Tăbârca – desert tradiţional de la “Satul Banului” în "Cartea de rețete Skål International"
Suntem bucuroşi că România este reprezentată în "Cartea de rețete Skål International" cu desertul tradițional "Tăbârcă", ce poate fi savurat la "Satul Banului Guesthouse", Măgureni, Prahova.
Felicitări întregii echipe "Satul Banului" pentru că știu să pună-n valoare gusturile și rețetele gastronomiei românești, inclusiv după rețete de odinioară. Vă invităm să savurați acest desert cât și alte preparate tentante la "Satul Banului GuestHouse", pe pitoreasca Vale a Proviței.

Tăbârcă – desert tradiţional
Porţii: 4
Preparare: 30 minute, plus timpul pentru scurs lichidul din dovleac și refrigerare cremă.
Gătire: 1 oră și 30 minute.
Ingrediente:
1. Pentru dovleac
600 gr dovleac plăcintar;
200 gr zahăr;
500 ml apă.
2. Pentru cremă
700 ml lapte integral;
3 linguri amidon alimentar;
4 linguri zahăr;
100 gr nucă coaptă;
1 linguriţă scorţișoară;
4 linguriţe miere,
3. Se curăţă dovleacul de coajă și seminţe, se taie în cuburi, se pune zahărul peste dovleac, se lasă minim 5 ore pentru ca dovleacul să-și lase lichid.
4. Peste dovleacul cu zahăr se adaugă 500 ml apă și se pune la cuptor pentru 1 oră si 30 minute, până scade lichidul și devine ca un sos gros.
5. Laptele rece se amestecă cu amidonul și zahărul și se pun la foc mic până se îngroașă, amestecând continuu. Crema de lapte este gata când ajunge la consistenţa unei smântâni.
6. Se ornează farfuriile cu cubuleţele de dovleac scoase de la cuptor, peste care se toarnă crema de lapte și se pun la frigider pentru a se închega crema, pentru minim 3 ore.
7. Se ornează cu nuca coaptă și mărunţită, scortișoara și miere.
Bine de știut: Lasă crema să se închege înainte de a servi desertul. Nuca poate fi înlocuită cu fistic, migdale, nuci pecan etc.

“Satul Banului”, Măgureni, Prahova
0758 997 997; 0244 384 731
Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec







