Popas pe meleaguri dragi: Vorona, Botoșani
Situată la 22 km de municipiul Botoşani, în apropierea confluenţei Siretului cu râul Suceava, comuna Vorona este o destinaţie pentru turiştii care apreciază specificul turismului rural, religios, cultural şi istoric.
Popas de suflet – Mănăstirea Vorona și Sihăstria Voronei
Începutul lunii Septembrie, găsește Vorona în straie de sărbătoare, cu ocazia Hramului Mănăstirii Vorona (8 Septembrie). Tot atunci sunt organizate “Serbările Pădurii”, fiind cel mai important eveniment din viaţa comunei voronene.
Sihăstria Voronei
Aflată la 3 km de Mănăstirea Vorona, într-o poiană înconjurată de păduri seculare de foioase, Sihăstria Voronei este un loc aparte, încărcat de tihnă și credintă. Mănăstirea de călugări adăposteşte o icoană unicat în România, în care Sf. Maria îl ţine pe Iisus de mână, acesta stând în picioare, nu în braţe, ca în majoritatea icoanelor.
Vizitatorii pot opta și pentru o mica drumeţie - un traseu de 2 km de la Sihăstria Voronei, urmând marcajul turistic, ajungând la “Altarul din peşteră” – Peştera cuviosului Onufaie, pustnic care a locuit în secolul al XVIII lea în pădurile Voronei.
Vorona – model de promovare a atracţiilor turistice, culturale și istorice
De-a lungul anilor, comuna botoșăneană s-a remarcat printr-un calendar complex al evenimentelor locale, dar și cu participări active la manifestări și târguri naţionale promovându-și obiceiurile și meșteșugurile, portul popular, gastronomia, patrimoniul cultural. Centrul de Informare Turistică din Vorona cât și autorităţile locale s-au remarcat prin prezenţa la Aniversarea ANTREC – 25 ani, ca ulterior să ne fie gazde ospitaliere, arătându-ne frumuseţile zonei, alături de Tatiana Furdui – președinte ANTREC Botoșani.
Vorona abia aşteaptă să fie descoperită de turiştii care apreciază diversitatea culturală a unei destinaţii şi care se pot bucura de o ospitalitate etalon pentru turismul rural și agroturismul românesc.
Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec








