Hotel Majestic, Jupiter - o piatră de temelie între tradiţie şi modernitate

revista@vacantelatara.ro
catena-blog

La început a fost... Cozia

Prin anii ’70, când litoralul românesc rivaliza cu cele din Grecia şi Spania, iar infrastructura era în plin avânt, la Jupiter se construiau hotelurile “Cozia” şi “Tismana”, două repere importante pe harta turismului românesc. Importanţa acestora nu reieşea doar din asocierea numelor lor cu mănăstiri emblematice din România, ci şi din faptul că zona emană o puternică energie telurică, ne povesteşte domnul Dragoş Răducan, Directorul General al Hotelului Majestic (fost “Cozia”) din staţiunea Jupiter, prim vicepreşedinte executiv al FPTR.

Datorită energiilor telurice, Hotelul  Majestic este şi astăzi o destinaţie ideală pentru cei care doresc să se relaxeze şi să se odihnească foarte bine in concediu.
Mai mult, existenţa celor patru zone de microclimat – în grădina interioară, la piscină, pe lacul Tismana şi pe malul mării -, îl recomandă ca destinaţie pentru terapiile antistres.

“Viaţa la ţară” din…  grădina Majestic Jupiter

Botezat de vizitatori drept  «hotelul celor trei ape», Majestic Jupiter ar putea fi considerat mai degrabă o reproducere în miniatură a satului românesc de odinioară.

Hotelul a fost renovat în anul 2006 când actualul proprietar a vrut să îl facă mai rustic şi a amplasat în grădină o mulţime de elemente care să amintească de viaţa de la ţară”, ne-a povestit Dragoş Răducan. 

De altfel, numeroase obiecte de uz gospodăresc, presărate pe ici pe colo prin grădină, amintesc turistului de tradiţia satului românesc autentic. În incintă există chiar şi un pârâu interior, frumos amenajat, două fântâni de lemn, cu roată, câteva cişmele, mese şi bănci de lemn masiv, ba chiar şi câteva căruţe de lemn, umplute  ochi cu fân, ce par că aşteaptă liniştite căluţii şi căruţaşul.



Pentru a completa atmosfera rurală, “până anul trecut aveam un grătar în aer liber, care făcea foarte mult fum.  Anul acesta m-am hotărât să abordez “teoria WOW” şi să vin cu ceva nou.  Am introdus mâncarea la plită, care nu se gătește la All Inclusive, ci doar în restaurantele à  la carte. Majestic Jupiter este unicul hotel All Inclusive din România care prepară mâncare la plită”, ne-a mărturisit directorul hotelului.

 



Troiţa, un Omagiu adus Artei Culinare şi Ospitalităţii Româneşti

 “L-am cunoscut pe chef Radu Zărnescu prin intermediul unor cunoştiinţe comune şi l-am invitat să vină să stea la hotel Majestic, prilej cu care ne-am şi împrietenit. Radu Zărnescu este unul dintre cei mai talentaţi şi mai creativi chefi din România. Din creativitate şi din spiritul antreprenorial aparte, a înfiinţat alături de soţia sa, Asociația Culturală Euro Est Alternativ – ACEEA, care a organizat mesele pentru « Sibiu – capitală culturală » . El este, de asemenea, membru în Asociaţia Bucătarilor, președinte al Euro-Toques România şi participă la numeroase concursuri internaţionale de profil, unde participă cei mai buni bucătari din lume. Anul trecut l-am invitat din nou şi iniţial a stat o săptămână. Apoi, a decis să mai rămână o vreme la noi. Fiind o persoană hiperactivă, m-a întrebat dacă aveam pe la hotel diverse unelte. I-am dat o bormaşină, un fierăstrău electric, o drujbă…, i-am cumpărat şi materiale, aşa că s-a apucat să lucreze la un proiect care ne-a fascinat pe toţi. Lucrările au durat în jur de cinci zile, până când a apărut o troiţă tăiată din drujbă, un procedeu destul de neobişnuit, care a fost, evident, creată pe bucăţi. Prinse între ele, aceste bucăţi au fost ridicate ulterior în plan vertical, pe o fundaţie de circa 6 tone. Elementul central al monumentului îl reprezintă o roată, care simbolizează tradiţia, un tribut adus meșterilor făurari români, care au contribuit la formarea obiceiurilor culinare ale comunităților românești, subliinind diversitatea și unitatea exprimării prin gastronomie. Neştiind inițial cum să îl numim, i-am zis troiţă, dar îl considerăm, de fapt , un Omagiu adus Artei Culinare şi Ospitalităţii Româneşti . Troiţa, a primit numele ”Metaistoria”și reprezintă piatra de hotar de la intrarea în staţiunea Jupiter. Prin dimensiunea sa impresionantă (peste 6 m înălţime) şi valenţele artistice ilustrate în compoziţie, ea va deveni, în timp, nu doar o emblemă a hotelului, ci şi a întregii staţiuni.



Vă recomandăm să vizitaţi Jupiter pentru calitatea ospitalităţii, dar şi pentru a admira un monument de excepţie! a declarat domnul Dragoș Răducan, Director General Hotel Majestic Jupiter

 



Text: Anne-Mary NECHITA ; Foto: Anne-Mary NECHITA, Hotel Majestic Jupiter



Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

By Cristian Catana February 11, 2025
Pe harta pensiunilor din România care datorită calității și diversității serviciilor oferite turiștilor transformă sejurul acestora în veritabile experiențe de vacanță, Pensiunea “La Mesteceni” din Sălicea, Clu j se află la loc de cinste. Fostă câștigătoarea a distincției “Margareta de Aur” oferită de ANTREC România, pensiunea “La Mesteceni”, situată la 13 km de municipiul Cluj-Napoca își așteaptă turiștii.
February 11, 2025
"Cu bune și cu rele, România va fi pentru totdeauna în inima mea!" Despre turism, gastronomie și sănătate în bucate cu chef Dorina Burlacu, românca plecată de 30 de ani din România, care și-a găsit vocația în Italia, acolo unde a primit de două ori distincția ‘Cinci stele de aur ale gastronomiei italiene”. Dorina le recomandă italienilor ciorbele, micii, cozonacul, salata de vinete și mămăliga, dar mai ales sarmalele românești. Cu un master în nutriție culinară, Dorina Burlacu s-a dedicat mâncării sănătoase și gustoase și a conceput rețete tradiționale în acest sens.
January 31, 2025
Expoziția "Talent 35" prezintă 52 de tineri artiști vizuali, care au fost bursieri ai programului Tinere Talente începând cu anul 2009, program susținut de Fundația Regală Margareta a României. Pe lângă sprijinul financiar, tinerii talentați au avut mai mulți mentori care i-au ajutat să se dezvolte promițător. Vă invităm să le vedeți interesantele lucrări de pictură, sculptură, artă fotografică, design vestimentar, expuse în sălile Kretzulescu ale Muzeului Național de Artă al României, în perioada 18 ianuarie - 23 februarie 2025. 
January 28, 2025
Expoziția "Imaginarium: lumea celor nevăzute" a artiștilor Marijana și Relu Bițulescu Descoperiți lumea imaginată de doi renumiți artiști români contemporani Marijana și Relu Bițulescu, vizitând expoziția lor intitulată "Imaginarium: lumea celor nevăzute". Personajele delicate urcă pe maramele asamblate de Marijana Bițulescu, intrând în dialog cu prințesele pictate de Relu Bițulescu sau pădurile de aur și argint. Expoziția este deschisă la Muzeul Național al Țăranului Român (sala Irina Nicolau), în perioada 15 ianuarie - 2 februarie 2025.
January 23, 2025
Anul 2025 debutează cu o aniversare de suflet în viața tipărită a revistei “Vacanțe la țară” , marcarea a 21 de ani de la prima apariție . Iată că pe lângă o dată specială în istoria României – Sărbătoarea Micii Uniri, data de 24 Ianuarie se traduce prin 253 de ediții cu apariție neîntreruptă, lună de lună, a publicației noastre.
By Cristian Catana January 14, 2025
Studenţii din Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală - USAMV București – coordonați de doamna conf. univ.dr. Maria Stoian și prof. univ. dr. Alina Mărcuță au efectuat o vizită de documentare în județul Ilfov.
January 14, 2025
Indiferent de anotimp, Harghita Băi suprinde prin varietatea activităților ce se pot face, prin frumusețea și sălbăticia peisajelor și prin ospitalitatea localnicilor și a gazdelor. Renumită pentru pârtiile de schi pe perioada de iarnă, dar și pentru mofete și trasee turistice marcate în restul anului, Harghita Băi vine în întâmpinarea oaspeților cu o varietate de spații de cazare și masă, în funcție de dorințele musafirilor.
By Cristian Catana January 14, 2025
Proiectul „Mândruța” s-a născut în frumoasa Bucovină, mai exact în Vatra Dornei , unde două surori - Oana și Alina – au pus bazele proiectului „Mândruța”, proiect ce împletește armonios spiritul creativ cu partea de meșteșug și tradiție.
January 8, 2025
Expoziția „De la pictori adunate…” prezentată de „Asociația de Arte Vizuale „I. D. Negulici” din Câmpulung Muscel, reunește un grup de 21 de artiști vizuali. La Castelul Pelișor din Sinaia, în perioada 15 ianuarie – 16 februarie 2025 expun un grup de artiști plastici muscelini care și-au ales ca temă castelele regale dar și portretele membrilor familiei regale a României.
By Cristian Catana December 30, 2024
Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarna se va desfasura in comuna botosaneana Vorona in data de 31 Decembrie 2024. Manifestarea va debuta la ora 10.00 in Piata Comunala.
Mai multe articole
catena-page
Share by: