110 elevi și profesori au participat la Tabăra de Leadership pentru Mediu, Eco Provocarea
ECOTIC a susținut și a participat la Tabăra de Leadership pentru Mediu ECOTIC dezvoltă propriile acțiuni de eco educație în direcția protecției mediului, cum ar fi proiectul Școala Ecoterrienilor, dar și sprijină inițiative și proiecte care urmăresc un obiectiv comun, educarea tinerei generații în spiritul protecției mediului. În acest context, ECOTIC s-a alăturat în calitate de partener în susținerea proiectului Eco Provocarea, în ediția extinsă din cei doi ani școlari, 2019-2021.
În perioada 25 – 28 august, Asociația Viitor Plus a organizat Tabăra de Leadership pentru Mediu, punctul culminant al proiectului de eco educație destinat elevilor, Eco Provocarea.

„Tabăra de leadership pentru mediu este cel mai așteptat și intens moment din Eco Provocarea și, ca de fiecare dată de când Viitor Plus o organizează, a fost o bucurie să cunosc elevii care, în acești ani de pandemie, izolare și școală online, au reușit să se mobilizeze și să realizeze atâtea activități cu impact real de mediu. Noi, cei din Eco Provocarea, suntem mândri de ei și de ce au reușit să realizeze și sunt convinsă că, în ediția nouă a concursului, pe care o vom lansa în curând, vor fi mai mulți și mai buni!”, a spus Teia Ciulacu, președintele Asociației Viitor Plus și fondatoarea Concursului Național Eco Provocarea.
Elevii și profesorii s-au bucurat de experiențele de la fața locului, menite să îi apropie și mai mult de domeniu și să înțeleagă în detaliu impactul pozitiv la care pot contribui și ei.
„Echipa Colegiului Economic Virgil Madgearu Ploiești – EcoteamCEVM vă mulțumește pentru fiecare moment petrecut în această perioadă și pentru lucrurile noi și lucrurile interesante pe cale le-am învățat. Felicitări pentru ceea ce faceți pentru natură și pentru implicarea în proiectele de mediu!! Abia așteptăm concursul următor!”, a spus Elena Pașol, Eco Ambasador în competiția Eco Provocarea.
Despre Eco Provocarea
Eco Provocarea este un program educațional adaptat ca activitate extracurriculară care se adresează elevilor și profesorilor din întreaga țară, care generează impact de mediu, prin cantități semnificative de deșeuri trimise spre reciclatori, de areale naturale igienizate, de obiecte utilizate reintroduse în economie sau de grădini multifuncționale deschise comunităților, precum și un impact educațional, prin numărul materialelor educaționale non-formale care ajung să fie predate la clasă elevilor de liceu, de școală primară sau gimnazială.
Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec








