Păstrăv cu legume, de la Pensiunea Cheile Oltețului, Polovragi
La Pensiunea Cheile Oltețului din Polovragi am găsit ospitalitate, pasiune și implicare, adică, ingredientele necesare și suficiente pentru un loc perfect pentru orice turist.

Păstrăvul proaspăt a fost curățat și spălat bine, apoi pus în tigaie striată pe un strat de sare grunjoasă și acoperit cu capac pentru a se pătrunde cum trebuie. Între timp, legumele, ceapa roșie, ciupercile și ardeiul roșu au fost tăiate felii.
Primele trase în ulei au fost ciupercile, apoi au fost adăugate ceapa roșie și ardeiul. Din când în când, pentru a asigura o călire uniformă, doamna Cristina întorcea legumele în tigaie, apoi își arunca o privire la păstrăvul pus la copt.
Când legumele au fost călite suficient cât să-și păstreze culoarea și savoarea, păstrăvul a fost scos de la copt și așezat pe farfuria pregătită pentru plating
Rând pe rând, legumele asortate au fost puse, lângă păstrăv, în așa fel încât culorile să se asorteze perfect și s-a trecut la ornarea platoului.
Mirosul de legume și pește proaspăt mi-a umplut nările, iar aspectul platoului mi-a creat o poftă și mai mare de mâncare. Cireașa de pe tort a venit prin prezența unui roze servit într-un pahar generos, în perfectă concordanță cu legumele colorate și savuroase. Deși, la pește, merge un vin alb, roze-ul de casă a creat un liant perfect între gustul de pește și cel al ardeiului roșu și al cepei roșii călite. .
Un lucru este sigur, dacă ajungeți în zona Polovragi, treceți pe la Pensiunea Cheile Oltețului pentru a degusta un preparat de excepție într-o atmosferă pe măsură.
Poftă bună!
Text si foto: Adriana Roman

Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec







