Sucul „Măr de Bran” – gust de vacanţe la ţară

revista@vacantelatara.ro
catena-blog

Cine are mere? Dacă unul dintre cele mai comune răspunsuri este „Ana”...ei bine, de-acum putem răspunde că şi...Branul are mere – „Măr de Bran”.

Ori de povestea plină de aromă şi savoare a sucului „Măr de Bran” se ocupă domnul Gabriel Moja, începând din anul 2011. Rândurile poveştii se scriu între crestele semeţe ale munţilor Bucegi şi Piatra Craiului, pe dealuri domoale unde livezile îşi poartă rodul până-n lunile de toamnă când aşteaptă să fie culese de mâini dibace.

„Prin sucul „Măr de Bran” transmitem respectul faţă de loc şi de natura acestor locuri”

„Eu sunt brănean iar afacarea „Măr de Bran” este rodul unei prietenii între un brănean, subsemnatul, şi un bucureştean, Marius Persinaru. Acesta este de vreo 20 de ani un oaspete de suflet al Branului. Aceasta ar fi pe scurt, startul investiţiei într-un produs tradiţional – sucul de mere.
Aici, unde producem sucul este şi casa mea, înconjurată de o livadă frumoasă. Dar, de-a lungul timpului achiziţionăm mere şi de la localnici, bucurându-ne că aceştia s-au arătat deschişi să cotribuie la...gustul Branului, să-l valorifice. Este o legatură care s-a format în comunitatea brăneană. Pe lângă achiziţia merelor din zonă, am angajat localnici, contribuind la stimularea economică din comunitate. Promovăm valorile unor produse ecologice certificate, cum este şi sucul „Măr de Bran” la 330ml, în care prindem autenticitatea spiritului şi frumuseţea naturală a zonei Branului
”, povesteşte domnul Gabriel Moja.

„Mărul de Bran” are şi gust de vacanţă

Fie într-o vară toridă când dorim să ne răcorim, sau în orice alt anotimp, de cum vom degusta sucul „Măr de Bran” vom simţi un gust intens, o călătorie dinspre dulce spre acrişor...sau, aşa cum bine zice domnul Moja...un „gust de vacanţă”.
Prospeţimea se datorează şi faptului că procesarea se face în lunile octombrie-noiembrie, imediat după recoltarea merelor ajunse la maturitate (octombrie).

„Timp de două luni culegem şi procesăm, mărul cules nesuportând tratamente chimice. Mărul de Bran are şi nişte calităţi specifice. Este un măr ce creşte fără stropiri şi îngrăşăminte artificiale. În zonă, fiind o diferenţă însemnată de temperatură de la zi la noapte, dăunătorii nu rezistă. Avem soiuri destul de vechi precum: Gustav, Pătul, Renet. Merele ajunse la maturitate şi proaspăt culese sunt pline de nutrienţi, supuse apoi unei presări manuale, pasteurizare şi, bineînţeles, îmbuteliere. Cam acesta ar fi pe scurt, procesul„gustului de vacanţă” care apoi abia aşteaptă să fie savurat”, ne povesteşte Gabriel Moja.
Cei interesaţi pot găsi sucul „Măr de Bran” la locaţia depozitului din Bran (Strada Ilinei nr. 24, Bran) cât şi în restaurantele din zona Bran-Moieciu, în pensiuni din judeţul Braşov şi în restaurantele din Bucureşti. „Măr de Bran” a ajuns pe piaţa din Bucureşti în urmă cu 9 ani.
La aniversarea de 10 ani sărbătorită în 2021, în afară de sucul „Măr de Bran” vor apărea şi alte noutăţi, o schimbare de imagine alături de alte surprize...desigur, toate învăluite în gustul de măr specific Branului.

Sucul „Măr de Bran”
http://www.mardebran.ro/
str. Ilinei, nr. 24, Bran, judeţul Braşov
Gabriel Moja - 0788.159.014


Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

By Cristian Catana February 11, 2025
Pe harta pensiunilor din România care datorită calității și diversității serviciilor oferite turiștilor transformă sejurul acestora în veritabile experiențe de vacanță, Pensiunea “La Mesteceni” din Sălicea, Clu j se află la loc de cinste. Fostă câștigătoarea a distincției “Margareta de Aur” oferită de ANTREC România, pensiunea “La Mesteceni”, situată la 13 km de municipiul Cluj-Napoca își așteaptă turiștii.
February 11, 2025
"Cu bune și cu rele, România va fi pentru totdeauna în inima mea!" Despre turism, gastronomie și sănătate în bucate cu chef Dorina Burlacu, românca plecată de 30 de ani din România, care și-a găsit vocația în Italia, acolo unde a primit de două ori distincția ‘Cinci stele de aur ale gastronomiei italiene”. Dorina le recomandă italienilor ciorbele, micii, cozonacul, salata de vinete și mămăliga, dar mai ales sarmalele românești. Cu un master în nutriție culinară, Dorina Burlacu s-a dedicat mâncării sănătoase și gustoase și a conceput rețete tradiționale în acest sens.
January 31, 2025
Expoziția "Talent 35" prezintă 52 de tineri artiști vizuali, care au fost bursieri ai programului Tinere Talente începând cu anul 2009, program susținut de Fundația Regală Margareta a României. Pe lângă sprijinul financiar, tinerii talentați au avut mai mulți mentori care i-au ajutat să se dezvolte promițător. Vă invităm să le vedeți interesantele lucrări de pictură, sculptură, artă fotografică, design vestimentar, expuse în sălile Kretzulescu ale Muzeului Național de Artă al României, în perioada 18 ianuarie - 23 februarie 2025. 
January 28, 2025
Expoziția "Imaginarium: lumea celor nevăzute" a artiștilor Marijana și Relu Bițulescu Descoperiți lumea imaginată de doi renumiți artiști români contemporani Marijana și Relu Bițulescu, vizitând expoziția lor intitulată "Imaginarium: lumea celor nevăzute". Personajele delicate urcă pe maramele asamblate de Marijana Bițulescu, intrând în dialog cu prințesele pictate de Relu Bițulescu sau pădurile de aur și argint. Expoziția este deschisă la Muzeul Național al Țăranului Român (sala Irina Nicolau), în perioada 15 ianuarie - 2 februarie 2025.
January 23, 2025
Anul 2025 debutează cu o aniversare de suflet în viața tipărită a revistei “Vacanțe la țară” , marcarea a 21 de ani de la prima apariție . Iată că pe lângă o dată specială în istoria României – Sărbătoarea Micii Uniri, data de 24 Ianuarie se traduce prin 253 de ediții cu apariție neîntreruptă, lună de lună, a publicației noastre.
By Cristian Catana January 14, 2025
Studenţii din Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală - USAMV București – coordonați de doamna conf. univ.dr. Maria Stoian și prof. univ. dr. Alina Mărcuță au efectuat o vizită de documentare în județul Ilfov.
January 14, 2025
Indiferent de anotimp, Harghita Băi suprinde prin varietatea activităților ce se pot face, prin frumusețea și sălbăticia peisajelor și prin ospitalitatea localnicilor și a gazdelor. Renumită pentru pârtiile de schi pe perioada de iarnă, dar și pentru mofete și trasee turistice marcate în restul anului, Harghita Băi vine în întâmpinarea oaspeților cu o varietate de spații de cazare și masă, în funcție de dorințele musafirilor.
By Cristian Catana January 14, 2025
Proiectul „Mândruța” s-a născut în frumoasa Bucovină, mai exact în Vatra Dornei , unde două surori - Oana și Alina – au pus bazele proiectului „Mândruța”, proiect ce împletește armonios spiritul creativ cu partea de meșteșug și tradiție.
January 8, 2025
Expoziția „De la pictori adunate…” prezentată de „Asociația de Arte Vizuale „I. D. Negulici” din Câmpulung Muscel, reunește un grup de 21 de artiști vizuali. La Castelul Pelișor din Sinaia, în perioada 15 ianuarie – 16 februarie 2025 expun un grup de artiști plastici muscelini care și-au ales ca temă castelele regale dar și portretele membrilor familiei regale a României.
By Cristian Catana December 30, 2024
Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarna se va desfasura in comuna botosaneana Vorona in data de 31 Decembrie 2024. Manifestarea va debuta la ora 10.00 in Piata Comunala.
Mai multe articole
catena-page
Share by: