Numele pensiunilor transformat în renume

revista@vacantelatara.ro
catena-blog

După Revoluţie numărul pensiunilor a crescut din ce în ce mai mult. Dacă la început preocuparea era pentru confortul camerelor, cu trecerea anilor accentul s-a pus şi pe diversificarea serviciilor. S-a dezvoltat partea de agrement, de experienţe de vacanţă şi din ce în ce mai mult partea de comunicare, promovare şi marketing. Astfel, în dorinţa de a personaliza cât mai mult serviciile oferite, pensiunile aleg  şi “denumiri” reprezentative (numele unităţii de cazare, restaurant, camere şi spaţiile interioare).

Iată că aceste denumiri au devenit brand-uri (inclusiv gastronomice) ce fac cinste comunităţii locale. Sunt deja cunoscute la nivel naţional şi chiar internaţional: “Mama Cozonacilor” Bran-Şimon, “Doripesco”, Braşov,  “Livada Bunicului”, Stăneşti, Argeş,  “Cămara Moţului” – “Pensiunea Vank”, Arieşeni, Alba, “La Baciu”, Fundu-Moldovei, Suceava etc. De asemenea, “Hanu Ancuţei” din Neamţ este un exemplu de cum un brand din poveştile sadoveniene, a fost preluat şi menţinut la standardele actuale, atrăgându-ne cu preparate tradiţionale moldoveneşti.

La început, în alegerea numelui pensiunii, proprietarii optau fie pentru nume ale membrilor de familie (Diana, Domniţa, Gabriel, Maria), fie nume de flori (Genţiana, Brânduşa, Arnica, Bujor de Munte), fie repere ale naturii, în special cu tematică montană (Vraja Munţilor, Roua Munţilor, Dor de Munte, Plai cu Dor).

 

Apreciez cum proprietarii de pensiuni au ales să individualizeze sejurul turiştilor, oferindu-le veritabile experienţe de vacanţă pornind de la alegerea unor camere tematice. Ele poartă nume inedite, fiecare având un specific diferit, spunând o altă poveste. Prin personalizarea camerelor să descrie mai bine specificul comunităţii acelor locuri, meşteşugurile, tradiţiile, istoria etc.

 

Vă oferim câteva exemple:

 

- “Livada Bunicului” şi “Căsuţele Bunicului”, Stăneşti, Argeş: camerele: Primăvară, Vară, Toamnă, Iarna; “Căsuţa Soare” cu camerele: Zori de Zi şi Amurg şi “Căsuţa Lună” cu camerele: Luna Nouă şi Lună Plină;

 

- “Grădina Vlahiia”, Snagov: Casele Rona, Bârsana, Breb, Iza (numele localităţilor de unde au fost strămutate casele); Camerele: Ştefăniţa, Drăgana, Maria, Puica, Zina, Dochiţa, etc.(numele femeilor satelor maramureşene);



- “Satul Banului”, Măgureni, Prahova: camerele: Maica Lisandra, Maica Floarea, Maica Lina (bunicile şi străbunicile proprietarului Răzvan Dobre), Mamaia de la Vale, Mamaia din Sus;



- “Dealul Verde”, Porumbacu, Sibiu – camerele: Agricultorului, Fermierului, Meşterului, Tâmplarului, Artistului, Ţesătorului, Fierarului;

 

- “Casa Iilor”, Ponoare, Mehedinţi: Odaia cu lavandă, Odaia cu margarete, Odaia cu maci, Odaia cu Nu-mă-uita, Odaia Soarelui.

 

Îmi doresc ca tot mai multe pensiuni să aleagă nume inspirate, transformându-le în renume, devenind veritabile brand-uri.

 

Nu uitaţi că satele româneşti vă aşteaptă să le descoperiţi şi redescoperiţi!

 

Maria STOIAN



Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

By Cristian Catana February 11, 2025
Pe harta pensiunilor din România care datorită calității și diversității serviciilor oferite turiștilor transformă sejurul acestora în veritabile experiențe de vacanță, Pensiunea “La Mesteceni” din Sălicea, Clu j se află la loc de cinste. Fostă câștigătoarea a distincției “Margareta de Aur” oferită de ANTREC România, pensiunea “La Mesteceni”, situată la 13 km de municipiul Cluj-Napoca își așteaptă turiștii.
February 11, 2025
"Cu bune și cu rele, România va fi pentru totdeauna în inima mea!" Despre turism, gastronomie și sănătate în bucate cu chef Dorina Burlacu, românca plecată de 30 de ani din România, care și-a găsit vocația în Italia, acolo unde a primit de două ori distincția ‘Cinci stele de aur ale gastronomiei italiene”. Dorina le recomandă italienilor ciorbele, micii, cozonacul, salata de vinete și mămăliga, dar mai ales sarmalele românești. Cu un master în nutriție culinară, Dorina Burlacu s-a dedicat mâncării sănătoase și gustoase și a conceput rețete tradiționale în acest sens.
January 31, 2025
Expoziția "Talent 35" prezintă 52 de tineri artiști vizuali, care au fost bursieri ai programului Tinere Talente începând cu anul 2009, program susținut de Fundația Regală Margareta a României. Pe lângă sprijinul financiar, tinerii talentați au avut mai mulți mentori care i-au ajutat să se dezvolte promițător. Vă invităm să le vedeți interesantele lucrări de pictură, sculptură, artă fotografică, design vestimentar, expuse în sălile Kretzulescu ale Muzeului Național de Artă al României, în perioada 18 ianuarie - 23 februarie 2025. 
January 28, 2025
Expoziția "Imaginarium: lumea celor nevăzute" a artiștilor Marijana și Relu Bițulescu Descoperiți lumea imaginată de doi renumiți artiști români contemporani Marijana și Relu Bițulescu, vizitând expoziția lor intitulată "Imaginarium: lumea celor nevăzute". Personajele delicate urcă pe maramele asamblate de Marijana Bițulescu, intrând în dialog cu prințesele pictate de Relu Bițulescu sau pădurile de aur și argint. Expoziția este deschisă la Muzeul Național al Țăranului Român (sala Irina Nicolau), în perioada 15 ianuarie - 2 februarie 2025.
January 23, 2025
Anul 2025 debutează cu o aniversare de suflet în viața tipărită a revistei “Vacanțe la țară” , marcarea a 21 de ani de la prima apariție . Iată că pe lângă o dată specială în istoria României – Sărbătoarea Micii Uniri, data de 24 Ianuarie se traduce prin 253 de ediții cu apariție neîntreruptă, lună de lună, a publicației noastre.
By Cristian Catana January 14, 2025
Studenţii din Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală - USAMV București – coordonați de doamna conf. univ.dr. Maria Stoian și prof. univ. dr. Alina Mărcuță au efectuat o vizită de documentare în județul Ilfov.
January 14, 2025
Indiferent de anotimp, Harghita Băi suprinde prin varietatea activităților ce se pot face, prin frumusețea și sălbăticia peisajelor și prin ospitalitatea localnicilor și a gazdelor. Renumită pentru pârtiile de schi pe perioada de iarnă, dar și pentru mofete și trasee turistice marcate în restul anului, Harghita Băi vine în întâmpinarea oaspeților cu o varietate de spații de cazare și masă, în funcție de dorințele musafirilor.
By Cristian Catana January 14, 2025
Proiectul „Mândruța” s-a născut în frumoasa Bucovină, mai exact în Vatra Dornei , unde două surori - Oana și Alina – au pus bazele proiectului „Mândruța”, proiect ce împletește armonios spiritul creativ cu partea de meșteșug și tradiție.
January 8, 2025
Expoziția „De la pictori adunate…” prezentată de „Asociația de Arte Vizuale „I. D. Negulici” din Câmpulung Muscel, reunește un grup de 21 de artiști vizuali. La Castelul Pelișor din Sinaia, în perioada 15 ianuarie – 16 februarie 2025 expun un grup de artiști plastici muscelini care și-au ales ca temă castelele regale dar și portretele membrilor familiei regale a României.
By Cristian Catana December 30, 2024
Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarna se va desfasura in comuna botosaneana Vorona in data de 31 Decembrie 2024. Manifestarea va debuta la ora 10.00 in Piata Comunala.
Mai multe articole
catena-page
Share by: