“Casa cu amintiri”, Poarta-Bran

AcasaPensiuni“Casa cu amintiri”, Poarta-Bran

“Casa cu amintiri”, Poarta-Bran

“Casa cu amintiri”, Poarta-Bran

  • Vacante la Tara
  • 11 April, 2019

Ospitalitate și poveste

Text și fotografii: Cristian-Alexandru CATANĂ

Lăsând în urmă Castelul Bran și drumul spre Moieciu, ascultăm chemarea Bucegilor și ne îndreptăm ușor, ușor spre satul Poarta aparţinând de Bran. Drumul croieşte lin printre case şi pensiuni, printre măguri domoale pe unde pădurile şi fâneţele îşi impart teritoriile. Suntem pe valea Porții, pe unde pârul rece de munte îşi susură apele. Pârâul Poarta izvoreşte din sufletul de piatră al munților Bucegi, dintre stâncile ce par că l-au botezat drept “Urlătoarea Mică”.

Iată cum drumul ne aduce mai aproape de natură, de unde putem să-i înţelegem mai bine liniştea. Ori, în tot cadrul acesta, înnobilând locul, Pensiunea “Casa cu Amintiri” îşi aşteaptă turiştii.

Gazda noastră, domnul Marius Nichita, asemeni unui narator priceput, face dintr-un “Bine ați venit” plin de zâmbet, un început de poveste. Turiştii devin brusc personaje…fiindcă o dată trecut pragul pensiunii “Casa cu amintiri” nu va fi decât despre a ne caza. Va fi despre a simți…

De-a lungul anilor, Marius Nichita a însuflețit fiecare obiect colecționat şi expus alături de alte atâtea şi-atâtea, într-o armonie pe care turiştii o vor descoperi în incinta pensiunii. Exponate vechi, originale, unele recondiţionate duc turistul la hotarul dintre  muzeu şi…confortul unui cămin care oferă multă intimitate şi relaxare, totul într-un ambient rustic.

Pentru oaspeţii care doresc să îmbine relaxarea cu turismul activ, Munții Bucegi îi invită pe cărările sălbatice care duc de la pensiune până la Cabana şi Vârful Omu, un traseu marcat (6-7h) extrem de pitoresc, pentru turiştii bine pregătiţi.

Marius Nechita a amenajat în faţa pensiunii, pe malul pârâului o zonă ideală pentru relaxare, unde dincolo de poduleţul de lemn, oaspeţii pensiuni pot asculta susurul învolburat al apelor ce coboară din munţi, formând cascade impresionante.

Pensiunea “Casa cu Amintiri” este situată la 300 de metri de pârtia Zănoaga din Bran, fapt ce o face ideală pentru turiştii pasionaţi de sporturile de iarnă

Facilităţi cazare:

  • 5 camere duble (baie proprie, tv, wifi);
  • Bucătărie complet utilată;
  • Living, sală de mese;
  • Terasă exterioară cu mese;
  • Curte cu spaţiu verde şi locuri de joacă;
  • Spaţii de relaxare lângă pârău;
  • Grătar lângă pârâu, în zonă special amenajată;

 

 

Pensiunea “Casa cu Amintiri”

ANTREC Brașov

0771 301 180 Bran, Poarta, nr. 407.