EuroGîtes – Federația Europeană de Turism Rural – a dezbătut, la Snagov, viitorul carierelor în turism

AcasaEvenimenteEuroGîtes – Federația Europeană de Turism Rural – a dezbătut, la Snagov, viitorul carierelor în turism

EuroGîtes – Federația Europeană de Turism Rural – a dezbătut, la Snagov, viitorul carierelor în turism

EuroGîtes – Federația Europeană de Turism Rural – a dezbătut, la Snagov, viitorul carierelor în turism

  • Vacante la Tara
  • 26 April, 2018

Conferința internațională EuroGîtes – ANTREC, având ca temă ”Noile oportunități de cariere în turism”, s-a desfășurat, în perioada 24-25 aprilie, la Complexul agroturistic GRĂDINA VLAHIIA din Snagov. Au participat specialiști din 14 țări europene, alături de reprezentanți din România, tematica a abordat principalele probleme ale capacității de inserție profesională a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, prezentând și cele mai noi oportunități de carieră din domeniul turismului. 

Platforma www.tourismcareers.eu propune o serie de instrumente în cariera turismului, atât pentru IMM-uri, cât și pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

În viitor se dorește implementarea acestui proiect și în România.
Delegația EuroGîtes – ANTREC România a efectuat o vizită în stațiunea turistică Snagov pentru a descoperi posibilitățile de agrement, ofertele de cazare ale zonei și obiectivele turistice naturale și culturale. Deplasarea a inclus o croazieră pe lacul Snagov cu popas pentru vizitarea Palatului Snagov și a Mănăstirii Snagov.

În cadrul evenimentului s-a semnat un protocol între ANTREC România și ANTREC – Republica Moldova care consfințește colaborarea cu colegii de peste Prut, cu ocazia Centenarului. Totodată, a fost marcată și intrarea ANTREC Republica Moldova, ca membru al Federației EuroGites.

Printre invitații speciali și speakeri s-au numărat Jan Tjosaas, președintele EuroGîtes, Klaus Ehrlich, secretarul general EuroGîtes, Maria Stoian, președinte de onoare ANTREC, Iulia Dăngulea, consilier în cadrul Ministerului Turismului, Dragoș Răducan, vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Ion Borșan, Fundația Amfiteatru, Georgeta Grecu – Federația Industriei Hoteliere din România (FIHR), Hotel Cișmigiu și Club SKAL, Liviu Moraru – secretar general al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Ion Andrei – președintele Asociației pentru Calitatea Serviciilor (ACS), Liviu Mărcuță – prodecan al Facultății de Management din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV), Nicu Pupăză, vicepreședinte al Comitetului Sectorial Turism Hoteluri Restaurante (CSTHR), Sorin Nicolescu – Camera de Comerț și Industrie și agenția de turism Olimpic International Turism și Rodica PenceaOPTBR.

Printre participanți s-au numărat jurnaliști, studenți și cadre didactice de la mai multe facultăți, agenți de turism, hotelieri, reprezentanți ai filialelor locale Antrec Romania.

Conferința a fost realizată în cadrul proiectului IdEATE – Îmbunătățirea capacității de angajare și a uceniciei în Sectorul turismului”, un proiect UE de 18 luni, implementat de un consorțiu internațional format din zece parteneri. Proiectul IdEATE își propune să promoveze și să îmbunătățească imaginea carierelor din turism și să faciliteze capacitatea de angajare a studenților și a șomerilor, oferind, în cele din urmă, formare pentru IMM-uri și pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.
EuroGites – Federația Europeană de Turism Rural – are ca membri 35 de organizații profesionale din 27 de țări, care totalizează peste 100.000 de pensiuni și alte structuri de cazare din mediul rural.

Fotografii: Cristian-Alexandru CATANĂ

Pentru alte informatii
Cristian Alexandru Catana
redactor-şef Revista Vacante la
taracristian@vacantelatara.ro
0788.427.349