Numarul Curent

Februarie 2018
L m M J V S D
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
Valeria si Teodora
v? ureaz?
Vacan?e cu Farmec !

?


Bunatati din pensiuni
Re?et? olteneasc?: Pr?jitur? cu lapte acru

Re?eta ?Pr?jitur? cu lapte acru? a fost oferit? ?i preparat? de Pensiunea Casa Cartianu, din Com.Turcine?ti, Sat Cartiu, jud. Gorj.

Ingrediente

  • 3 ou?
  • 250 ml. lapte acru
  • 3 linguri m?lai sau gris
  • 4 linguri ulei
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se amestec? ou?le, se adaug? laptele acru, se omogenizeaz? ?i se adaug? sarea ?i m?laiul sau grisul.

Citeşte mai mult...
 
Re?et? olteneasc?: Gulii umplute a la Steaua Dun?rii, E?elni?a, Mehedin?

Ingrediente

Carne tocata = ? kg

Gulii medii?? = 6 buc

Orez? = 50 gr

Ulei Arpis, Sare, piper, 1 ceapa, marar, smantana 0,2 kg.

?

Mod de preparare:

Se cur??? guliile, se scoate miezul cu ajutorul unei linguri?e (trebuie scobite rotund f?r? a fisura peretii guliei) dup? care se umplu cu aluatul de carne cu orez, sare, piper, ceap? (ca la sarmale).

Se pun la fiert cca. 1 or? ?n ap? cu ulei Arpis.

Dupa ce guliile umplute sunt fierte se adaug? sm?nt?na cu m?rarul ?i pot fi servite calde cu sosul de sm?nt?n? ?i m?rar pres?rat deasupra.

Re?eta ?Gulii umplute? a fost primit? de la Pensiunea Steaua Dun?rii din Comuna E?elni?a - Jud. Mehedin?i (Oltenia) ?i preparat? de Casa Oprescu, gazda proiectului ?n perioada mai - iunie.

?

Despre proiect

Proiectul ?Descoper? tradi?iile culinare rom?ne?ti? este derulat de agen?ia Russenart Comunications ?n parteneriat cu brandul Arpis, ?n perioada februarie ? noiembrie 2013 ?i este sprijinit de 48 de parteneri media.

Mai multe detalii despre proiect pot fi g?site pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com ?i pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/TraditiiCulinareRomanesti .

 
Belezdrug?, Specialitate ardeleneasc?

Specialitate ardeleneasc?, de la Pensiunea Valea Mariilor, Bistri?a-N?s?ud

Ingrediente

  • Untur? sau ulei
  • Ceap?
  • Br?nz? de oaie fr?m?ntat? cu sare
  • Sl?nin? sau c?rna?i
  • F?in? de m?lai sub form? de cir de m?m?lig? (continutul acela sub?ire care se ob?ine ?nainte de a mesteca m?maliga sau o m?m?lig? foarte sub?ire)

?

Citeşte mai mult...
 
Stufat de miel la tigaie

Ingrediente

  • Un miel gras
  • Ceap? verde
  • Usturoi verde, piper
  • Ceap? uscat?
  • Ro?ii in bulion
  • Vin alb
  • Sare,verdea??

Carnea se taie in buc??i.

?

Ceapa se curat?, se spal? ?i se taie marunt. Ceapa ?i usturoiul verde se taie in buc??i mai mari .

Dup? ce s-a c?lit carnea ?n ulei ?i ceap? uscat?,se adaug? apa c?t s? acopere carnea.

C?nd carnea s-a fiert aproape de tot se pune ceapa , usturoiul verde apoi ?i ro?iile decojite. Se potrive?te de sare iar la sf?r?it se pune vinul alb. Dup? ce a sc?zut suficient se adaug? verdeata.

Se serve?te cu m?malig? cald?.

POFTA BUNA !

?

?

Re?eta ban??ean? face parte din proiectul ?Descoper? tradi?iile culinare rom?ne?ti? fiind oferit? de Pensiunea Select din B?ile Herculane.


www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 2 din 14

Aboneaz?-te



C?utare ?n site:

QMagazine