Vită pe piatră cu salată rucola cu roșii cherry, specialitate din meniul Green Garden Resort Cicârlău
Prepararea cărnii pe piatră asigură păstrarea nutrienților principali și păstrează gustul inconfundabil al unei fripturi preparată la temperatură constantă. Practic, nimic din savoarea cărnii de vită nu se pierde și, în același timp, se elimină surplusul de grăsime.
Chef Dani Budai, la “Green Garden Resort” din Cicârlău, are grijă să prepare carnea de vită în așa fel aceasta să păstreze toate proprietățile și, în același timp, să surprindă prin aspect și prezentare.

Un loc important în meniul restaurantului Green Garden Resort îl ocupă vita pe piatră cu salată rucola și roșii cherry. Partea cea mai interesantă este că prepararea finală și platingul se face în fața clientului.
Astfel, oricine poate fi martorul flambării vitei pe piatră.
Toate ingredientele necesare pentru prepararea vitei pe piatră se aduc în fața clientului, apoi se începe procesul propriu-zis.

Carnea de vită, deja pregătită pe piatră în proporție de 70 % se feliază și se așează pe o plită încinsă în prealabil.
Se stropește bine apoi se aprinde pentru a da culoarea finală și a definitiva procesul de gătire. Uleiul de măsline, oțetul balsamic și condimentele sunt elemente care dau gust și savoare preparatului final.
Un ingredient care completează perfect o friptură de vită savuroasă este vinul, iar crama “Green Garden Resort din Cicârlău” vă poate pune la dispoziție o gamă variată de sortimente din producția proprie.
De asemenea, din oferta Green Garden Resort nu lipsește și tradiționala pălincă maramureșeană, soi de băutură spirtoasă care se păstrează în butoaie speciale pentru a-i conferi savoare și a asigura conservarea gustului și a tăriei.
Text, foto: Adriana Roman
Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec







