Meniu tradiţional – Sărbători de iarnă, Pensiunea “Sf. Nicolae”, Aluniș, Prahova
Platou aperitiv, de răcituri și bunătăţi de Aluniș: șuncă de casă murată în usturoi, babic de casă, cașcaval din lapte de vacă, telemea de capră, piftie, tobă, lebăr, salată de boeuf, mușchiuleţ de porc crud- uscat, afumat în beci, ouă umplute cu mousse de muștar, cașcavea, mousse de telemea de vacă cu verdeţuri în con de pâine de casă; legume asezonate.

Feluri principale:
Sărmăluţe la tuci, cu carne de purcel, în varză murată, asezonate cu varză călită, jumări, smântânică și mămăliguţă
Obrăjori de purcel copţi în sos de vin roze, garnisiţi cu piure ţărănesc, platou de murături crocante.
Băuturi de casă, siropuri, vin fiert, ţuică fiartă;
Desert
Cozonac cu ciocolată și alune coapte, prăjituri de casă.

Pensiunea “Sf. Nicolae”****
comuna Aluniș, sat Aluniș nr. 10002A, Prahova
https://pensiuneasfnicolae.ro/

Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec







