Toate le

Acasa

“Casa cu amintiri”, Poarta-Bran

Lăsând în urmă Castelul Bran și drumul spre Moieciu, ascultăm chemarea Bucegilor și ne îndreptăm ușor, ușor spre satul Poarta aparţinând de Bran. Drumul croieşte lin printre case şi pensiuni, printre măguri domoale pe unde pădurile şi fâneţele îşi impart teritoriile.

“La căsuţe Bran”

Ca o alternativă la cazările tradiţionale, casuţele tip camping sau bungalow-urile câştigă din ce în ce mai mulţi adepţi. Totodată, opţiunea de servicii “self-catering”...

“Răsfățul bunicii” - Pensiunea Sf. Nicolae, Aluniş, Prahova

“Conceptul pensiunii noastre este legat de ideea generoasă a reţetelor de la bunica”, îmi spune proprietara Mihaela Stanciu, care – împreună cu soţul său, Cătălin – se ocupă de acest colţ de Rai, foarte apreciat de turişti, din câte am putut să-mi dau seama în cele două zile pe care le-am petrecut aici. Şi într-adevăr, timpul parcă s-a oprit în loc la Pensiunea Sf. Nicolae – în sens pozitiv, bineînţeles – astfel încât turistul găseşte tot ceea ce admira odinioară, în bătătura bunicii: spaţiu, aer curat, mâncare „ca la bunica”, fructe şi legume proaspete, produse... „de la ţară”, dar şi poftă de viaţă!

„Grădina Vlahiia”, Maramureşul din Snagov

Complexul agroturistic „Grădina Vlahiia” aduce Maramureșul mai aproape de București, în Snagov. Drept marele câştigător din 2017 al Margaretei de Aur, premiu oferit de ANTREC şi revista Vacanţe la ţară, „Grădina Vlahiia” poate fi comparat cu un Muzeul al Satului în care turiștii se și pot caza, pot vizita un Muzeu al Icoanei şi o casă autentică a tradițiilor românești, se pot relaxa în livada, pot hrăni animelele din microfermă şi multe alte activităţi.

15 ani de “Vacanţe la ţară” şi 181 de ediţii

S-au adunat 181 de ediţii şi 15 ani de “Vacanţe la ţară”. Parcă mai ieri porneam la drum, într-un cadrul fastuos…la Casa Capşa, într-o zi de 24 Ianuarie a anului 2004.

Acasă la Coşbuc, în Bistriţa-Năsăud

Ajunşi în judeţul Bistriţa-Năsăud, în pitorescul drum ce ne poartă spre Maramureş, nu trebuie să ratăm un popas cultural în fostul sat Hordou, actuala comună Coşbuc, unde casa natală a poetului George Coşbuc îşi aşteaptă oaspeţii. Casa este localizată aproape de centrul comunei, în susurul liniştit al râului Sălauţa, afluent al Someşului Mare.

Agrement şi experienţe de vacanţă la Cheile Grădiştei

Agrementul, în ultimii ani, joacă un rol esenţial în cadrul unei oferte turistice. Pensiunile, hotelierii, agenţiile de turism, au priceput acest lucru şi, mai mult decât atât...

Aniversare 25 de ani de activitate ANTREC “Sărbătorim ospitalitatea, aniversăm tradiţia!”

În data de 15 Mai 2019, complexul agroturistic “Grădina Vlahiia” din Snagov (câştigător al marelui premiu Margareta de Aur) a fost gazda evenimentului aniversar “Sărbătorim ospitalitatea, aniversăm tradiţia!”.- 25 de ani de activitate pentru Asociaţia Naţională de Tursim, Rural, Ecologic şi Cultural – ANTREC România şi 15 ani de ediţii pentru revista “Vacanţe la ţără”.

Badiu Marginimea Sibiului

La 10 kilometri de Sibiu, în Răşinari, timpul parcă a trecut altfel. Casele, oamenii, îndeletnicirile, portul popular, gastronomia, toate se prind în hora timpul şi fac astăzi din Răşinari unul dintre cele mai pitoreşti sate ale Mărginimii.

Baile Balvanyos

Judeţul Covasna deţine o varietate de resurse naturale, căutate şi valorificate pentru rolul benefic asupra sănătăţii organismului uman. Ținut înconjurat de munţi vulcanici şi de păduri umbroase, Covasna ca o destinaţie potrivită turismului de sănătate, îşi aşteaptă vizitatorii cu o diversitate de izvoare şi bazine de ape minerale.