200.000 de preșcolari au învățat despre colectarea bateriilor uzate

revista@vacantelatara.ro
catena-blog

Proiectul de colectare baterii uzate, dedicat grădinițelor, a împlinit 10 ani


Cea de-a 10-a ediție a campaniei „Și cei mici fac fapte mari”, organizată de ECOTIC BAT, s-a încheiat cu peste 365 de grădinițe participante din toată țara. Copiii, părinții și cadrele didactice s-au implicat active în colectarea separată a bateriilor și a acumulatorilor uzați precum și în activități de eco-educație. 

Lista grădinițelor câștigătoare de la această ediție este disponibilă pe website-ul www.ecotic.ro la secțiunea Știri.

În cei 10 ani de existență a proiectului educativ au participat peste 800 de grădinițe din toată țara, acestea colectând deșeuri de baterii și acumulatori în vederea reciclării și realizând diferite activități eco-educaționale pentru preșcolari, pe baza materialelor transmise de către organizatori. Peste 200.000 de copii au învățat despre baterii, substanțele periculoase conținute de acestea și modalitățile corecte de debarasare prin intermediul jocurilor și activităților dedicate vârstei lor. 

Pe lângă materialele educativ-informative, grădinițele au beneficiat de recipiente de colectare pentru deșeurile de baterii și acumulatori, fiecare dintre acestea fiind dotată cu un astfel de set. 

Următoarea ediție a proiectului „Și cei mici fac fapte mari” se va lansa la începutul anului 2023. Mai multe detalii vor fi anunțate pe pagina de Facebook a Organizației ECOTIC și pe www.ecotic.ro. 

Proiectul urmărește informarea și conștientizarea preșcolarilor privind importanța colectării separate a DBA, precum și dezvoltarea unei atitudini responsabile a acestora față de acest tip de deșeu. Proiectul include atât activități informativ-educative cât și o componentă practică de colectare.

“Ne bucurăm să ne aflăm la închiderea cele de-a 10-a ediții a proiectuluI Și cei mici fac fapte mari. Longevitatea sa este dovada necesității unui astfel de proiect în instituțiile de învățământ preșcolar din România precum și a interesului acordat de acestea protecției mediului înconjurător. Ne dorim să continuăm să informăm și să educăm preșcolarii pentru a avea un comportament responsabil față de mediu și să îi susținem în ceea ce privește colectarea și reciclarea deșeurilor de baterii.” ne-a declarat Georgiana Ene, Manager de proiect, ECOTIC. 

Mai multe detalii pe www.ecotic.ro 

Predă spre reciclare deșeurile electrice și poți câștiga un LCD LED!

Vino cu deșeuri reciclabile la centru și la 4 vizite primești garantat un premiu instant

Centrul Municipal de Colectare Iași (CMCI) este primul centru municipal universal de colectare a deșeurilor reciclabile din gospodării private. În perioada 1 iulie - 8 decembrie 2022 cei care predau deșeuri de echipamente electrice (inclusiv becuri și neoane) și baterii uzate participă la o tombolă dedicată în cadrul căreia pot câștiga un LCD sau kit-uri de baterii reîncărcabile.

Centrul Municipal de Colectare Iași (CMCI) este rezultatul unui parteneriat între Organizația ECOTIC, Primăria Iași și SALUBRIS SA. CMCI este o soluție europeană pentru orașe curate și ecologice, unde populația poate preda ușor, fie cu mașina, fie pietonal, toate tipurile de deșeuri ce se pot genera acasă: electrice și baterii uzate, plastic, hârtie, sticlă, haine vechi, mobilier vechi sau nefuncțional. 

Pentru a impulsiona și mai mult ieșenii să colecteze separat și să participe la procesul reciclării, Centrul continuă programul de fidelizare menit să crească frecvența vizitelor în locație pentru fiecare cetățean în parte. Astfel, Centrul Municipal de Colectare Iași are un card de fidelitate, nominal, care se oferă celor care aduc deșeuri în Stradela Grădinari nr. 26.

La fiecare patru vizite, ieșenii primesc cadou o umbrelă sau o sticlă de apă reutilizabilă, iar cei care predau deșeuri de echipamente electrice (inclusiv becuri și neoane) și/sau baterii uzate sunt înscriși într-o tombolă unde pot câștiga un LCD sau kit-uri de baterii reîncărcabile.

Pentru deșeurile electrice voluminoase (peste 50 kg), locuitorii orașului Iași au la dispoziție un serviciu de ridicare GRATUITĂ de la domiciliu. Aceștia pot solicita acest serviciu în cadrul campaniei la numărul de telefon 021 9641. 

Vacanţe la ţară - Revista vacanţelor cu farmec

April 15, 2025
Muzeul Oului din Vama-Bucovina a marcat la finele anului 2024 aniversarea de 30 de ani de la deschidere iar fondatoarea acesteuia, prof.ing.Letiția Orșivschi Heiser a împlinit 25 de ani de activitate internațională.
April 10, 2025
În urmă cu 21 ani, în anul 2004, în destinațiile rurale românești a fost marcată pentru prima dată Ziua Națională a Turismului Rural . Sărbătorită an de an în Duminica Floriilor, această zi specială a turismului autohton adună laolaltă proprietari de pensiuni, meșteri populari, ansambluri folclorice, autorități locale, profesioniști din turism cât și turiști…într-o veritabilă horă a ospitalității și autenticității.
April 4, 2025
O fascinantă introspecție realizează artistul vizual Ion Anghel, prin operele sale de artă. Sincere și profunde, lucrările reunite în expoziția "Agorafobia", transmit esența trăirilor artistului și ne ajută să înțelegem societatea actuală. Vă invităm să vizitați expoziția "Agorafobia" în perioada 13 martie – 9 aprilie 2025, la Muzeul Național al Țăranului Român din București.
March 26, 2025
In data de 28 Martie 2025, incepand cu ora 18.30 la Casa de Cultură a Sindicatelor Botoșani va avea loc concertul "În lumea lui George Enescu". Alexandru Tomescu- vioară Eduard Kunz- pian În program: Jules Massenet- Meditația Fritz Kreisler- Frumosul rozmarin Fritz Kreisler- Capriciul vienez Fritz Kreisler- Liebesfreud George Enescu- Balada George Enescu- Lăutarul George Enescu- Sonata a III-a în caracter popular românesc Informații: Site: https://filarmonicabotosani.ro/
March 26, 2025
În perioada 23-25 aprilie 2025, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, instituție publică de cultură, aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, cu sprijinul Primăriei Municipiului Botoșani, organizează cea de-a XVIII-a ediție a activității Târgul Meșterilor Populari. Manifestarea are ca obiectiv principal valorificarea și promovarea meșteșugurilor tradiționale autentice.
By Cristian Catana March 19, 2025
În pitorescul meleag al Argeșului ,în Valea Siliștii, comuna Aninoasa , o frumoază zonă deluroasă, la marginea pădurii, oaspeții ce trec pragul complexului agroturistic și de agrement “ Pe culmile Bucuriei ” vor experimenta îmbinarea ospitalitații cu relaxarea, dar și cu sănătatea prin activități sportive și recreative.
March 19, 2025
Gala anuală a premiilor Asociaţiei Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism din România (AJTR) – preşedinte, Mihai Ogrinji – desfăşurată în Vâlcea, la Drăgăşani, ne-a ocazionat o (re)descoperire a respectivelor meleaguri. Astfel, între altele, am vizitat, cu pioşenie, mănăstirile brâncoveneşti Mamu Lungeşti (pictor, Pârvu Mutu) – stareţă, maica Pavelina Ioniţă – şi Brâncoveni – aceasta din urmă în apropiere, în judeţul Olt, în perimetrul aceleiaşi localităţi regăsindu-se şi fragmentele de zid ale caselor domneşti în care s-au născut Matei Basarab şi Constantin Brâncoveanu; catedrala din Drăgăşani (construcţie 1930-1936); „expoziţia documentară Gib. I. Mihăescu”, găzduită într-o cameră a casei prozatorului drăgăşenean, acum aflată în proprietatea unei nepoate, dna Daciana Floroiu – absolventă a Academiei de Studii Economice din Bucureşti – care înţelege perfect importanţa cultivării memoriei bunicului său.
March 19, 2025
Strălucirea soarelui luminează într-un fel aparte spiritele oamenilor, iar pe meleagurile Drăgășaniului parcă se îmbină tare plăcut cu strălucirea cealaltă, a licorii bahice dăruită cu atâta generozitate de podgoriile acestor locuri binecuvântate. Noi - cei care scriem „istoria clipei” despre locuri mirifice și despre iubitori de neam – am hotărât să onorăm performanța în industria turistică românească, din nou în preajma Zilei Culturii Naționale (15 ianuarie), când Eminescu se năștea să identifice esența sufletului românesc în lume. O călătorie bogată în descoperiri și pecetluită de o Gală de Premiere spectaculoasă prin conținut, organizare și ospitalitate – așa aș defini deplasarea documentară a membrilor Asociației Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România (AJTR) de la începutul lui 2025.
March 19, 2025
La începutul lunii martie 2025, s-a deschis o nouă ediţie Art Safari. Vă invităm să descoperiţi expoziţia "Fluturi", una dintre cele opt expoziţii Art Safari. Aveţi ocazia să vă bucuraţi de picturi impresionante cu fluturi şi instalaţii realizate de artişti români contemporani de renume - Alina Aldea, Alina-Ondine Slimovschi, Dan Bota, Felix Aftene, Laura Greaca, Ligia Macovei, Luigi Puiu, Mihai Rusu, Vincenţiu Grigorescu, Viorel Mărginean, Beaver. Şi în premieră admiraţi un fluture realizat de celebrul artist Andy Warhol. Este o serigrafie realizată de artist în anii '50, când a experimentat în această tehnică.
March 15, 2025
Festivalul - Concurs Național de Muzică Corală Religioasă Ortodoxă "Buna Vestire" va avea loc, Duminică, 23 Martie 2025, ora 13.00 în cadrul Casei de Cultură din Fundu Moldovei, Suceava.
Mai multe articole
catena-page