Concursul de fotografie - “Drapelul României în vacanţe“

revista@vacantelatara.ro

Revista „Vacanţe la ţară” dă startul Concursului de fotografie având tema: “Drapelul României în vacanţe“ (fotografii din vacanţe, călătorii, drumeţii cu persoană/e alături de steagul României).
Concursul se adresează tuturor turiştilor şi pasionaţilor de fotografie, fie că aceştia sunt amatori sau profesionisti.

Perioadă desfăşurare: Înscrieri: 20 Octombrie 2021 – 21 Noiembrie 2021 (trimiterea a maximum 3 fotografii/participant – e mail: revistavlt@gmail.com)
Prejurizarea și publicarea albumului cu fotografii selectate pe pagina de Facebook: 22 Noiembrie 2021;
Votul Publicului: 22 Noiembrie – 28 Noiembrie - În funcţie de numărul de aprecieri/like-uri ale fotografiilor din albumul publicat pe Facebook vom premia prima fotografie clasată.

Anunţarea câştigătorilor: 1 Decembrie 2021 – Ziua Naţională a României.

Premii
- Marele câștigător – Juriu:
2 nopţi cazare (camera dublă) + demipensiune - “Satul Banului GuestHouse” (https://satulbanului.ro/) , Măgureni, Prahova.
+ steguleţ tricolor – oferit de Rotary Globart & Rotarexim S.A – producători și distribuitor de drapele și obiecte personalizate cu tricolor.

- Câștigător Votul Publicului: O cutie poștală cu motive tradiţionale (Tracolla Handmade) unde veţi primi timp de 6 luni revista “Vacanţe la ţară”. - https://www.tracolla.ro/
+ steguleţ tricolor – oferit de Rotary Globart & Rotarexim S.A – producători și distribuitor de drapele și obiecte personalizate cu tricolor.

- Menţiune – Juriu: O eșarfă cu model tricolor marca – “Ii Autentice by Maria si Daniel Stanciu” - https://iiautentice.com/
+ steguleţ tricolor – oferit de Rotary Globart & Rotarexim S.A – producători și distribuitor de drapele și obiecte personalizate cu tricolor.

- 5 Premii speciale cu ocazia Zilei Naţionale a României - oferite de Rotary Globart & Rotarexim S.A. – Steaguri și obiecte personalizate cu tricolor ( drapele format mare/mic, fanioane, simboluri istorice, eșarfe tricolor, calendar). - www.drapele.ro 



Conditii de participare:
- Fiecare participant va trimite maximum 3 fotografii pe e-mailul concursului: revistavlt@gmail.com, până în ziua de 21 Noiembrie ora 23:59.
- Fotografiile trebuie să fie color şi trimise în format digital (.jpg – recomandat cu dimensiunea de minimum 1000 de pixeli latura mare).
- Condiţii obligatorii: Participanţii vor oferi detalii în e-mail legate de: Nume+Prenume participant + date contact (Telefon, e-mail); Destinaţia/locul,perioada/ocazia în care a fost realizată fotografia.

Mentiuni:
- fotografiile primite vor fi considerate ca aparţinând autorilor respectivi. Prin transmiterea fotografiilor, autorii vor atesta faptul ca le aparţin, cesionând organizatorului dreptul de a utiliza sau modifica fotografiile în cadrul Revistei Vacanţe la ţară şi în mediul online, fără a condiţiona în vreun fel exploatarea ei/lor comercială ulterioară de catre autorul lucrării (blog, internet, calendare etc.). Durata cesiunii este pe perioada maximă prevăzută de legea drepturilor de autor. Autorii vor ramane în continuare proprietarii operelor lor;
- organizatorii nu raspund în nici un fel pentru eventualele încălcări de către participanţi a dispoziţiilor Legii nr.8/1996 privind drepturile de autor;
- nu se admit manipulările fotografiilor prin introducerea, eliminarea, clonarea, rearanjarea unor elemente din cadrul respectiv. Sunt permise recadrarea, corecţiile de iluminare, corecţii de contrast, remedierea defectelor (zgârieturi sau puncte pe imagine), restabilirea unei cromatici naturale, corecţia perspectivei, sau alte prelucrări care ajută la redarea imaginii originale;
Juriul îşi rezervă dreptul de a exclude din concurs fotografiile care nu respectă tema . Fotografiile inscrise în concurs vor putea fi utilizate şi reproduse de catre organizatori, reproducerile devenind proprietatea acestora, cu menţionarea numelui autorului; 
Nerespectarea uneia din condiţiile mai sus menţionate atrage după sine descalificarea concurentului sau a lucrării respective;
Prin trimiterea lucrarilor se presupune ca participanţii au acceptat integral regulamentul concursului;

JURIZAREA:

Juriul este format din: Maria Stoian - Președinte fondator ANTREC Romania, Cristian-Alexandru Catană – Fotograf şi redactor şef “Revista Vacante la tara”, Traian Bădulescu – Consultant Turism.

Etapa I – Prejurizarea – 22 Noiembrie 2021.
- Juriul va selecta fotografiile primite - ţinând cont de: compoziţie, calitatea imaginii, creativitate, originalitate, valoare artistică, respectarea condiţiilor şi încadrarea în tematica concursului - şi le va posta pe pagina de facebook, într-un album dedicat concursului: https://www.facebook.com/Revista.Vacante.la.tara.

Votul Publicului: 22 - 28 Noiembrie - În funcţie de numărul de aprecieri/like-uri ale fotografiilor din albumul publicat pe Facebook vom premia prima fotografie clasată.

Jurizarea finală: 29-30 Noiembrie 2021

Anunţare câștigători : 1 Decembrie 2021.

Premiul Juriului: Se va alege o fotografie câştigătoare din toate fotografiile postate în albumul concursului ţinând cont de: calitatea compoziţiei, respectarea temei, originalitate.
- 2 nopţi cazare (camera dublă) + demipensiune - “Satul Banului GuestHouse”, Măgureni, Prahova – valabil în timpul săptămânii - exceptand perioada Sarbatorilor, 2 persoane, perioada se va stabili de comun acord cu proprietarii. 
- Menţiune – Juriu: O eșarfă cu model tricolor marca – “Ii Autentice by Maria si Daniel Stanciu”;
Premiul de popularitate (Votul Publicului) : În funcţie de numărul de aprecieri/like-uri ale fotografiilor din albumul publicat pe Facebook vom premia prima fotografie clasată.

Deciziile juriului sunt incontestabile.

Premiile nu sunt transmisibile si nici nu se poate primi contravaloarea lor in bani.

Premiile vor fi ridicate de catre castigatori sau reprezentanti ai acestora. 

Fotografiile acceptate pentru jurizare vor fi postate pe pagina de facebook a Revistei Vacanţe la ţară: https://www.facebook.com/Revista.Vacante.la.tara

Mult Succes!

Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

By Cristian Catana 26 Apr, 2024
Începând din 2004, în urmă cu 20 de ani, în Duminica Floriilor sărbătorim Ziua Naţională a Turismului Rural .
25 Mar, 2024
O zonă de un pitoresc aparte, aproape necunoscută turismului românesc, este zona Vrancei. Pentru prima dată este atestat documentar într-o scrisoare în limba latină din 2 iulie 1431 în care Ladislau Apor, voievodul Transilvaniei, anunţă pe judele Braşovului că Alexandru cel Bun a concentrat trupe spre Putna. Voievodul Apor a aflat ştirea de la niște locuitori din Transilvania care au coborât pe drumul Vrancei – „per viam Varancha”. În acest peisaj de un pitoresc aparte sunt câteva repere turistice naturale care nu trebuie ratate: Cascada Putnei, Cheile Tişiţei, Pădurea Dălhăuți, Focul Viu de la Andreiaşu, unic în ţară. Și, pentru că nu a fost de ajuns, Dumnezeu a binecuvântat acest pământ, o adevărată Românie în miniatură, cu toate formele de relief: munţi sălbatici, câmpii bogate, dealuri domoale. Podoaba dealurilor line ale Vrancei este viţa de vie cu rod nobil, un adevărat blazon nobiliar ce ar trebui cunoscut în toată ţara și nu numai.  Am descoperit în zona deluroasă a Subcarpaților de curbură, în satul Dălhăuți care aparține de comuna Cârligele, o familie care produce vinuri licoroase din Podgoria Cotești și, totodată, primește turiști la pensiunea lor din Dălhăuți, Casa de Vinuri Vrânceană.
25 Mar, 2024
Muzeul Național de Artă al României deține cea mai bogată și valoroasă colecție de artă decorativă europeană din țară, având un patrimoniu de peste zece mii de piese de tapiserie și mobilier, artă decorativă din ceramică, sticlă și metal. 
By Cristian Catana 28 Feb, 2024
Muzeul Colecţiilor de Artă din București a găzduit expoziţia “Partea nevăzută a colecţiei Liana și Dan Nasta: obiecte de cult și laice”.
28 Feb, 2024
România are o nouă stațiune de interes național și-anume “ Zona turistică a municipiului Baia Mare ”, jud. Maramureș. Alături de aceasta, Guvernul României, la propunerea MEAT, a aprobat și atestarea altor 14 localități sau părți de localități ca stațiuni turistice de interes local:
By Cristian Catana 28 Feb, 2024
Judeţul Gorj a a fost gazda evenimentului și conferinței " Managementul Destinației Turistice - Gorjul istoric, cultural şi pitoresc".
14 Feb, 2024
Localitate Săcel din Maramureș este apreciată internațional pentru tradiționala ceramică roșie de Săcel produsă după o rețetă dacică ce datează de mai bine de 2.000 de ani. La ora actuală se folosește un singur cuptor antic pentru arderea lutului, iar ornamentele și coloratura sunt făcute folosind uleiuri și vopsele minerale. Pe lângă ceramică, localitatea Săcel are o așezare geografică care permite accesul foarte ușor la principalele obiective turistice din munții Rodnei.
14 Feb, 2024
Orașul Pessac din Franţa, parte a metropolei Bordeaux a găzduit un impresionant sezon cultural, incluzând în programul evenimentelor și manfiestări dedicate României și patriomniului cultural românesc.
By Cristian Catana 14 Feb, 2024
Suntem bucuroşi că România este reprezentată în "Cartea de rețete Skål International" cu desertul tradițional "Tăbârcă" , ce poate fi savurat la " Satul Banului Guesthouse", Măgureni, Prahova. Felicitări întregii echipe "Satul Banului" pentru că știu să pună-n valoare gusturile și rețetele gastronomiei românești, inclusiv după rețete de odinioară. Vă invităm să savurați acest desert cât și alte preparate tentante la "Satul Banului GuestHouse", pe pitoreasca Vale a Proviței.
By Cristian Catana 14 Feb, 2024
Iarna…drumeţiile montane au un farmec aparte, mai ales când cărările, pădurile și piscurile sunt îmbrăcate în alb. Vom prezenta o astfel de variantă de drumeţie pitorească, în munţii Baiului, cu pornire din staţiunea Azuga.
Mai multe articole
Share by: