Pensiunea Maria Elena, Ponoarele, Mehedinți

revista@vacantelatara.ro
catena-blog

Tărâm al basmelor, miturilor și legendelor, localitatea Ponarele, situată la granița dintre județele Mehedinți și Gorj, surprinde atât prin specificul mitic al locurilor cât și prin măreția impresionantă a peisajului și densitatea neobișnuit de mare a obiectivelor turistice, într-un areal relativ mic. 

Cu siguranță, toată lumea a auzit de Podul lui Dumnezeu și de Peștera Ponoarele, dar, pe lângă aceste obiective demne de toată lauda, de menționat și cu o importanță deosebită pentru potențialul tuistic al zonei sunt Câmpul de lapiezuri, Lacul Zăton sau Pădurea de Liliac. De altfel, datorită Pădurii de Liliac s-a născut și festivalul cu același nume, festival deja cunoscut foarte bine la nivel național și nu numai. De asemenea, mai puțin cunoscute, dar deloc de neglijat sunt Cheile Băluței, Peștera Bulba sau catacombele de sub Ponoarele și Bisericuța de sub Stei.

Popas la pensiunea “Maria Elena”, Ponoarele

În acest loc plin de frumuseți naturale, am cunoscut o familie demnă de tot respectul, o familie pentru care ospitalitatea este cuvântul de ordine, iar zâmbetul face parte din „garderoba” zilnică - familia Ploscaru Ionel și Nicoleta. O familie cu totul și cu totul specială care mi-a demonstrat cu prisosință că la Pensiunea “Maria Elena” vei fi întotdeauna binevenit și bine primit.

La doar câțiva kilometri de obiectivele mai sus menționate, se află pensiunea “Maria Elena”. După aspect, multitudinea florilor și grija cu care este amenajată curtea îți poți da seama că proprietarii sunt oameni gospodari. Abia după ce intri în curte realizezi, de fapt, multitudinea facilităților pe care Pensiunea “Maria Elena” le are de oferit.

Parcarea se face în curtea pensiunii, chiar lângă corpul de clădire unde se face cazarea. De cum intri în pensiune te întâmpină voioase o sumedenie de flori bine îngrijite.

Din recepție se ajunge într-un hol unde, pe partea dreaptă sunt scările care urcă la camerele de la etaj, ceva mai în față holul spațios face loc privirii către livingul pensiunii, locul ideal unde poți socializa sau juca jocuri de societate, apoi urmează sala pentru servit masa și o sală de relaxare unde, amatorii de biliard își pot demonstra priceperea sau începătorii pot intra în tainele acestui joc.

Pe lângă acest lucru, spațiul, organizarea și paleta de culori a mobilierului și accesoriilor camerelor maximizează senzația de confort și intimitate. Ferestrele mari, aerul permanent proaspăt și liniștea zonei fac din Pensiunea “Maria Elena” o poveste care se încadrează perfect cu armonia și peisagistica localității Ponoarele.

În continuare, pe o alee ce urcă după corpul de cazare te întâmpină, pe partea stângă, primul foișor dotat cu toate cele necesare pentru prepararea oricăror feluri de mâncare.

Al doilea foișor urmează tot pe partea stângă, dar cu o capacitate mai mare a locurilor la masă.

Ambele foișoare sunt din lemn, acoperite și dotate cu grătar, cuptor, plită, chiuvetă și veselă, frigider, loc pentru pregătit masa și loc pentru servit masa. Ambele foișoare sunt flancate de grădini cu flori și beneficiază de atuul de a fi oarecum la distanță față de spațiul de cazare.

Astfel, o petrecere la foișor nu va deranja cu siguranță ceilalți musafiri din pensiune.

Imediat după foișoare, un loc de joacă pentru copii utilat cu toate cele necesare și pardosit cu material absorbant pentru o mai bună siguranță a copiilor reprezintă locul perfect pentru cei mici. Ceva mai sus, o terasă descoperită te lasă să admiri în voie peisajul plin de legende și povești al localităţii Ponoarele.

Pentru cei pasionați de sport, Pensiunea “Maria Elena” pune la dispoziție o sală de fitness dotată cu aparatura necesară celor ce doresc să se mențină în formă chiar și dacă sunt plecați de acasă.

Pensiunea “Maria Elena” din Ponoarele va fi întotdeauna un loc unde voi reveni de fiecare dată cu plăcere și cu sufletul deschis, nu numai pentru frumusețea peisajului și a facilităților oferite, dar mai ales pentru frumusețea sufletească și ospitalitatea familiei Ploscaru.

Pensiunea “Maria Elena,

Ponoarele, nr. 87, judeţ Mehedinți

0752112711/0724256404

https://pensiuneamariaelena.ro/



Text si fotografii: Adriana Roman

Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

By Cristian Catana February 11, 2025
Pe harta pensiunilor din România care datorită calității și diversității serviciilor oferite turiștilor transformă sejurul acestora în veritabile experiențe de vacanță, Pensiunea “La Mesteceni” din Sălicea, Clu j se află la loc de cinste. Fostă câștigătoarea a distincției “Margareta de Aur” oferită de ANTREC România, pensiunea “La Mesteceni”, situată la 13 km de municipiul Cluj-Napoca își așteaptă turiștii.
February 11, 2025
"Cu bune și cu rele, România va fi pentru totdeauna în inima mea!" Despre turism, gastronomie și sănătate în bucate cu chef Dorina Burlacu, românca plecată de 30 de ani din România, care și-a găsit vocația în Italia, acolo unde a primit de două ori distincția ‘Cinci stele de aur ale gastronomiei italiene”. Dorina le recomandă italienilor ciorbele, micii, cozonacul, salata de vinete și mămăliga, dar mai ales sarmalele românești. Cu un master în nutriție culinară, Dorina Burlacu s-a dedicat mâncării sănătoase și gustoase și a conceput rețete tradiționale în acest sens.
January 31, 2025
Expoziția "Talent 35" prezintă 52 de tineri artiști vizuali, care au fost bursieri ai programului Tinere Talente începând cu anul 2009, program susținut de Fundația Regală Margareta a României. Pe lângă sprijinul financiar, tinerii talentați au avut mai mulți mentori care i-au ajutat să se dezvolte promițător. Vă invităm să le vedeți interesantele lucrări de pictură, sculptură, artă fotografică, design vestimentar, expuse în sălile Kretzulescu ale Muzeului Național de Artă al României, în perioada 18 ianuarie - 23 februarie 2025. 
January 28, 2025
Expoziția "Imaginarium: lumea celor nevăzute" a artiștilor Marijana și Relu Bițulescu Descoperiți lumea imaginată de doi renumiți artiști români contemporani Marijana și Relu Bițulescu, vizitând expoziția lor intitulată "Imaginarium: lumea celor nevăzute". Personajele delicate urcă pe maramele asamblate de Marijana Bițulescu, intrând în dialog cu prințesele pictate de Relu Bițulescu sau pădurile de aur și argint. Expoziția este deschisă la Muzeul Național al Țăranului Român (sala Irina Nicolau), în perioada 15 ianuarie - 2 februarie 2025.
January 23, 2025
Anul 2025 debutează cu o aniversare de suflet în viața tipărită a revistei “Vacanțe la țară” , marcarea a 21 de ani de la prima apariție . Iată că pe lângă o dată specială în istoria României – Sărbătoarea Micii Uniri, data de 24 Ianuarie se traduce prin 253 de ediții cu apariție neîntreruptă, lună de lună, a publicației noastre.
By Cristian Catana January 14, 2025
Studenţii din Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală - USAMV București – coordonați de doamna conf. univ.dr. Maria Stoian și prof. univ. dr. Alina Mărcuță au efectuat o vizită de documentare în județul Ilfov.
January 14, 2025
Indiferent de anotimp, Harghita Băi suprinde prin varietatea activităților ce se pot face, prin frumusețea și sălbăticia peisajelor și prin ospitalitatea localnicilor și a gazdelor. Renumită pentru pârtiile de schi pe perioada de iarnă, dar și pentru mofete și trasee turistice marcate în restul anului, Harghita Băi vine în întâmpinarea oaspeților cu o varietate de spații de cazare și masă, în funcție de dorințele musafirilor.
By Cristian Catana January 14, 2025
Proiectul „Mândruța” s-a născut în frumoasa Bucovină, mai exact în Vatra Dornei , unde două surori - Oana și Alina – au pus bazele proiectului „Mândruța”, proiect ce împletește armonios spiritul creativ cu partea de meșteșug și tradiție.
January 8, 2025
Expoziția „De la pictori adunate…” prezentată de „Asociația de Arte Vizuale „I. D. Negulici” din Câmpulung Muscel, reunește un grup de 21 de artiști vizuali. La Castelul Pelișor din Sinaia, în perioada 15 ianuarie – 16 februarie 2025 expun un grup de artiști plastici muscelini care și-au ales ca temă castelele regale dar și portretele membrilor familiei regale a României.
By Cristian Catana December 30, 2024
Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarna se va desfasura in comuna botosaneana Vorona in data de 31 Decembrie 2024. Manifestarea va debuta la ora 10.00 in Piata Comunala.
Mai multe articole
catena-page
Share by: