Colţuri „instagramabile” și puncte belvedere
Pe reţelele sociale, în presa scrisă, cataloage și flyere cu oferte turistice apar din ce în ce mai mult locaţii pe care le recunoaștem cu ușurinţă datorită unor detalii fotografiate, create fix cu acest scop - de a deveni emblematice, populare, etalon...”instagramabile” cum s-ar zice în vremurile noastre. Este un lucru pe care-l apreciez, o dovada de adaptare și un instrument foarte bun de promovare pentru locaţia respectivă.
Denumirea pensiunii scrisă într-un mod inedit și amplasată pe un fundal/peisaj „pozabil”, o amenajare interioară (șemineu rustic, decoraţiuni tradiţionale, picturi de pereţi, broderii personalizate), spaţii de relaxare sau facilităţi inedite de agrement, panouri speciale pentru ca turiștii să se pozeze cu ele – sunt câteva dintre ideile care au devenit din ce în ce mai populare și...rezultatele se văd.
Drept exemple: Pensiunea „Plai cu Dor” și „Odăi din Plai” din Fundata : „Plai cu Dor” scris din bucăţi decorative de lemn având ca fundal spectaculoasa creastă a Bucegilor. Și tot acolo, noile cazări inedite în genul căsuţelor de hobbit au devenit extrem de distribuite pe Facebook, Instagram dar și în articole de presă. Felicitări, tânărului antreprenor Bogdan Cojanu pentru ideile originale!

În cadrul „Festivalului Cârnaţilor de Pleșcoi”, Pensiunea Casa Matei din Berca a distribuit tricouri personalizate cu evenimentul dar și cu logo-ul pensiunii, cât și amenajarea unui panou fotografic cu mascotele festivalului – devenind rapid un loc foarte pozat și postat.

La „Complex Cetate” din Băile Balvanyos turiștii își pot introduce capul într-un panou fotografic pentru cupluri – apărând astfel în port tradiţional zonei respective. Totodată, în curtea pensiunii masa și scaunele decorative de peste 3 m au devenit foarte populare în fotografiile turiștilor.

„Amfiteatrul Transilvania” din Moieciu a ales să amplaseze un leagăn pe un fundal panoramic excepţional – crestele Bucegilor și Pietrei Craiului – devenind viral în social-media.
Sperăm că și de acum înainte să fim impresionaţi de originalitatea unor astfel de detalii ce promovează într-un mod plăcut farmecul pensiunilor și locurilor specifice turismului rural românesc.
Cristian-Alexandru Catană
redactor-șef
Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec







