Agrement şi experienţe de vacanţă la Cheile Grădiştei

AcasaPensiuniAgrement şi experienţe de vacanţă la Cheile Grădiştei

Agrement şi experienţe de vacanţă la Cheile Grădiştei

Agrement şi experienţe de vacanţă la Cheile Grădiştei

  • Vacante la Tara
  • 9 August, 2018

Agrementul, în ultimii ani, joacă un rol esenţial în cadrul unei oferte turistice. Pensiunile, hotelierii, agenţiile de turism, au priceput acest lucru şi, mai mult decât atât, au inţeles că prin dezvoltarea sectorului de agrement şi prin promovarea activităţilor, oferta lor devine mult mai individualizată şi, totodată, se diversifică şi serviciile oferite.

Un veritabil etalon pentru dezvoltarea şi varietatea formelor de agrement propuse de o unitate de cazare, o reprezintă resortul Cheile Grădiştei Moieciu-Fundata ( Cheile Gradistei). Cu o istorie şi, mai ales, cu o evoluţie spectaculoasă, de la an la an, proprietarul, domnul Ovidiu Gârbacea, reuşeşte să ne suprindă şi să devină un reper pentru mulţi profesionişti împlicaţi în sectorul turismului şi al ospitalităţii.

"Am început activitatea în turism în 1992 prin construirea unei pensiuni cu şapte camere, o bucătărie mică, un living cu şemineu şi un grup de refacere cu saună. Cum trecea câte un an încununat de success, am înţeles cât de important este să oferi diversitate – atât turiştilor mei dar şi pentru întreaga zonă - , astfel că am continuat să-mi extind spaţiile de cazare, restaurantul şi, ca fost sportiv, să pun accentul pe dezvoltarea activităţilor sportive şi de agrement. Având în vedere numărul mare de locuri de cazare, am considerat necesar să oferim turiştilor posibilităţi de agrement şi astfel am construit centre SPA moderne, terenuri de tenis, săli de fitness, terenuri de mini fotbal şi teren de fotbal, terenuri de handbal, două pârtii de schi alpin pentru începători, iar pentru sportul de performanţă, o pârtie de schi fond şi o arenă de biathlon, o sală de forţă specială pentru haltere şi o sală de arte marţiale, sală polivalentă ce găzduieşte meciuri şi competiţii,, parc de aventură şi multe altele pe care turiştii le vor descoperi la noi”, rezumă domnul Ovidiu Gârbacea, proprietar.


“La Cheile Grădiştei sportul şi aventura sunt la ele acasă”

Amatorii de mişcare în aer liber dar şi sportivii de performanţă vor găsi la Cheile Grădiştei-Fundata Cheile Grădiștei Fundata trasee variate, ideale pentru sesiuni de alergare obişnuită, alergare montană, circuite de iniţiere în mountain-bike, pump-track şi, chiar, rampe de echilibru, săli cu aparate de fitness dar şi trasee ecoturistice, turistice şi montane. etc. Totodată pentru oaspeţii ce optează pentru descoperirea atracţiilor naturale şi culturale ale zonei se pot organiza tururi ghidate, cu trasee personalizate fiecărei categorii de grupuri de turişti. Excursiile de tip offroad câştigă în ultimul timp ce în ce mai mulţi adepţi fiind şi o ocazie bună de descoperire a împrejurimilor mai puţin umblate.

Dacă privind spre Bucegi sau Piatra Craiului ţi se face dor de alpinism, la Cheile Grădiştei vei găsi un panou de escaladă indoor de 6 metri care abia aşteapta să-ţi încerce abilităţile. Pentru cei amatori se oferă inclusiv asistenţă specializată cu instructor.


Tiroliana “Zipline” noua atracţie a resortului Cheile Gradiştei-Fundata

Că tot vorbeam de măreţia crestelor…ei bine, e timpul pentru ceva pe cât de inedit, pe atât de spectaculos şi…plin de aventură şi de adrenalină: Tiroliana “Zipline”; Abia inaugurată, aceasta reprezintă o ocazie unică de a admira munţii Piatra Craiului…şi altfel.

Tiroliana dispune de patru linii în tandem, astfel că patru personae se pot da simultan, în deplină siguranţă. Aventura… suspendată şi plină de viteză se întinde pe o distanţă de 500-600 de metri, la o înălţime de peste 60 m. Aveţi curaj?


Sporturi diverse pe terenuri diverse:

- teren de fotbal cu suprafaţă sintetică (100 X 60 m);


- teren de fotbal cu gazon natural ( 100 X 60 m);


- teren minifotbal cu suprafaţă sintetică ( 40 X 20 m);


- doua terenuri multifuncţionale cu suprafaţă sintetică pentru: tenis, baschet, handabal, fotbal);


- sălă polivalentă;


- tir cu arcul;


- spaţiu pentru paintball;


- Parc de aventură cu trasee diferite de dificultate pentru cei mici şi cei mari.

Relaxare şi contemplare la Ceainăria T-Shop – Cheile Grădiştei Fundata

În mijlocul naturii, te poţi oricând relaxa citind o carte, sorbind un ceai sau o cafea în timp ce norii se aleargă pe piscurile Bucegilor. Pentru familiile cu copii aceştia se pot juca în deplină siguranţă în spaţiile special amenajate în interior, optând pentru diverse jocuri educative, alegându-şi chiar cărţi cu poveşti sau cu ilustrate. Peste toate aceste momente de relaxare veţi simţi răsfăţul aromelor de iasomie, de vanilie, de fructe de pădure… În interior, spaţiul Ceainăriei T-Shop are o capacitate de 20 de locuri, plus alte 30 pe terasă. Totodată, turiştii pot cumpăra suveniruri tradiţionale, unele chiar personalizate cu resortul Cheile Grădiştei

Sala Sporturilor – ideală pentru competiţii sportive la 1300 m

Adresată sportivilor, Sala Sporturilor din incinta resortului Cheile Grădiştei - Fundata este locul ideal de desfăşurare a diferitelor campionate şi a meciurilor indoor, fie că vorbim de jocuri de echipă sau individuale (volei, baschet, handball, futsal, tir cu arcul etc.). Sala dispune de tribune şi peluze cu peste 1000 de locuri, vestiare, săli de fitness, cinci săli auxiliare, trei săli de conferinţă, cabinet medical antidoping, bar, toalete, zonă de transmisie live, garaj pentru ambulanţă cu acces pe teren

Sala Sporturilor poate funcţiona şi ca spaţiu de evenimente, putând găzdui până la 1000 de persoane. 

Pârtii cu grade de dificultate diferite în sezonul rece:

- Pârtia Fundata: Grad de dificultate uşor/mediu. Cu o lungime de 267 de metri, diferenţă de nivel de 64 de metri, inclinaţie de 25% şi lăţime de 40 de metri, pârtia este dotată cu instalaţie pe cablu teleschi, cât şi instalaţie pentru zăpada artificială.

- Pârtia Moieciu: Grad de dificultate uşor. Cu o lungime de 570 metri, diferențe de nivel de 57 metri, lățime 50 metri, înclinație 20%., pârtia este dotată cu instalatie pe cablu teleschi și instalații pentru zăpadă artificială.

- Pârtia Fundata 2: Pârtia pentru avansați, are o lungime de 300 metri și diferențe de nivel de 70 metri. Pârtia este dotată cu teleschi și instalații pentru zăpadă artificială.

Complexul dispune de două centre de închiriere ale complexului nostru cu echipamente de schi și snowboard, dar și săniuțe. 

Răsfăţ în zona SPA

Turiştii dornici de un răsfăţ de tip SPA sunt aşteptaţi cu două centre speciale cu facilităţi diferite. Saune uscate şi umede, jacuzii cu cromoterapie, piscină – centru SPA Fundata (1,50 m adâncime, 20 x10 m, 26-28 °C temperatura apei), piscină centru SPA Moieciu (1,65 m adâncime, 15 x 6,5 m, 26-28 °C temperatura apei ) , sesiuni de masaj cu pietre calde sunt doar cateva dintre detaliile care vor convinge orice turist. 

Locuri de joacă personalizate pentru cei mici

Familiile cu copii vor găsi la Cheile Grădiştei două locuri de joacă în aer liber ce dispun de leagăne şi tobogane diverse, căsuță în copac, miniterenuri de fotbal. Totodată şi restaurantul din resortul Fundata este dotat cu loc de joacă în interior.

Resort Cheile Grădistei – Moieciu - 40723 315 582

Resort Cheile Grădiştei – Fundata - 0724 372 257

https://www.cheilegradistei.ro...

Text si fotografii: Cristian Alexandru Catana