Numarul Curent

August 2018
L m M J V S D
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Valeria si Teodora
v? ureaz?
Vacan?e cu Farmec !

?


Bunatati din pensiuni
Specialitate Doripesco

Ingrediente

Crap f?r? cap - 140 gr.
Ceap? - 10 gr.
Ulei - 15 ml.
M?sline - 25 gr.
L?m?ie - 10 gr.
Arpagic - 40 gr.
F?in? - 5 gr.
Paste de tomate - 10 gr.
P?trunjel verde - 5 gr.
Vin alb - 10 ml.
Piper - 0,1 gr.
Sare - 3 gr.

Proces tehnologic

Crapul se por?ionez? ?i se s?reaz?. M?slinele se op?resc ?i se ?in ?n ap? rece. Arpagicul se op?re?te ?i se cur??? de coaj?. Ceapa se toac? m?runt. O jum?tate de l?m?ie se toac? rondele sub?iri, iar din cealalt? jum?tate se extrage sucul. P?trunjelul verde se taie m?runt. Pasta de tomate se dilueaz? ?n 150 ml de ap?.

Modul de preparare

Buc??ile de pe?te se a?eaz? ?ntr-o tav? cu 50 ml de ulei ?i se introduc la cuptor, la foc moderat. Ceapa se ?n?bu?e ?n ulei (50 ml) ?i ap? (50 ml), apoi se adaug? pasta de tomate, f?ina dizolvat? ?n ap? rece, 1 l de ap?, piper, sare ?i se fierbe. Arpagicul se ?n?bu?e ?n 50 ml de ulei, se adaug? ?n sos ?mpreun? cu m?slinele ?i se fierb 20 de minute. Sosul ob?inut se toarn? ?n tav? peste buc??ile de pe?te. La sf?r?itul fierberii se adaug? vin, suc de l?m?ie, p?trunjel verde ?i se introduce vasul la cuptor pentru aproximativ 5 minute.

Servirea

Preparatul se serve?te cu felii de l?m?ie ?i p?trunjel verde deasupra.

 
Reteta Pastrav cu smantana

Reteta ?Pastrav cu smantana? face parte din proiectul ?Descopera traditiile culinare romanesti? derulat la restaurantul ?Bucatarasul cel dibaci? cu sprijinul agentiei de relatii publice, Russenart Communications si este primita de la Pensiunea Liliana, din Campulung Moldovenesc, Judetul Suceava (Bucovina).

Produsul ?Pastrav cu smantana? poate fi degustat la un pret promotional, ?n perioada 18 ? 25 februarie 2013, zilnic, ?ntre orele 16 ? 21, la restaurantul Bucatarasul cel dibaci, str. Olteni nr. 3, sector 3, Bucuresti (zona P-ta Unirii ? P-ta Sf. Vineri).

Ingrediente:

  • Pastrav: 2 buc (300 g)
  • Smantana: 350 g
  • Marar
  • Tarhon
  • Sare
  • Piper

Citeşte mai mult...
 
?Descoper? tradi?iile culinare rom?ne?ti? - Varz? cu t?i?ei de cas?

Re?eta face parte din proiectul ?Descoper? tradit?iile culinare rom?ne?ti? derulat de restaurantul ?Buc?t?ra?ul cel dibaci? cu sprijinul agen?iei de rela?ii publice, Russenart Communications ?i este preluat? din re?etarul ?Re?etele bunicului?, redactat de Adrian Buzoianu, pe www.chefbuzu.com. Revista Vacan?e la ?ar? este partener media al proiectului.

?

Ingrediente

F?in??????????????????????????? 1,000 kg

Ou????????????????????????????? 4 oua

Varz? alb? dulce??????? ? ?? 2,500 kg

Untur????????????????????????? 0,250 kg

Piper??????????????????????????? 0,005 kg

Sare???????????????????????????? 0,050 kg

Produs finit t?i?ei cu varz?: 0,300 kg

?

Din fain?, ou?, ap? ?i sare se preg?te?te coca de t?i?ei, care apoi se ?ntinde ?n foi, se las? s? se zv?nte, se ruleaz? sul ?i se taie ?n f??ii sub?iri de 1 cm. l??ime. T?i?eii se cern ?i se fierb ?n ap? clocotit? cu sare pentru circa 20 minute. Apoi se r?cesc ?n ap? rece ?i se strecoar? bine.

Varza se toac? m?runt, se s?reaz?, se freac? bine, se stoarce ?i se c?leste ?n untur? ?ncins?.

Dup? ce varza se c?le?te se adaug? t?i?eii, piperul ?i se asezoneaz? dupa gust.

Preparatul se serve?te cald.

?

Mai multe datalii despre proiect pot fi gasite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com .

 
Piftii tradi?ionale

Piftii de porc ?i vi?el

Ingrediente:

  • 1 kg de picioare,

  • 3 l ap?,

  • o c?p???n? mic? de usturoi,

  • sare.

Mod de preparare:

Piftiile se pot face din picioare ?i din urechi de porc, de asemenea din picioare de vi?el. Mai gustoase sunt cele amestecate. Se pun la fiert, ?ntr-un vas cu ap? rece, dou? picioare de porc ?i dou? de vi?el, bine sp?late ?i cur??ite. Se las? s? fiarb? descoperite, la foc mic, ?i din c?nd ?n c?nd se ia spuma. Se s?reaz?. Sunt gata atunci c?nd carnea se desface u?or de pe os. Se scot oasele ?nainte de a se r?ci si se a?eaz? carnea ?n farfurii. Zeama se cur??? de gr?sime ?i se ?ncearc? dac? este destul de legat?, pun?nd c?teva pic?turi pe o farfurioar?. Dac? acestea se ?nt?resc bine la rece, se d? la o parte oal? cu zeam? ?i se las? s? se limpezeasc?. ?n caz contrar se las? pe foc, s? mai dea c?teva clocote. Dup? gust, se poate ad?ug? ?n zeama pu?in usturoi pisat, ?nainte de a fi strecurat?. Se toarn? apoi zeama peste carnea din farfurii ?i se las? s? se prind?. ?nainte de a fi servite se pot r?sturna, ?terg?nd fundul farfuriei cu un ?ervet muiat ?n ap? fierbinte.

?

Piftie de porc

Ingrediente:

  • 1 rasol de porc,

  • 2 picioare de porc,

  • zarzavat pentru sup?,

  • sare ?i piper boabe dup? gust,

  • 1 gogo?ar murat,

  • Usturoi.

Mod de preparare: Picioarele de porc se p?rlesc pe foc viu, se r?d cu lama cu?itului, se freac? bine cu m?lai ?i se spal? ?n mai multe ape. Rasolul de porc ?i urechile cur??ate bine se pun ?ntr-un vas mare cu ap?. Se fierb la foc potrivit ?n vasul descoperit. La mijlocul timpului de fierbere se adaug? zarzavatul de sup?, cur??at ?i sp?lat, t?iat felii mari ?i o lingur? de sare.C?nd carnea se desprinde de pe os, se scoate zarzavatul ?i se las? deoparte. Carnea se cura?? de pe oase, se ?mparte ?n mod egal ?i se pune ?n farfurii.Fiecare farfurie se garnise?te cu felii de gogo?ar murat, apoi se acoper? cu zeama ?n care a fiert carnea, amestecat? cu mujdei de usturoi strecurat;
Farfuriile se umplu cu zeam??i se las? la rece pentru ca gelatina s? se prind?.
Se ?ncearc? puterea de coagulare ?nainte se adaug? zeama de carne, lu?nd o lingur? de zeam? ?i l?s?nd-o la frigider. Dac? zeama se coaguleaz? repede, nu mai are nevoie de nici un adaos. ?n caz contrar se fierb c?teva foi de gelatin? alimentar?, se las? s? se r?ceasc? ?i se adaug? ?n zeama de carne. R?citura st? la rece de pe o zi pe alta.

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 3 din 14

Aboneaz?-te



C?utare ?n site:

QMagazine