ECOTIC și UZPR - concursul JURNALISM PENTRU UN MEDIU CURAT

revista@vacantelatara.ro
catena-blog

ECOTIC împreună cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) au decis prelungirea perioadei de înscrieri în concursul JURNALISM PENTRU UN MEDIU CURAT până pe data de 9 octombrie 2024.

Premierea jurnaliștilor câștigători se va face cu ocazia Zilei Internaționale a Deșeurilor Electrice care are loc în fiecare an pe data de 14 Octombrie.

Decizia de prelungire a concursului vine din dorința de a încuraja cât mai mulți jurnaliști să realizeze materiale pe temele propuse de organizatori și să le inscrie în concurs.



Obiectivul acestui concurs este susținerea și dezvoltarea jurnalismului de mediu în România și informarea corectă a publicului privind temele legate de protecția mediului și utilizarea eficientă a resurselor in contextul economiei circulare.


Cui se adresează și ce tipuri de materiale sunt incluse?


Concursul JURNALISM PENTRU UN MEDIU CURAT se adresează jurnaliștilor, reporterilor, vloggerilor sau bloggerilor care realizeaza materiale de presă urmărind temele propuse de organizatori.

Orice material poate fi înscris în concurs atât timp cât abordeaza o temă propusă de organizatori, aici ne referim la: articole, fotoreportaje, bloguri, vloguri, videoreportaje, podcast-uri, emisiuni radio sau TV.

 

Cum vă puteți înscrie?

ECOTIC pune la dispoziție pagina www.ecotic.ro/jurnalisti și formularul de înscriere www.ecotic.ro/inscriere-jurnalisti pentru a permite înscrierea materialelor.

 

Care sunt temele pe care propunem să le abordați în materialele pentru concurs?

Tematica de mediu propusă de organizatori este următoarea:

·        Educația de mediu în sistemul de învățământ din România.

·        Economia Circulară

·        Impactul schimbărilor climatice asupra biodiversității

·        Dezvoltarea durabilă și planificarea urbană în contextul schimbărilor climatice

·        Colectarea deșeurilor în România (inclusiv componenta DEEE și DBA).

·        Reciclarea deșeurilor în România (inclusiv componenta DEEE și DBA).

·        Problema gestionării deșeurilor plastice

·        Bune practici in constientizarea cetatenilor fata de problematica de mediu

·        Rolul energiei regenerabile în combaterea schimbărilor climatice

·        Reducerea amprentei de carbon

 

Participanții pot alege una sau mai multe teme despre care pot realiza materiale scrise, foto sau video.

Dacă există deja materiale realizate si publicate, pe una dintre temele menționate, acestea pot fi înscrise în concurs.

Jurizare și premii

Un juriu alcătuit din reprezentanți ai ECOTIC și ai Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România va alege 3 materiale ținând cont de criteriile menționate la punctul 5.1.3 din Regulamentul Concursului.

 

Pentru cele mai bune 3 materiale de presă, ECOTIC oferă 3 premii după cum urmează:

·        Locul I – Voucher Altex în valoare de 500 EUR

·        Locul II – Voucher Altex în valoare de 300 EUR

·        Locul III – Voucher Altex în valoare de 300 EUR

 

“Prin organizarea acestui concurs de eco-jurnalism ne propunem să stimulăm interesul oamenilor de presă din România spre o tematică pe cât de actuală, pe atât de complexă: protecția mediului și utilizarea eficientă a resurselor materiale în condițiile în care Europa a optat decisiv spre tranziția la Economia circulară.”, declară Valentin Negoiță, Președinte ECOTIC.

 

„Alături de menirea sa de a fi o uniune de creație jurnalistică, de corectă informare a opiniei publice, UZPR își asumă și pe ceea de utilitate publică cu care este învestită – cu alte cuvinte pe cea de realizare a unor demersuri educative. Angajarea noastră în activitatea de conștientizare ecologistă, ne-o asumăm cu responsabilitate, în folosul viitorului nostru comun. Astfel a fost considerat, și am aderat, acest maraton de creație jurnalistică pentru tineret. Salutăm ințiativa ECOTIC căreia ne alăturăm cu bucurie!”, declară Sorin Stanciu, Președinte UZPR la lansarea acestui concurs național de jurnalism ecologic.

 

Mai multe detalii în regulamentul concursului.

ECOTIC este prima organizație a producătorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice (EEE) din România, fondată în anul 2006 cu scopul de a aduce mai multă eficiență în îndeplinirea responsabilităților de mediu ale acestora.

 Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) este o asociație profesională de creație publicistică și jurnalistică a ziariștilor din România și din comunitățile românești de peste hotare.

 

https://www.ecotic.ro/

Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

By Cristian Catana February 11, 2025
Pe harta pensiunilor din România care datorită calității și diversității serviciilor oferite turiștilor transformă sejurul acestora în veritabile experiențe de vacanță, Pensiunea “La Mesteceni” din Sălicea, Clu j se află la loc de cinste. Fostă câștigătoarea a distincției “Margareta de Aur” oferită de ANTREC România, pensiunea “La Mesteceni”, situată la 13 km de municipiul Cluj-Napoca își așteaptă turiștii.
February 11, 2025
"Cu bune și cu rele, România va fi pentru totdeauna în inima mea!" Despre turism, gastronomie și sănătate în bucate cu chef Dorina Burlacu, românca plecată de 30 de ani din România, care și-a găsit vocația în Italia, acolo unde a primit de două ori distincția ‘Cinci stele de aur ale gastronomiei italiene”. Dorina le recomandă italienilor ciorbele, micii, cozonacul, salata de vinete și mămăliga, dar mai ales sarmalele românești. Cu un master în nutriție culinară, Dorina Burlacu s-a dedicat mâncării sănătoase și gustoase și a conceput rețete tradiționale în acest sens.
January 31, 2025
Expoziția "Talent 35" prezintă 52 de tineri artiști vizuali, care au fost bursieri ai programului Tinere Talente începând cu anul 2009, program susținut de Fundația Regală Margareta a României. Pe lângă sprijinul financiar, tinerii talentați au avut mai mulți mentori care i-au ajutat să se dezvolte promițător. Vă invităm să le vedeți interesantele lucrări de pictură, sculptură, artă fotografică, design vestimentar, expuse în sălile Kretzulescu ale Muzeului Național de Artă al României, în perioada 18 ianuarie - 23 februarie 2025. 
January 28, 2025
Expoziția "Imaginarium: lumea celor nevăzute" a artiștilor Marijana și Relu Bițulescu Descoperiți lumea imaginată de doi renumiți artiști români contemporani Marijana și Relu Bițulescu, vizitând expoziția lor intitulată "Imaginarium: lumea celor nevăzute". Personajele delicate urcă pe maramele asamblate de Marijana Bițulescu, intrând în dialog cu prințesele pictate de Relu Bițulescu sau pădurile de aur și argint. Expoziția este deschisă la Muzeul Național al Țăranului Român (sala Irina Nicolau), în perioada 15 ianuarie - 2 februarie 2025.
January 23, 2025
Anul 2025 debutează cu o aniversare de suflet în viața tipărită a revistei “Vacanțe la țară” , marcarea a 21 de ani de la prima apariție . Iată că pe lângă o dată specială în istoria României – Sărbătoarea Micii Uniri, data de 24 Ianuarie se traduce prin 253 de ediții cu apariție neîntreruptă, lună de lună, a publicației noastre.
By Cristian Catana January 14, 2025
Studenţii din Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală - USAMV București – coordonați de doamna conf. univ.dr. Maria Stoian și prof. univ. dr. Alina Mărcuță au efectuat o vizită de documentare în județul Ilfov.
January 14, 2025
Indiferent de anotimp, Harghita Băi suprinde prin varietatea activităților ce se pot face, prin frumusețea și sălbăticia peisajelor și prin ospitalitatea localnicilor și a gazdelor. Renumită pentru pârtiile de schi pe perioada de iarnă, dar și pentru mofete și trasee turistice marcate în restul anului, Harghita Băi vine în întâmpinarea oaspeților cu o varietate de spații de cazare și masă, în funcție de dorințele musafirilor.
By Cristian Catana January 14, 2025
Proiectul „Mândruța” s-a născut în frumoasa Bucovină, mai exact în Vatra Dornei , unde două surori - Oana și Alina – au pus bazele proiectului „Mândruța”, proiect ce împletește armonios spiritul creativ cu partea de meșteșug și tradiție.
January 8, 2025
Expoziția „De la pictori adunate…” prezentată de „Asociația de Arte Vizuale „I. D. Negulici” din Câmpulung Muscel, reunește un grup de 21 de artiști vizuali. La Castelul Pelișor din Sinaia, în perioada 15 ianuarie – 16 februarie 2025 expun un grup de artiști plastici muscelini care și-au ales ca temă castelele regale dar și portretele membrilor familiei regale a României.
By Cristian Catana December 30, 2024
Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarna se va desfasura in comuna botosaneana Vorona in data de 31 Decembrie 2024. Manifestarea va debuta la ora 10.00 in Piata Comunala.
Mai multe articole
catena-page
Share by: