“Gorjul istoric, cultural şi pitoresc" - Managementul Destinației Turistice -

revista@vacantelatara.ro
catena-blog

Judeţul Gorj a a fost gazda evenimentului și conferinței "Managementul Destinației Turistice - Gorjul istoric, cultural şi pitoresc". 

Autorități locale, profesionişti în turism şi jurnalişti s-au reunit pentru a discuta promovarea eficace a turismului în zonă. Timp de trei zile participanţii au luat parte la vizite de lucru la obiectivele turistice și culturale, mese rotunde, lansări de carte și recitaluri. 

Amfiteatrul Universităţii “Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a fost locul în care s-a desfășurat conferinţa “Managementul destinaţiei turistice Gorj”, prilej prin care participanţii au căutat și propus soluţii pentru dezvoltarea turismului gorjean, crearea de rute tematice, dezvoltarea investiţiilor etc. 

Dintre temele conferinţei evidenţiem:

- Rute turistice tematice - Lansarea Rutei Săptămânii Pascale în Gorjul istoric şi pitoresc;

- Managementul Destinației Turistice - Rolul Asociației pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului "Acasă la Brâncuşi" - prezentări dl. Ovidiu Popescu, secretar general - Asociatia Acasa la Brancusi .

- Rolul esențial al resursei umane în turism;

- Politici naționale şi zonale pentru dezvoltarea turismului;

- Investițiile în turism la nivelul județului Gorj.


Cu prilejul conferinței “Managementul destinaţiei turistice Gorj” , Cristian Catană - redactor şef revista "Vacanțe la țară" a acordat diplomele "Margareta de Aur" la secțiunea “Agrement” - CTM Rânca şi secţiunea “Gastronomie” - Pensiune "La Moara" Pestisani - premianților din județul Gorj.

Salonul “Magheru” din cadrul Muzeului Județean de Istorie „Alexandru Ștefulescu” a găzduit o întâlnire non-formală, unde invitaţii au luat parte la “Ceaiul de la ora cinci”, întâlnire moderată de Ovidiu Popescu - secretarul general al Asociației „Acasă la Brâncuși”. Atmosfera culturală și ambianţa au avut un farmec aparte graţie recitalului cvartetului cameral “Accente”. Totodată, cei prezenţi au avut ocazia să admire o expoziţie de artă plastică – “Peisaje gorjene”, lucrări semnate de Daria Ionescu-Haidău, directoarea Liceului de Arte „Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu.

Vizitele obiectivelor din Gorj au viziat:

-         Rânca Ski Resort – unde familia Mitroi ne-a preznetat investiţiile făcute în infrastructura pentru sporturi de iarnă cât și-n dezvoltarea condiţiilor de cazare și diversitatea serviciilor de agrement;

-         Vizită ghidată la Muzeul Arhitecturii Populare de la Curtișoara și o primire specială din partea Ansamblului Artistic Profesionist "Doina Gorjului";

-         Popas de suflet și vizitatarea Mănăstirea Lainici;

-         Operele lui Constantin Brâncuși din Tărgu-Jiu.

 

În ediţiile viitoare vom reveni cu detalierea obiectivelor din Gorj

 

Organizatori eveniment: CJ Gorj, Asociația "Acasă la Brâncuşi", Primăria Târgu Jiu, Muzeul Județean Gorj "Alexandru Ştefulescu" - Muzeul Județean Gorj "Alexandru Ștefulescu" , Ansamblul Artistic Profesionist "Doina Gorjului" - Ansamblul "Doina Gorjului" care ne-a şi încântat cu o primire tradițională.

Pe 19 Februarie am sarbatorit  Ziua Naţională Constantin Brâncuși, în anul 2024 marcându-se 148 de ani de la nașterea mareului sculptor. 

Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

By Cristian Catana February 11, 2025
Pe harta pensiunilor din România care datorită calității și diversității serviciilor oferite turiștilor transformă sejurul acestora în veritabile experiențe de vacanță, Pensiunea “La Mesteceni” din Sălicea, Clu j se află la loc de cinste. Fostă câștigătoarea a distincției “Margareta de Aur” oferită de ANTREC România, pensiunea “La Mesteceni”, situată la 13 km de municipiul Cluj-Napoca își așteaptă turiștii.
February 11, 2025
"Cu bune și cu rele, România va fi pentru totdeauna în inima mea!" Despre turism, gastronomie și sănătate în bucate cu chef Dorina Burlacu, românca plecată de 30 de ani din România, care și-a găsit vocația în Italia, acolo unde a primit de două ori distincția ‘Cinci stele de aur ale gastronomiei italiene”. Dorina le recomandă italienilor ciorbele, micii, cozonacul, salata de vinete și mămăliga, dar mai ales sarmalele românești. Cu un master în nutriție culinară, Dorina Burlacu s-a dedicat mâncării sănătoase și gustoase și a conceput rețete tradiționale în acest sens.
January 31, 2025
Expoziția "Talent 35" prezintă 52 de tineri artiști vizuali, care au fost bursieri ai programului Tinere Talente începând cu anul 2009, program susținut de Fundația Regală Margareta a României. Pe lângă sprijinul financiar, tinerii talentați au avut mai mulți mentori care i-au ajutat să se dezvolte promițător. Vă invităm să le vedeți interesantele lucrări de pictură, sculptură, artă fotografică, design vestimentar, expuse în sălile Kretzulescu ale Muzeului Național de Artă al României, în perioada 18 ianuarie - 23 februarie 2025. 
January 28, 2025
Expoziția "Imaginarium: lumea celor nevăzute" a artiștilor Marijana și Relu Bițulescu Descoperiți lumea imaginată de doi renumiți artiști români contemporani Marijana și Relu Bițulescu, vizitând expoziția lor intitulată "Imaginarium: lumea celor nevăzute". Personajele delicate urcă pe maramele asamblate de Marijana Bițulescu, intrând în dialog cu prințesele pictate de Relu Bițulescu sau pădurile de aur și argint. Expoziția este deschisă la Muzeul Național al Țăranului Român (sala Irina Nicolau), în perioada 15 ianuarie - 2 februarie 2025.
January 23, 2025
Anul 2025 debutează cu o aniversare de suflet în viața tipărită a revistei “Vacanțe la țară” , marcarea a 21 de ani de la prima apariție . Iată că pe lângă o dată specială în istoria României – Sărbătoarea Micii Uniri, data de 24 Ianuarie se traduce prin 253 de ediții cu apariție neîntreruptă, lună de lună, a publicației noastre.
By Cristian Catana January 14, 2025
Studenţii din Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală - USAMV București – coordonați de doamna conf. univ.dr. Maria Stoian și prof. univ. dr. Alina Mărcuță au efectuat o vizită de documentare în județul Ilfov.
January 14, 2025
Indiferent de anotimp, Harghita Băi suprinde prin varietatea activităților ce se pot face, prin frumusețea și sălbăticia peisajelor și prin ospitalitatea localnicilor și a gazdelor. Renumită pentru pârtiile de schi pe perioada de iarnă, dar și pentru mofete și trasee turistice marcate în restul anului, Harghita Băi vine în întâmpinarea oaspeților cu o varietate de spații de cazare și masă, în funcție de dorințele musafirilor.
By Cristian Catana January 14, 2025
Proiectul „Mândruța” s-a născut în frumoasa Bucovină, mai exact în Vatra Dornei , unde două surori - Oana și Alina – au pus bazele proiectului „Mândruța”, proiect ce împletește armonios spiritul creativ cu partea de meșteșug și tradiție.
January 8, 2025
Expoziția „De la pictori adunate…” prezentată de „Asociația de Arte Vizuale „I. D. Negulici” din Câmpulung Muscel, reunește un grup de 21 de artiști vizuali. La Castelul Pelișor din Sinaia, în perioada 15 ianuarie – 16 februarie 2025 expun un grup de artiști plastici muscelini care și-au ales ca temă castelele regale dar și portretele membrilor familiei regale a României.
By Cristian Catana December 30, 2024
Festivalul de Datini și Obiceiuri de Iarna se va desfasura in comuna botosaneana Vorona in data de 31 Decembrie 2024. Manifestarea va debuta la ora 10.00 in Piata Comunala.
Mai multe articole
catena-page
Share by: