Pensiunea agroturistică “Jugul Țăranului”, Polovragi, Gorj

revista@vacantelatara.ro

Polovragi este un loc plin de amintiri plăcute, unde poţi face o incursiune în trecut, la fierăria lui Petre sau în zone pline de istorie și tradiție, unde natura a fost foarte darnică și a lăsat nenumărate peșteri și locuri neasemuuit de frumoase.

Peștera Polovragi, măiestrie a naturii, Cheile Oltețului, cele mai înguste chei din Europa, Mănăstirea Polovragi, loc de adâncă smerenie și liniște sufletească, Peștera lui Corneliu Săbăreanu, cel ce a fost ani la rând duhovnicul Reginei Maria, Crucea lui Ursache, ocrotitorul Novaciului și Polovragilor sau ruinele dacice sunt doar câteva din minunile pe care le poți vizita dacă te afli la Polovragi. De asemenea, ospitalitatea caracteristică Olteniei de sub Munte și frumusețea interioară a oamenilor completează perfect acest peisaj de basm oferit de mama natură.

Popas la pensiunea agroturistica “Jugul Ţăranului”

O locație care se încadrează perfect în acest peisaj și te duce cu gândul la “a fost odată ca niciodată” este și agropensiunea “Jugul Țăranului”. O denumire simbolică ce te duce cu gândul la truda țăranului. Această „trudă” permanentă iese perfect în evidență imediat ce ajungi la pensiune.

O curte frumos aranjată, verde, plină de flori, o verandă plină de flori în plin soare și zâmbetul sincer și deschis cu care ești întâmpinat îți dau de înțeles că ai intrat în curtea unor oameni buni.

Situată departe de traficul din centrul localității, pensiunea agroturistică “Jugul Țăranului” din Polovragi vine în întâmpinarea musafirilor cu spații de cazare ce te transpun în trecut, lemnul fiind principalul element constructiv. Lemnul, fiind un produs natural, creează acea senzație de căldură, de bine și relaxare.

Decorațiunile interioare sunt făcute, aproape în întregime, manual, acest lucru scoțând în evidență dorința gazdei voastre de a fi totul așa cum a fost odată, când totul se făcea prin trudă, în timp îndelungat.

Toate spațiile de cazare sunt prevăzute cu baie proprie și toate condițiile necesare pentru a petrece un sejur de neuitat.

Titulatura de “agro” scoate în evidență faptul că tot ceea ce servești la masă este din fermă proprie sau de la producători locali autorizați. Gazda dumneavoastră este cea care vă va delecta papilele gustative cu preparate tradiționale locale care vă vor face să reveniți cu siguranță.

Camerele de la parter au vedere către curtea interioară, iar cele de la etaj oferă o priveliște de vis asupra împrejurimilor. Cheile Oltețului se văd, mândre, de pe terasă, iar munții din jur și liniștea fac din timpul petrecut aici un acumulator de relaxare și odihnă.

Spațiul verde disponibil și amplasarea lui în cadrul agropensiunii, în centrul curții, face deliciul copiilor și al adulților, deopotrivă, pentru că pot avea permanent prichindeii sub supraveghere. Veranda este locul ideal unde, în compania florilor și a liniștii vă puteți savura cafeaua sau puteți sta la o poveste cu gazdele și nu numai.

Agropensiunea “Jugul Țăranului” este prevăzută cu locuri de parcare și vă oferă acces la internet prin intermediul unei conexiuni wireless disponibilă pe toată suprafața proprietății.

Aici veţi găsi locația potrivită pentru a vă relaxa și a petrece clipe de neuitat în compania unor oameni minunați, iar împrejurimile pun la dispoziție locuri de un frumos izbitor indiferent de anotimp.

Pensiunea agroturistică “Jugul Ţăranului”,

Str. Deceneu 85, Polovragi 217365, Gorj

0748 482 824


Text si foto: Adriana Roman

Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

By Cristian Catana 26 Apr, 2024
Începând din 2004, în urmă cu 20 de ani, în Duminica Floriilor sărbătorim Ziua Naţională a Turismului Rural .
25 Mar, 2024
O zonă de un pitoresc aparte, aproape necunoscută turismului românesc, este zona Vrancei. Pentru prima dată este atestat documentar într-o scrisoare în limba latină din 2 iulie 1431 în care Ladislau Apor, voievodul Transilvaniei, anunţă pe judele Braşovului că Alexandru cel Bun a concentrat trupe spre Putna. Voievodul Apor a aflat ştirea de la niște locuitori din Transilvania care au coborât pe drumul Vrancei – „per viam Varancha”. În acest peisaj de un pitoresc aparte sunt câteva repere turistice naturale care nu trebuie ratate: Cascada Putnei, Cheile Tişiţei, Pădurea Dălhăuți, Focul Viu de la Andreiaşu, unic în ţară. Și, pentru că nu a fost de ajuns, Dumnezeu a binecuvântat acest pământ, o adevărată Românie în miniatură, cu toate formele de relief: munţi sălbatici, câmpii bogate, dealuri domoale. Podoaba dealurilor line ale Vrancei este viţa de vie cu rod nobil, un adevărat blazon nobiliar ce ar trebui cunoscut în toată ţara și nu numai.  Am descoperit în zona deluroasă a Subcarpaților de curbură, în satul Dălhăuți care aparține de comuna Cârligele, o familie care produce vinuri licoroase din Podgoria Cotești și, totodată, primește turiști la pensiunea lor din Dălhăuți, Casa de Vinuri Vrânceană.
25 Mar, 2024
Muzeul Național de Artă al României deține cea mai bogată și valoroasă colecție de artă decorativă europeană din țară, având un patrimoniu de peste zece mii de piese de tapiserie și mobilier, artă decorativă din ceramică, sticlă și metal. 
By Cristian Catana 28 Feb, 2024
Muzeul Colecţiilor de Artă din București a găzduit expoziţia “Partea nevăzută a colecţiei Liana și Dan Nasta: obiecte de cult și laice”.
28 Feb, 2024
România are o nouă stațiune de interes național și-anume “ Zona turistică a municipiului Baia Mare ”, jud. Maramureș. Alături de aceasta, Guvernul României, la propunerea MEAT, a aprobat și atestarea altor 14 localități sau părți de localități ca stațiuni turistice de interes local:
By Cristian Catana 28 Feb, 2024
Judeţul Gorj a a fost gazda evenimentului și conferinței " Managementul Destinației Turistice - Gorjul istoric, cultural şi pitoresc".
14 Feb, 2024
Localitate Săcel din Maramureș este apreciată internațional pentru tradiționala ceramică roșie de Săcel produsă după o rețetă dacică ce datează de mai bine de 2.000 de ani. La ora actuală se folosește un singur cuptor antic pentru arderea lutului, iar ornamentele și coloratura sunt făcute folosind uleiuri și vopsele minerale. Pe lângă ceramică, localitatea Săcel are o așezare geografică care permite accesul foarte ușor la principalele obiective turistice din munții Rodnei.
14 Feb, 2024
Orașul Pessac din Franţa, parte a metropolei Bordeaux a găzduit un impresionant sezon cultural, incluzând în programul evenimentelor și manfiestări dedicate României și patriomniului cultural românesc.
By Cristian Catana 14 Feb, 2024
Suntem bucuroşi că România este reprezentată în "Cartea de rețete Skål International" cu desertul tradițional "Tăbârcă" , ce poate fi savurat la " Satul Banului Guesthouse", Măgureni, Prahova. Felicitări întregii echipe "Satul Banului" pentru că știu să pună-n valoare gusturile și rețetele gastronomiei românești, inclusiv după rețete de odinioară. Vă invităm să savurați acest desert cât și alte preparate tentante la "Satul Banului GuestHouse", pe pitoreasca Vale a Proviței.
By Cristian Catana 14 Feb, 2024
Iarna…drumeţiile montane au un farmec aparte, mai ales când cărările, pădurile și piscurile sunt îmbrăcate în alb. Vom prezenta o astfel de variantă de drumeţie pitorească, în munţii Baiului, cu pornire din staţiunea Azuga.
Mai multe articole
Share by: