Căsuţa Bunicii - cazare cu…natură şi tradiţii incluse

AcasaPensiuniCăsuţa Bunicii - cazare cu…natură şi tradiţii incluse

Căsuţa Bunicii - cazare cu…natură şi tradiţii incluse

Căsuţa Bunicii - cazare cu…natură şi tradiţii incluse

  • Vacante la Tara
  • 30 October, 2018

La 8 kilometri de Bran, lăsând în urmă Şimonul şi urcând pe dealul Balaban ajungi mai aproape de înălţimi, în mijlocul naturii, acolo unde, ca-ntr-o poveste…se află Casuta Bunicii.

Nici urmă de Scufiţă, nici de lup…doar urmele unei poveşti pe care o vor scrie turiştii care vor ajunge pe-acele meleaguri. Ori, Căsuţa Bunicii nu este pentru oricine. Nu este o cazare obişnuită…şi-atât. Este o experienţă de vacanţă, o alegere pentru turiştii care ştiu să înţealgă şi să iubească natura, liniştea şi care caută să revină sau să redescopere un firesc al lucrurilor simple. 

“Căsuţa Buncii” o poveste “la cheie” pentru 4 persoane

“Căsuţa bunicii”, clasificată cu trei margarete, este o casă veche de peste 100 de ani (datând din 1910) reconstruită cu dibăcie de familia Obancea, cu multă atenţie la detalii, astfel încât să se păstreze specificul architectural al locurilor. Aceasta se închiriază “la cheie”, pentru 4 persoane.

Două dormitoare mansardate si o bucătărie complet utilată deservesc nevoilor turiştilor. Vatra casei a fost transformată într-un şemineu care abia aşteaptă să fie…simţit de oaspeţi.

În jurul şemineului găsim camera zi, mobilată tradiţional, cu mobilier lucrat şi pictat manual, cu elemente rustice perfect armonizate să corespună nevoilor actuale. Pentru ca relaxarea să fie completă oaspeţii pot folosi şi sauna.

Munţii – Vecinii “Casuţei Bunicii”

Va fi greu să ne desprindem de interiorul “Căsuţei Bunicii” care este atât de primitor şi, mai ales, de îmbietor…dar, dincolo de prispa tradiţională de lemn (care şi ea este extrem de tentantă pentru relaxare şi contemplare) vom vedea cum zările ni se deschid. Vecinii “Căsuţei Bunicii” sunt înălţimile munţilor de care suntem înconjuraţi. Astfel, cadrul de poveste este completat de crestele semeţe ale Bucegilor şi Pietrei Craiului, Leaota, Postăvaru şi Măgura Codlei, munţi care ne vor ademeni să-i privim şi să admirăm jocul norilor din jurul lor.

Cu privirile furate de peisajul din jur, turiştii se pot plimba prin grădina căsuţei (7000 mp), unde vor găsi şi un foişor de lemn, potrivit pentru o masă în natură. Tot în curte, la dispoziţia turiştilor găsim şi un grătar.

Se pot face plimbări pe culmea dealului Balaban pentru a admira panorama măgurilor brănene cu case răsfirate pe dealuri, cu turme de oi păscând liniştite în depărtări şi, din loc în loc, în puncte belvedere se poate admira culoarul Bran-Moieciu şi Ţara Bârsei. La aproximativ 5 minute de “Căsuţa Bunicii”, urmând ulita, turiştii pot face un popas de suflet la Schitul Bran, un loc potrivit de tihnă şi reculegere.

***********************************************************
“Căsuţa Bunicii” dispune de:
- 2 dormitoare cu pat matrimonial şi băi proprii;
- Living cu şemineu, masă, toaletă;
- Bucătărie complet utilată;
- Saună;
- Prispă de lemn cu şezlonguri şi băncuţe
- Curte generoasă cu privelişte spre munţi;
- Foişor de lemn;
- Grătar
- Internet WiFi;
- Loc de parcare;
- Masaj la cerere.

***************************************


“Căsuţa Bunicii” , un etalon pentru ospitalitate şi cazare tradiţională în Bran-Moieciu, a câştigat premiul Antrec Romania – Margareta de Aur, la categoria “Tradiţie locală”

CONTACT:

Pensiunea “Căsuţa Bunicii”Antrec Brasov


Strada Balaban, nr. 22, Bran - Şimon, judetul Braşov


office@rusticeden.ro / 0744-349267 / 0740-810397
Text si fotografii: Cristian Alexandru Catana