Director revista
Redactor Sef
Din turismul rural romanesc
Alese de noi pentru voi
Sustinute de Vacantelatara.ro
Citeste in format PDF
Mâncare de urzici
Ingrediente: 5 grămăjoare de urzici, 2 legături de ceapă verde, 1 legătură de usturoi verde, mărar, pătrunjel, sare, piper, 1 ceaşcă de ulei, 1 lingură de făină
Mod de preparare:
Urzicile se scutură bine şi se aleg. Apoi se spală în 3-4 ape şi se fierb. Fiertura se strecoară şi se păstrează de-o parte o cană de zeamă. Într-o tigaie se călesc ceapa şi usturoiul, iar peste elese adaugă făină şi, puţin câte puţin, zeama de la fiertura de urzici, păstrată separat. În sosul astfel obţinut se adaugă urzicile fierte, sarea, piperul şi verdeaţa tocată mărunt. Preparatul se poate servi cald, cu cartofi natur sau cu orez, şi rece, cu mămăliguţă fierbinte şi hrean.
Prăjitură de post
Ingrediente: 11/2 pahar de apă minerală, 1 pahar cu ulei, 3 pahare cu făină, 3 linguri cacao, 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu, 1 lămâie, 100 g arahide (nuci, stafide sau/ şi rahat), 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Făina se amestecă bine cu cacao, iar peste ele se adaugă apă minerală, bicarbonatul de sodiu, stins în zeamă de lămâie, zahărul vanilat şi puţin ulei. Toate ingredientele se amestecă şi se omogenizează bine, creându-se o pastă groasă peste care se presară arahide mărunţite, stafide, nuci sau rahat, după gust. Această compoziţie se aşează într-o tavă unsă în prealabil cu ulei şi tapetată cu făină, apoi se coace timp de 40 minute la foc mediu, într-un cuptor preîncălzit.
Text:Anne-Mary NECHITA