Relaxare la Casa “Valea Cernei”

revista@vacantelatara.ro
catena-blog

Parcul Național Domogled – Valea Cernei se află pe teritoriul administrativ a trei județe, Gorj, Mehedinți și cea mai mare suprafață, pe teritoriul județului Caraș Severin. Marcată de cascade, arbori seculari, peisaje carstice cu aspect selenar, Valea Cernei atrage prin sălbăticie, frumusețe și, poate cel mai important, apropierea de natură și sentimentul de liniște și relaxare al apelor prăvălite de la înălțime. Pe cursul acestui râu mirific, am găsit, la Isverna, o locație care se află în perfectă concordanță cu natura, Casa Valea Cernei.

Situată pe drumul ce leagă orașul Târgu Jiu de stațiunea Băile Herculane, Casa “Valea Cernei” este un colț de rai pe malul râului Cerna, ce a sfredelit în stânca dură a Munților Mehedinți.

Cum vii de la Târgu Jiu și mergi către Băile Herculane, este imposibil să nu remarci construcția ce se înalță pe partea dreaptă a drumului. O clădire impunătoare care atrage privirile de cum apare în raza viziuală. Dacă stau bine să mă gândesc, exact asta m-a atras: localizarea și împrejurimile.

Mergând către Băile Herculane, instinctiv am intrat în parcare doar pentru a vedea ce anume ascunde această clădire integrată perfect în peisaj. Atunci, am avut ocazia să cunosc gazdele, o familie din Craiova, familia Milcu, care s-a dedicat turismului. Și, … de aici începe istoria.


La început de poveste

Din dorința de a se retrage, măcar pentru weekend, undeva, departe de tumultul vieții de oraș, familia Milcu achiziționat acest teren în anul 2006 din dorința de a construi o casă de vacanță. Dorința s-a transformat în realitate, dar construcțiile făcute la acel moment nu au fost suficient de încăpătoare pentru familie și prieteni. Datorită acestui lucru și a faptului că mulți trecători întrebau de cazare, au hotărât să se extindă.

În anul 2018, a luat naștere Casa Valea Cernei, casă cu porțile deschise către orice musafir care îi trece pragul.

Condiţii de cazare și servicii

Casa Valea Cernei este structurată pe două etaje, cu demisol, unde toți cei care vin aici au parte de ospitalitate, liniște, curățenie, mâncare tradițională și mult bun gust.

Camerele sunt structurate în așa fel încât să maximizeze spațiul – 24 locuri de cazare -  și să asigure relaxarea și liniștea atât de necesare pentru petrecerea unui sejur de neuitat.

Mobilierul de bun gust și atmosfera de liniște din pensiune sunt ingredientele unui sejur garantat reușit.

Casa Valea Cernei dispune de o sală de mese la demisol cu decorații tradiționale și niște culori alese de așa natură încât să inducă liniștea și relaxarea. Dacă ai venit cu propriile produse, ai la dispoziție bucătăria comună și foișorul cu grătar, dar dacă ai venit nepregătit pentru masă, ai ocazia să deguști din preparatele tradiționale pregătite de familia Milcu.

Proprietarii își doresc deschiderea unui punct gastronomic local, lucru ce reliefează perfect dorința gazdelor pentru satisfacerea preferințelor culinare ale tuturor celor care le calcă pragul.

Pensiunea surprinde și atrage oaspeții prin localizarea sa, mărimea camerelor, numeroasele facilități oferite și așezarea pe terasa râului Cerna. Aici ai ocazia să faci plajă pe malul râului, să te relaxezi în hamac la umbra copacilor sau să savurezi liniștea din mediul înconjurător.

Cei mici se pot bucura de un spațiu de joacă mai mult decât generos prevăzut cu o căsuță la înălțime, leagăne și multe alte facilități pe care le lăsăm ca surpriză.

Dacă tot ești la Casa Valea Cernei, nu uita să te bucuri de minunile din zonă, Cascada Vânturătoarea, Podul lui Dumnezeu, Câmpul cu lapiezuri, Cheile Tamnei, cătunele din Munții Cernei, Cheile Corcoaiei sau stațiunea Băile Herculane.

Casa Valea Cernei, pentru mine, reprezintă un loc de poveste, un loc unde, pe lângă condițiile perfecte de cazare, ai parte de ospitalitate, liniște, relaxare și bun gust, adică toate cele necesare pentru un sejur excelent.

 

Casa “Valea Cernei”

Valea Cernei, Mehedinti, Romania, DN 67 D

0744.771.900

https://www.casavaleacernei.ro/


Text si fotografii: Adriana Roman


Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

By Cristian Catana February 11, 2025
Pe harta pensiunilor din România care datorită calității și diversității serviciilor oferite turiștilor transformă sejurul acestora în veritabile experiențe de vacanță, Pensiunea “La Mesteceni” din Sălicea, Clu j se află la loc de cinste. Fostă câștigătoarea a distincției “Margareta de Aur” oferită de ANTREC România, pensiunea “La Mesteceni”, situată la 13 km de municipiul Cluj-Napoca își așteaptă turiștii.
February 11, 2025
"Cu bune și cu rele, România va fi pentru totdeauna în inima mea!" Despre turism, gastronomie și sănătate în bucate cu chef Dorina Burlacu, românca plecată de 30 de ani din România, care și-a găsit vocația în Italia, acolo unde a primit de două ori distincția ‘Cinci stele de aur ale gastronomiei italiene”. Dorina le recomandă italienilor ciorbele, micii, cozonacul, salata de vinete și mămăliga, dar mai ales sarmalele românești. Cu un master în nutriție culinară, Dorina Burlacu s-a dedicat mâncării sănătoase și gustoase și a conceput rețete tradiționale în acest sens.
January 31, 2025
Expoziția "Talent 35" prezintă 52 de tineri artiști vizuali, care au fost bursieri ai programului Tinere Talente începând cu anul 2009, program susținut de Fundația Regală Margareta a României. Pe lângă sprijinul financiar, tinerii talentați au avut mai mulți mentori care i-au ajutat să se dezvolte promițător. Vă invităm să le vedeți interesantele lucrări de pictură, sculptură, artă fotografică, design vestimentar, expuse în sălile Kretzulescu ale Muzeului Național de Artă al României, în perioada 18 ianuarie - 23 februarie 2025. 
January 28, 2025
Expoziția "Imaginarium: lumea celor nevăzute" a artiștilor Marijana și Relu Bițulescu Descoperiți lumea imaginată de doi renumiți artiști români contemporani Marijana și Relu Bițulescu, vizitând expoziția lor intitulată "Imaginarium: lumea celor nevăzute". Personajele delicate urcă pe maramele asamblate de Marijana Bițulescu, intrând în dialog cu prințesele pictate de Relu Bițulescu sau pădurile de aur și argint. Expoziția este deschisă la Muzeul Național al Țăranului Român (sala Irina Nicolau), în perioada 15 ianuarie - 2 februarie 2025.
January 23, 2025
Anul 2025 debutează cu o aniversare de suflet în viața tipărită a revistei “Vacanțe la țară” , marcarea a 21 de ani de la prima apariție . Iată că pe lângă o dată specială în istoria României – Sărbătoarea Micii Uniri, data de 24 Ianuarie se traduce prin 253 de ediții cu apariție neîntreruptă, lună de lună, a publicației noastre.
By Cristian Catana January 14, 2025
Studenţii din Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală - USAMV București – coordonați de doamna conf. univ.dr. Maria Stoian și prof. univ. dr. Alina Mărcuță au efectuat o vizită de documentare în județul Ilfov.
January 14, 2025
Indiferent de anotimp, Harghita Băi suprinde prin varietatea activităților ce se pot face, prin frumusețea și sălbăticia peisajelor și prin ospitalitatea localnicilor și a gazdelor. Renumită pentru pârtiile de schi pe perioada de iarnă, dar și pentru mofete și trasee turistice marcate în restul anului, Harghita Băi vine în întâmpinarea oaspeților cu o varietate de spații de cazare și masă, în funcție de dorințele musafirilor.
By Cristian Catana January 14, 2025
Proiectul „Mândruța” s-a născut în frumoasa Bucovină, mai exact în Vatra Dornei , unde două surori - Oana și Alina – au pus bazele proiectului „Mândruța”, proiect ce împletește armonios spiritul creativ cu partea de meșteșug și tradiție.
January 8, 2025
Expoziția „De la pictori adunate…” prezentată de „Asociația de Arte Vizuale „I. D. Negulici” din Câmpulung Muscel, reunește un grup de 21 de artiști vizuali. La Castelul Pelișor din Sinaia, în perioada 15 ianuarie – 16 februarie 2025 expun un grup de artiști plastici muscelini care și-au ales ca temă castelele regale dar și portretele membrilor familiei regale a României.
By Cristian Catana December 30, 2024
Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarna se va desfasura in comuna botosaneana Vorona in data de 31 Decembrie 2024. Manifestarea va debuta la ora 10.00 in Piata Comunala.
Mai multe articole
catena-page
Share by: