Pensiunea Maria Elena, Ponoarele, Mehedinți

revista@vacantelatara.ro

Tărâm al basmelor, miturilor și legendelor, localitatea Ponarele, situată la granița dintre județele Mehedinți și Gorj, surprinde atât prin specificul mitic al locurilor cât și prin măreția impresionantă a peisajului și densitatea neobișnuit de mare a obiectivelor turistice, într-un areal relativ mic. 

Cu siguranță, toată lumea a auzit de Podul lui Dumnezeu și de Peștera Ponoarele, dar, pe lângă aceste obiective demne de toată lauda, de menționat și cu o importanță deosebită pentru potențialul tuistic al zonei sunt Câmpul de lapiezuri, Lacul Zăton sau Pădurea de Liliac. De altfel, datorită Pădurii de Liliac s-a născut și festivalul cu același nume, festival deja cunoscut foarte bine la nivel național și nu numai. De asemenea, mai puțin cunoscute, dar deloc de neglijat sunt Cheile Băluței, Peștera Bulba sau catacombele de sub Ponoarele și Bisericuța de sub Stei.

Popas la pensiunea “Maria Elena”, Ponoarele

În acest loc plin de frumuseți naturale, am cunoscut o familie demnă de tot respectul, o familie pentru care ospitalitatea este cuvântul de ordine, iar zâmbetul face parte din „garderoba” zilnică - familia Ploscaru Ionel și Nicoleta. O familie cu totul și cu totul specială care mi-a demonstrat cu prisosință că la Pensiunea “Maria Elena” vei fi întotdeauna binevenit și bine primit.

La doar câțiva kilometri de obiectivele mai sus menționate, se află pensiunea “Maria Elena”. După aspect, multitudinea florilor și grija cu care este amenajată curtea îți poți da seama că proprietarii sunt oameni gospodari. Abia după ce intri în curte realizezi, de fapt, multitudinea facilităților pe care Pensiunea “Maria Elena” le are de oferit.

Parcarea se face în curtea pensiunii, chiar lângă corpul de clădire unde se face cazarea. De cum intri în pensiune te întâmpină voioase o sumedenie de flori bine îngrijite.

Din recepție se ajunge într-un hol unde, pe partea dreaptă sunt scările care urcă la camerele de la etaj, ceva mai în față holul spațios face loc privirii către livingul pensiunii, locul ideal unde poți socializa sau juca jocuri de societate, apoi urmează sala pentru servit masa și o sală de relaxare unde, amatorii de biliard își pot demonstra priceperea sau începătorii pot intra în tainele acestui joc.

Pe lângă acest lucru, spațiul, organizarea și paleta de culori a mobilierului și accesoriilor camerelor maximizează senzația de confort și intimitate. Ferestrele mari, aerul permanent proaspăt și liniștea zonei fac din Pensiunea “Maria Elena” o poveste care se încadrează perfect cu armonia și peisagistica localității Ponoarele.

În continuare, pe o alee ce urcă după corpul de cazare te întâmpină, pe partea stângă, primul foișor dotat cu toate cele necesare pentru prepararea oricăror feluri de mâncare.

Al doilea foișor urmează tot pe partea stângă, dar cu o capacitate mai mare a locurilor la masă.

Ambele foișoare sunt din lemn, acoperite și dotate cu grătar, cuptor, plită, chiuvetă și veselă, frigider, loc pentru pregătit masa și loc pentru servit masa. Ambele foișoare sunt flancate de grădini cu flori și beneficiază de atuul de a fi oarecum la distanță față de spațiul de cazare.

Astfel, o petrecere la foișor nu va deranja cu siguranță ceilalți musafiri din pensiune.

Imediat după foișoare, un loc de joacă pentru copii utilat cu toate cele necesare și pardosit cu material absorbant pentru o mai bună siguranță a copiilor reprezintă locul perfect pentru cei mici. Ceva mai sus, o terasă descoperită te lasă să admiri în voie peisajul plin de legende și povești al localităţii Ponoarele.

Pentru cei pasionați de sport, Pensiunea “Maria Elena” pune la dispoziție o sală de fitness dotată cu aparatura necesară celor ce doresc să se mențină în formă chiar și dacă sunt plecați de acasă.

Pensiunea “Maria Elena” din Ponoarele va fi întotdeauna un loc unde voi reveni de fiecare dată cu plăcere și cu sufletul deschis, nu numai pentru frumusețea peisajului și a facilităților oferite, dar mai ales pentru frumusețea sufletească și ospitalitatea familiei Ploscaru.

Pensiunea “Maria Elena,

Ponoarele, nr. 87, judeţ Mehedinți

0752112711/0724256404

https://pensiuneamariaelena.ro/



Text si fotografii: Adriana Roman

Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

By Cristian Catana 26 Apr, 2024
Începând din 2004, în urmă cu 20 de ani, în Duminica Floriilor sărbătorim Ziua Naţională a Turismului Rural .
25 Mar, 2024
O zonă de un pitoresc aparte, aproape necunoscută turismului românesc, este zona Vrancei. Pentru prima dată este atestat documentar într-o scrisoare în limba latină din 2 iulie 1431 în care Ladislau Apor, voievodul Transilvaniei, anunţă pe judele Braşovului că Alexandru cel Bun a concentrat trupe spre Putna. Voievodul Apor a aflat ştirea de la niște locuitori din Transilvania care au coborât pe drumul Vrancei – „per viam Varancha”. În acest peisaj de un pitoresc aparte sunt câteva repere turistice naturale care nu trebuie ratate: Cascada Putnei, Cheile Tişiţei, Pădurea Dălhăuți, Focul Viu de la Andreiaşu, unic în ţară. Și, pentru că nu a fost de ajuns, Dumnezeu a binecuvântat acest pământ, o adevărată Românie în miniatură, cu toate formele de relief: munţi sălbatici, câmpii bogate, dealuri domoale. Podoaba dealurilor line ale Vrancei este viţa de vie cu rod nobil, un adevărat blazon nobiliar ce ar trebui cunoscut în toată ţara și nu numai.  Am descoperit în zona deluroasă a Subcarpaților de curbură, în satul Dălhăuți care aparține de comuna Cârligele, o familie care produce vinuri licoroase din Podgoria Cotești și, totodată, primește turiști la pensiunea lor din Dălhăuți, Casa de Vinuri Vrânceană.
25 Mar, 2024
Muzeul Național de Artă al României deține cea mai bogată și valoroasă colecție de artă decorativă europeană din țară, având un patrimoniu de peste zece mii de piese de tapiserie și mobilier, artă decorativă din ceramică, sticlă și metal. 
By Cristian Catana 28 Feb, 2024
Muzeul Colecţiilor de Artă din București a găzduit expoziţia “Partea nevăzută a colecţiei Liana și Dan Nasta: obiecte de cult și laice”.
28 Feb, 2024
România are o nouă stațiune de interes național și-anume “ Zona turistică a municipiului Baia Mare ”, jud. Maramureș. Alături de aceasta, Guvernul României, la propunerea MEAT, a aprobat și atestarea altor 14 localități sau părți de localități ca stațiuni turistice de interes local:
By Cristian Catana 28 Feb, 2024
Judeţul Gorj a a fost gazda evenimentului și conferinței " Managementul Destinației Turistice - Gorjul istoric, cultural şi pitoresc".
14 Feb, 2024
Localitate Săcel din Maramureș este apreciată internațional pentru tradiționala ceramică roșie de Săcel produsă după o rețetă dacică ce datează de mai bine de 2.000 de ani. La ora actuală se folosește un singur cuptor antic pentru arderea lutului, iar ornamentele și coloratura sunt făcute folosind uleiuri și vopsele minerale. Pe lângă ceramică, localitatea Săcel are o așezare geografică care permite accesul foarte ușor la principalele obiective turistice din munții Rodnei.
14 Feb, 2024
Orașul Pessac din Franţa, parte a metropolei Bordeaux a găzduit un impresionant sezon cultural, incluzând în programul evenimentelor și manfiestări dedicate României și patriomniului cultural românesc.
By Cristian Catana 14 Feb, 2024
Suntem bucuroşi că România este reprezentată în "Cartea de rețete Skål International" cu desertul tradițional "Tăbârcă" , ce poate fi savurat la " Satul Banului Guesthouse", Măgureni, Prahova. Felicitări întregii echipe "Satul Banului" pentru că știu să pună-n valoare gusturile și rețetele gastronomiei românești, inclusiv după rețete de odinioară. Vă invităm să savurați acest desert cât și alte preparate tentante la "Satul Banului GuestHouse", pe pitoreasca Vale a Proviței.
By Cristian Catana 14 Feb, 2024
Iarna…drumeţiile montane au un farmec aparte, mai ales când cărările, pădurile și piscurile sunt îmbrăcate în alb. Vom prezenta o astfel de variantă de drumeţie pitorească, în munţii Baiului, cu pornire din staţiunea Azuga.
Mai multe articole
Share by: