Pensiunea agroturistică “Jugul Țăranului”, Polovragi, Gorj

revista@vacantelatara.ro
catena-blog

Polovragi este un loc plin de amintiri plăcute, unde poţi face o incursiune în trecut, la fierăria lui Petre sau în zone pline de istorie și tradiție, unde natura a fost foarte darnică și a lăsat nenumărate peșteri și locuri neasemuuit de frumoase.

Peștera Polovragi, măiestrie a naturii, Cheile Oltețului, cele mai înguste chei din Europa, Mănăstirea Polovragi, loc de adâncă smerenie și liniște sufletească, Peștera lui Corneliu Săbăreanu, cel ce a fost ani la rând duhovnicul Reginei Maria, Crucea lui Ursache, ocrotitorul Novaciului și Polovragilor sau ruinele dacice sunt doar câteva din minunile pe care le poți vizita dacă te afli la Polovragi. De asemenea, ospitalitatea caracteristică Olteniei de sub Munte și frumusețea interioară a oamenilor completează perfect acest peisaj de basm oferit de mama natură.

Popas la pensiunea agroturistica “Jugul Ţăranului”

O locație care se încadrează perfect în acest peisaj și te duce cu gândul la “a fost odată ca niciodată” este și agropensiunea “Jugul Țăranului”. O denumire simbolică ce te duce cu gândul la truda țăranului. Această „trudă” permanentă iese perfect în evidență imediat ce ajungi la pensiune.

O curte frumos aranjată, verde, plină de flori, o verandă plină de flori în plin soare și zâmbetul sincer și deschis cu care ești întâmpinat îți dau de înțeles că ai intrat în curtea unor oameni buni.

Situată departe de traficul din centrul localității, pensiunea agroturistică “Jugul Țăranului” din Polovragi vine în întâmpinarea musafirilor cu spații de cazare ce te transpun în trecut, lemnul fiind principalul element constructiv. Lemnul, fiind un produs natural, creează acea senzație de căldură, de bine și relaxare.

Decorațiunile interioare sunt făcute, aproape în întregime, manual, acest lucru scoțând în evidență dorința gazdei voastre de a fi totul așa cum a fost odată, când totul se făcea prin trudă, în timp îndelungat.

Toate spațiile de cazare sunt prevăzute cu baie proprie și toate condițiile necesare pentru a petrece un sejur de neuitat.

Titulatura de “agro” scoate în evidență faptul că tot ceea ce servești la masă este din fermă proprie sau de la producători locali autorizați. Gazda dumneavoastră este cea care vă va delecta papilele gustative cu preparate tradiționale locale care vă vor face să reveniți cu siguranță.

Camerele de la parter au vedere către curtea interioară, iar cele de la etaj oferă o priveliște de vis asupra împrejurimilor. Cheile Oltețului se văd, mândre, de pe terasă, iar munții din jur și liniștea fac din timpul petrecut aici un acumulator de relaxare și odihnă.

Spațiul verde disponibil și amplasarea lui în cadrul agropensiunii, în centrul curții, face deliciul copiilor și al adulților, deopotrivă, pentru că pot avea permanent prichindeii sub supraveghere. Veranda este locul ideal unde, în compania florilor și a liniștii vă puteți savura cafeaua sau puteți sta la o poveste cu gazdele și nu numai.

Agropensiunea “Jugul Țăranului” este prevăzută cu locuri de parcare și vă oferă acces la internet prin intermediul unei conexiuni wireless disponibilă pe toată suprafața proprietății.

Aici veţi găsi locația potrivită pentru a vă relaxa și a petrece clipe de neuitat în compania unor oameni minunați, iar împrejurimile pun la dispoziție locuri de un frumos izbitor indiferent de anotimp.

Pensiunea agroturistică “Jugul Ţăranului”,

Str. Deceneu 85, Polovragi 217365, Gorj

0748 482 824


Text si foto: Adriana Roman

Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

By Cristian Catana February 11, 2025
Pe harta pensiunilor din România care datorită calității și diversității serviciilor oferite turiștilor transformă sejurul acestora în veritabile experiențe de vacanță, Pensiunea “La Mesteceni” din Sălicea, Clu j se află la loc de cinste. Fostă câștigătoarea a distincției “Margareta de Aur” oferită de ANTREC România, pensiunea “La Mesteceni”, situată la 13 km de municipiul Cluj-Napoca își așteaptă turiștii.
February 11, 2025
"Cu bune și cu rele, România va fi pentru totdeauna în inima mea!" Despre turism, gastronomie și sănătate în bucate cu chef Dorina Burlacu, românca plecată de 30 de ani din România, care și-a găsit vocația în Italia, acolo unde a primit de două ori distincția ‘Cinci stele de aur ale gastronomiei italiene”. Dorina le recomandă italienilor ciorbele, micii, cozonacul, salata de vinete și mămăliga, dar mai ales sarmalele românești. Cu un master în nutriție culinară, Dorina Burlacu s-a dedicat mâncării sănătoase și gustoase și a conceput rețete tradiționale în acest sens.
January 31, 2025
Expoziția "Talent 35" prezintă 52 de tineri artiști vizuali, care au fost bursieri ai programului Tinere Talente începând cu anul 2009, program susținut de Fundația Regală Margareta a României. Pe lângă sprijinul financiar, tinerii talentați au avut mai mulți mentori care i-au ajutat să se dezvolte promițător. Vă invităm să le vedeți interesantele lucrări de pictură, sculptură, artă fotografică, design vestimentar, expuse în sălile Kretzulescu ale Muzeului Național de Artă al României, în perioada 18 ianuarie - 23 februarie 2025. 
January 28, 2025
Expoziția "Imaginarium: lumea celor nevăzute" a artiștilor Marijana și Relu Bițulescu Descoperiți lumea imaginată de doi renumiți artiști români contemporani Marijana și Relu Bițulescu, vizitând expoziția lor intitulată "Imaginarium: lumea celor nevăzute". Personajele delicate urcă pe maramele asamblate de Marijana Bițulescu, intrând în dialog cu prințesele pictate de Relu Bițulescu sau pădurile de aur și argint. Expoziția este deschisă la Muzeul Național al Țăranului Român (sala Irina Nicolau), în perioada 15 ianuarie - 2 februarie 2025.
January 23, 2025
Anul 2025 debutează cu o aniversare de suflet în viața tipărită a revistei “Vacanțe la țară” , marcarea a 21 de ani de la prima apariție . Iată că pe lângă o dată specială în istoria României – Sărbătoarea Micii Uniri, data de 24 Ianuarie se traduce prin 253 de ediții cu apariție neîntreruptă, lună de lună, a publicației noastre.
By Cristian Catana January 14, 2025
Studenţii din Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală - USAMV București – coordonați de doamna conf. univ.dr. Maria Stoian și prof. univ. dr. Alina Mărcuță au efectuat o vizită de documentare în județul Ilfov.
January 14, 2025
Indiferent de anotimp, Harghita Băi suprinde prin varietatea activităților ce se pot face, prin frumusețea și sălbăticia peisajelor și prin ospitalitatea localnicilor și a gazdelor. Renumită pentru pârtiile de schi pe perioada de iarnă, dar și pentru mofete și trasee turistice marcate în restul anului, Harghita Băi vine în întâmpinarea oaspeților cu o varietate de spații de cazare și masă, în funcție de dorințele musafirilor.
By Cristian Catana January 14, 2025
Proiectul „Mândruța” s-a născut în frumoasa Bucovină, mai exact în Vatra Dornei , unde două surori - Oana și Alina – au pus bazele proiectului „Mândruța”, proiect ce împletește armonios spiritul creativ cu partea de meșteșug și tradiție.
January 8, 2025
Expoziția „De la pictori adunate…” prezentată de „Asociația de Arte Vizuale „I. D. Negulici” din Câmpulung Muscel, reunește un grup de 21 de artiști vizuali. La Castelul Pelișor din Sinaia, în perioada 15 ianuarie – 16 februarie 2025 expun un grup de artiști plastici muscelini care și-au ales ca temă castelele regale dar și portretele membrilor familiei regale a României.
By Cristian Catana December 30, 2024
Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarna se va desfasura in comuna botosaneana Vorona in data de 31 Decembrie 2024. Manifestarea va debuta la ora 10.00 in Piata Comunala.
Mai multe articole
catena-page
Share by: