15 ani de “Vacanţe la ţară” şi 181 de ediţii

AcasaStiri15 ani de “Vacanţe la ţară” şi 181 de ediţii

15 ani de “Vacanţe la ţară” şi 181 de ediţii

15 ani de “Vacanţe la ţară” şi 181 de ediţii

  • Vacante la Tara
  • 24 January, 2019

S-au adunat 181 de ediţii şi 15 ani de “Vacanţe la ţară”. Parcă mai ieri porneam la drum, într-un cadrul fastuos…la Casa Capşa, într-o zi de 24 Ianuarie a anului 2004. Retrospectiv, răsfoim peste 7000 de pagini de articole şi fotografii, completăm cu cei 15 ani frumoşi care au trecut poate prea repede… şi realizăm că de la an la an, filă după filă, “Vacanţe la ţară” înseamnă trecerea de la un colectiv la o familie. Ori, această familie dăruieşte prin puterea condeiului şi a imaginilor articole - daruri pe care cititorii noştri le despachetează cu ochii minţi şi pe care le dorim păstrate în suflet. Pentru că şi noi am pus suflet în tot! 

În cei 15 ani am reuşit prin articole să facem ca rubricile noastre să devină “tradiţionale” şi completate număr de număr… “Vacanţe la ţară” înseamnă informaţii din: LADA DE ZESTRE, JURNAL DE CǍLǍTORIE, CǍLǍTOR ÎN ROMÂNIA, DESTINAŢIE CU FARMEC, PENSIUNI CU FARMEC, DEZVOLTARE RURALĂ, BUNǍTǍŢI DIN PENSIUNI, OASPEŢI DE SUFLET, CULTURĂ ȘI TURISM, POPAS DE SUFLET, CASE MEMORIALE. Cu acestea am pornit la drum încă din 2004 iar vremurile ne-au făcut să ne adaptăm şi să completăm cu ECOTURISM, EXPERIENȚE DE VACANȚĂ, CĂLĂTORII ONLINE, ROMÂNIA BALNEARĂ, VACANȚE LA ȚARĂ PE MAPAMOND, ȚĂRĂNCUȚA URBANĂ

Anul 2018 a fost un an special în care am sărbătorit Centenarul Marii Uniri Naţionale. Pe tot parculul anului ce tocmai a trecut am prezentat cititorilor, timp de 12 ediţii, file din istoria neamului românesc, informaţii preţioase strânse în rubrica specială “CENTENAR”.


Anul 2019 este, de asemenea, un an festiv şi pentru familia ANTREC, cei care ne-au fost aproape şi ne-au susţinut încă de la prima apariţie. Drumurile noastre sunt comune şi vom promova în ediţiile noastre evenimentele dedicate celor 25 de ani existenţă pe care ANTREC România îi sărbătoreşte în 2019.

Vremurile nu ne schimbă, ne adaptează! Aşa că vom fi din ce în ce mai prezenți și în mediu online, pe site-ul www.vacantelatara.ro, acum într-o nouă haină grafică, cât şi pe paginile de facebook , twitter şi Instagram pe care ne-am propus să-le dezvoltăm din ce în ce mai mult, fidelizându-ne urmăritorii! 

În scurt timp ne dorim pe www.vacantelatara.ro să dezvoltăm şi o platformă pentru cititorii care doresc să se aboneze pentru ediţii disonibile online! 

“Parafrazând un miliardar american (cred), care spunea "să nu mă întrebaţi cum am făcut primul milion de dolari", analizând acum, retrospectiv, spun să nu mă întrebaţi cum am făcut primele zece numere ale revistei: nu aveam experienţă în domeniul publicistic sau al presei, în organizarea unei redacţii, în colaborarea cu tehnoredactorii, cu tipografia… Însă aveam o convingere! Ştiam că satele, destinaţiile româneşti, locuitorii lor sunt poveşti extraordinare şi merită să fie cunoscuţe şi aduse în atenţia cititorilor noştri. Neîntrerupt am reuşit în aceşti 15 ani să aratăm românilor şi străinilor cum să îşi petreacă vacanţe cu farmec în România. 

În astfel de clipe aniversare ne gândim la momentele deosebite de pe parcursul…muncii şi eforturilor noastre. Spuneam în editorialul din primul număr al Revistei “Vacanţe la ţară”, în 24 ianuarie 2004, că dorim să vă oferim în revistă subiecte interesante, care să vă intereseze ceva mai mult "decât programul TV". Şi iată că în aceşti 15 ani şi 181 de ediţii am reuşit. Alături de colegi, alături de cei care ne-au sprijinit necontenit logistic şi material, alături de cititorii şi abonaţii revistei print dar şi de cei din mediul online ( tot mai mulţi în ultimii ani), vă mulţumim şi sperăm să vă avem aproape şi mulţi ani de acum înainte!”, declară conf. univ. dr. Maria Stoian – director revista “Vacanţe la ţară”.

La mulţi ani, revista” Vacanţe la ţără, vacanţe cu farmec”!