele (felii).
Ardeiul gras și ceapa se curăță și se taie julien.
Într-o tigaie, se toarnă uleiul și se pun la călit, în ordine: ardeii, care se călesc mai greu, apoi ceapa.
Când s-au călit legumele, se adaugă peştele şi se pune apă, într-o cantitate aproximată de gospodină, astfel încât să poată fierbe peştele circa 10 minute, fără să se evapore apa.
Daca, în timpul celor 10 minute de fierbere, compoziția rămâne fără lichid, atunci se mai adaugă apă.
La final, în compoziție se adaugă usturoiul şi multă verdeaţă şi se asesonează cu sare, după gust.
Atenție! Dacă se constată că peştele începe să se fărâme, înseamnă că este deja fiert şi se opreşte focul imediat.
Se scot bucățile de peşte şi se așează pe farfurie, iar peste ele se pune toată compoziția din tigaie, inclusiv zeama.
Descoperiti ospitalitatea la "Casa Brancusi", Pestisani, Gorj: https://www.vacantelatara.ro/pensiunea-casa-brancusi-pestisani-linistea-sufletului-si-incantarea-ochilor