Expoziția "Cămașa in broci-povestea unei comunități" pana pe 31 August 2024, la Muzeul Nicolae Minovici Din București.

revista@vacantelatara.ro
catena-blog

Până pe 31 August 2024 puteți vizita expoziția "Cămașa in broci-povestea unei comunități" la Muzeul Nicolae Minovici Din București. 


Proiectul face parte din acțiunile de revitalizare a mediului rural desfășurate de Asociația Zestrea Bisoceană din comuna buzoiana Bisoca, urmărind să evidențieze poveștile bătrânilor din comunitate, documentarea ultimelor cămăși în broci și tehnicile de realizare.


Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

12 Sep, 2024
Expoziția intitulată "Forsiția" deschisă la Galeria Romană în perioada 3 – 27 septembrie 2024, a artistei Ana Jilinschi prezintă picturi cu tema florală a plantei "Forsiția," dar si alte opere cu simboluri creștine, peisaje, naturi statice și portrete.
By Cristian Catana 12 Sep, 2024
Ansamblul monumental “Calea Eroilor” din Târgu Jiu compus din operele lui Constantin Brâncuși : Coloana fară Sfârșit, Poarta Sărutului, Masa Tăcerii și Aleea Scaunelor - a intrat oficial în patrimoniul mondial protejat de UNESCO .
08 Sep, 2024
Cunoscută ca fiind regiunea cu cea mai scăzută temperatură din România, datorită localizării geografice, Depresiunea Ciucului, pe lângă frumusețile naturale și peisajele desprinse din poveste, se poate lăuda și cu stațiunea turistică de interes local Harghita Băi, unica stațiune din țară care 120 de zile pe an beneficiază de zăpadă naturală, acest lucru permițând ca sporturile de iarnă să fie practicate începând din luna noiembrie și mergând, uneori, până în luna aprilie, un aport deosebit în acest sens avându-l și tunurile de zăpadă. Multitudinea obiectivelor turistice naturale, microclimatul depresionar, existența izvoarelor minerale și, mai ales, ospitalitatea oamenilor fac din Harghita Băi un loc pe care trebuie să îl vizitezi și să te bucuri de ceea ce oferă.
By Cristian Catana 08 Sep, 2024
Expoziția tematică " Cămașa în broci-povestea unei comunități " organizată de Asociația “Zestrea Bisoceană” , în parteneriat cu Muzeul Municipiului București, a putut fi vizitată în sala de conferințe a Muzeului de Artă Populară „Dr. Nicolae Minovici” din București.
08 Sep, 2024
Tradiția organizării “Festivalului plăcintelor” a continuat, în data de 1 Septembrie 2024 satul Hârja din comuna Oituz fiind și de această dată gazdă bună.
30 Aug, 2024
31 August este Ziua Limbii Române prilej prin care Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova şi secţiile sale vă invită în perioada 30 - 31 august 2024, să participaţi la sărbătorirea sursei esenţiale a culturii poporului român, prin următorul program:
26 Aug, 2024
Zile dedicatei artei în perioada 3 0 August - 1 Septembrie cu ocazia Neamț Art Festival 2024, Târgu Neamț.
By Cristian Catana 25 Aug, 2024
Întotdeauna Ținutul Buzăului a avut și are un farmec aparte, probabil, datorită unicei exploatări de chihlimbar din România sau poate datorită peisajului selenar și unicității Vulcanilor Noroioși ori, poate, datorită legendelor legate de Focurile vii sau poveștile cu feți frumoși de la Lacul Zânelor. Fiecare are propria lui variantă, dar un lucru este sigur, fascinația legendelor se împletește perfect cu peisajul deluros/montan de la granița a trei județe, Buzău, Vrancea și Covasna.
By Cristian Catana 25 Aug, 2024
Întinzându-se pe o suprafață de peste 47.000 de hectare, Parcul Național Munții Rodnei este considerat ca fiind al doilea cel mai întins Parc Național din România, după Munții Maramureșului.
By Cristian Catana 25 Aug, 2024
Până pe 31 August 2024 puteți vizita expoziția "Cămașa in broci-povestea unei comunități" la Muzeul Nicolae Minovici Din București.
Mai multe articole
catena-page
Share by: