Numarul Curent

Noiembrie 2018
L m M J V S D
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Valeria si Teodora
v? ureaz?
Vacan?e cu Farmec !

?


Bunatati din pensiuni
Bun?t??i de ?La Mesteceni?

Medalion la Mesteceni

Ingrediente :
1 felie de paine
1 ou
200 gr piept de pui
80 ficatel de pui
300 gr de ciuperci
Smantana dulce

Mod de preparare:
Se bate oul iar felia de paine se inmoaie in oul batut. Apoi se prajeste in 100 ml de ulei.
Separat se pregatesc la grill pieptul de pui si ficatelul condimentat cu sare si piper dupa gust.
Intr-o cratita se pune 100 ml de smantana dulce si cipercile taiate julien. Se da un clocot apoi se finalizeaza preparatul. Se pune painea in ou, apoi pieptul de pui, deasupra ficatelul iar pe deasupra se toarna sosul de ciuperci.

Specialitatea bucatarului

Ingrediente:
50 gr de muschi de vita
50 gr de cotlet
50 gr de piept de pui
50 gr ficatel de pui
30 gr de ca?
30 gr de bacon
1 miez de nuca
sos de picant, verdeturi

Mod de preparare:
Muschiul de vita, pieptul de pui si cotletul se intind pe masa si se bat usor ca sa se lege unul de celalalt. pe ele se distribuie ficatelul de pui, prajit in prealabil, bacon fasii si se rade cas pe deasupra. Se ruleaza intr-o folie de aluminiu toata compozitia si se prjeste circa 3 minute in ulei incins. Se pregateste un sos picant cu verdeturi. Cand este gata rulada se despacheteaza din folia de aluminiu se pune pe farfurie si se taie in mai multe rondele. Deasupra se toarna sosul picant.

Daca vi se pare ca lipseste ceva cand serviti aceste mancaruri se poate ca am omis sa va spunem ca noi mai punem foarte mult suflet in preparatele noastre!!!

Bun?t??i de la pensiunea La Mesteceni:
Tel.: 0743.146.362,
www.lamesteceni.ro,
www.vacantelatara.ro

 
Salat? de mere cu br?nz? de capr?

Ingrediente:
? 2 mere mijlocii tari;
? 100 g br?nz? de?capr? degresat?;
? 1 salat? verde mare;
? 1 lingur? zeam? de l?m?ie;
? 1 lingur? m?rar tocat;
? 1 v?rf de cu?it nuc?oar? ras?;
? 1 lingur? semin?e de pin;
? 100 ml suc de mere;
? 1 lingur? o?et de mere;
? sare ?i piper dup? gust.


Mod de preparare:
Se amestec? u?or bine br?nza de?capr? cu nuc?oar?, m?rarul ?i pu?in? sare, se las? la rece. Se cur??? merele de coaj?, se taie ?n dou? pe lungime, se scobe?te cu aten?ie c?su?a cu semin?e, apoi se stropesc cu zeam? de lamaie.

Salata verde se spal?, se scurge bine. Apoi salata t?iat? f??ii se a?eaz? ?n vasele de servit. Pe fiecare farfurie cu salat? se pune deasupra c?te o jum?te de m?r. Se umple mijlocul golit al merelor cu br?nz? de capr?. Se amestec? sucul de mere cu o?etul, sarea ?i piperul ?i se toarn? peste salat?, iar peste mere se presara semin?e de pin tocate.

 
Reteta originala a carnatilor de Plescoi

Reteta originala a carnatilor de Plescoi

Ingrediente: carne de oaie, usturoi, ardei iute, cimbru, mat subtire de oaie.

Mod de preparare : In mod normal, carnatul de Plescoi se pregateste numai din carne de oaie, dar in cazul in care aceasta este prea grasa, adica are mai mult seu, compozitia se drege cu carne de vita.

Dupa ce carnea de oaie este curatata de pe oase, intr-un ceaun se fierb oasele si, cu zeama rezultata, calduta, se framanta carnea tocata, cu usturoi, ardei iute si cimbru.

Compozitia se lasa sa stea 1-2 ore, dupa care se face o ultima verificare a gustului. In acest moment se decide daca se mai adauga condimente. Este ideal sa fie folosit ardei iute rosu.

Cu aceasta compozitie vor fi umplute intestinele de oaie. Carnatii vor fi apoi uscati si afumati, ei putand fi serviti atat cruzi, cat si la tigaie.

 
<< Început < Anterior 11 12 13 14 Următor > Sfârşit >>

Pagina 14 din 14

Aboneaz?-te



C?utare ?n site:

QMagazine