Numarul Curent

Februarie 2018
L m M J V S D
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
Valeria si Teodora
v? ureaz?
Vacan?e cu Farmec !

?


Bunatati din pensiuni
Bunatati de la Pansiunea Diana, Prejmer, Bra?ov

Gem ?i dulcea?? de rubarb?

Gem:1 kg rubarb? t?iat? cubulete + 700 g de zah?r

Dulcea??: 1 kg rubarb? t?iat? cubulete + 1 kg de zah?r

Prepararea se realizeaza la fel:

Amestecul se las? de seara p?na diminea?a, apoi se scurge, se separ? rubarba de sirop. Se pune siropul la fiert ?i c?nd e legat se adaug? rubarba.

?

Citeşte mai mult...
 
Bunatati din Hateg, Hunedoara

Cornule?e de Ha?eg

Aluat:

  • 300 gr. f?ina,
  • 1 ou,
  • 200gr.os?nz? de porc(sau unt),
  • 1 g?lbenu?,
  • 100 gr. zah?r.

- Se fr?m?nt? toate p?n? c?nd devine un aluat omogen;
- Se ?ntinde coca foaie sub?ire, dar s? nu se vad? prin ea;
-? Se taie triunghiuri.
Umplutur?:

  • 250 gr. marmelad?, miere, dulcea?? sau rahat;
  • 50 gr zah?r pudr?.

Se pune umplutura, se ruleaz? cornule?ele, se pun pe tava uns? la cuptor ?ncins, cu foc mic, p?n? se ?nchid u?or la culoare.?Se servesc pres?rate cu zah?rul pudr?.

(?Bucate,vinuri ?i obiceiuri rom?ne?ti"- Radu Anton Roman)

?

Citeşte mai mult...
 
Bunatati de la Casa Lucretia

Tortul Antonescu - Ideal pentru mese festive

Reteta de la Pensiunea Casa Lucretia, Suceava

Este un tort cu vechime ?n familie, fiind de peste 100 de ani de c?nd se ?tie re?eta, ?ns? motiva?ia numelui s-a pierdut ?n timp, acum doamna Lucre?ia neput?nd s? zic? dac? denumirea dulcelui are sau nu ceva ?n comun cu Ion Antonescu.

Fiecare blat se prepar? separat.

Pentru fiecare blat se bat 3 albu?uri spum?, foarte bine, la care se adaug? 100 gr de zah?r ?i 100 gr de nuc? pr?jite ?i m?cinate. Se adaug? 1-2 plicule?e de zah?r vanilat. Se pun la copt ?ntr-o tav? uns? cu unt.

Crema

Cele 9 g?lbenu?uri, ?mpreun? cu 200 gr de zah?r, se freac? cu mixerul, apoi se adaug? cafea (esen?a de cafea turceasc? ? foarte tare ?i strecurat? bine de za?) ?i ness, dup? gust ? p?n? se ajunge la aproximativ 100 ml de lichd. Se adaug? 50 ml de lapte. Se fierbe totul la baie de abur, p?n? se ?ngroa?? bine ?i se r?ce?te bine. Aceast? compozi?ie se ?ncorporeaz? ?n 250-300 gr de unt, frecat ?n prealabil.

Se aplic? pe foile de tor ?i se orneaz? cu ciocolat? ras?, fulgi de ciocolat? alb? sau dup? inspira?ia fiec?ruia.

?

 
Bunatati din Pensiunea ARNICA, Moieciu, Bra?ov

Friptura de vi?el la tav? cu sos haiducesc

?

Ingrediente pentru cinci por?ii:

- pulpa de vitel - 1 kg

- sos tomat - 0,5 kg

- ceapa - 0,1 kg

- morcov - 0,1 kg

- pastarnac (radacina) - 0,1 kg

- supa de vita - 0,2 l

- ulei - 0,1 l

- ciuperci proaspete - 0,2 kg

- unt - 0,1 kg

- vin rosu de masa - 0,1 l

- piper, sare - dupa gust

Mod de preparare:

- ceapa ?i ciupecile se ?n?bu?? ?n unt, se adaug? ap? fiart? (circa 400 ml), sare, piper ?i vin;

- se fierb la foc slab circa 10 min.;

- separat, se fierbe sosul tomat cu morcov ?i pastarnac, aprox. 20 min.

- se toarn? sosul astfel ob?inut peste legumele ?n?bu?ite ?n unt ?i se mai fierbe ?nc? 5 min;

- pulpa de vi?el se ?mp?neaz? cu f??ii de morcov, se introduce la cuptor cu ulei ?i supa de vita ?i se ?ine la foc domol cam 45 min.;

- apoi, se por?ioneaz? ?i se pune ?n tav? cu sosul haiducesc;

- se mai ?ine la cuptor 10 min. la foc mic;

- se serve?te ?n farfurie, cu garnitur? de orez fiert sau cartofi natur.

?

Saramur? de crap s?lbatic

?

Ingrediente pentru cinci portii:

- crap curatat, fara cap - 1 kg

- ulei - 0,1 l

- ardei gras, verde - 0,05 kg

- ardei kapia, rosu - 0,05 kg

- rosii proaspete - 0,1 kg

- ardei iute, verde - 0,02 kg

- usturoi - 0,02 kg

- sare, piper - dupa gust

Mod de preparare:

- pe?tele se por?ioneaz?, se spal?, se s?reaz?, se pune pe gr?tar;

- separat, pentru saramur?, se pun la fiert legumele t?iate m?runt, cu sare, piper ?i ulei;

- pe?tele se ia de pe gr?tar, se a?eaz? pe platou, se toarn? saramura peste el, precum ?i verdea??;

- se serve?te cu m?m?ligu?? cald?.

?

Poft? bun?!

?


Daniel Negu?

?

Friptura de vi?el la tav? cu sos haiducesc (foto 1)

?

Ingrediente pentru cinci por?ii:

          • pulp? de vi?el ? 1 kg
          • sos tomat - 0,5 kg
          • ceap? - 0,1 kg
          • morcov - 0,1 kg
          • p?st?rnac (r?d?cin?) - 0,1 kg
          • sup? de vit? - 0,2 l
          • ulei - 0,1 l
          • ciuperci proaspete - 0,2 kg
          • unt - 0,1 kg
          • vin ro?u de mas? - 0,1 l
          • piper, sare - dup? gust.

Mod de preparare:

- ceapa ?i ciupecile se ?n?bu?? ?n unt, se adaug? ap? fiart? (circa 400 ml), sare, piper ?i vin;

- se fierb la foc slab circa 10 min.;

- separat, se fierbe sosul tomat cu morcov ?i pastarnac, aprox. 20 min.

- se toarn? sosul astfel ob?inut peste legumele ?n?bu?ite ?n unt ?i se mai fierbe ?nc? 5 min;

- pulpa de vi?el se ?mp?neaz? cu f??ii de morcov, se introduce la cuptor cu ulei ?i supa de vita ?i se ?ine la foc domol cam 45 min.;

- apoi, se por?ioneaz? ?i se pune ?n tav? cu sosul haiducesc;

- se mai ?ine la cuptor 10 min. la foc mic;

- se serve?te ?n farfurie, cu garnitur? de orez fiert sau cartofi natur.

?

Saramur? de crap s?lbatic (foto 2)

?

Ingrediente pentru cinci por?ii:

o crap cur??at, f?r? cap ? 1 kg

o ulei - 0,1 l

o ardei gras, verde ? 0,05 kg

o ardei kapia, ro?u - 0,05 kg

o ro?ii proaspete - 0,1 kg

o ardei iute, verde - 0,02 kg

o usturoi - 0,02 kg

o sare, piper - dup? gust.

?

Mod de preparare:

- pe?tele se por?ioneaz?, se spal?, se s?reaz?, se pune pe gr?tar;

- separat, pentru saramur?, se pun la fiert legumele t?iate m?runt, cu sare, piper ?i ulei;

- pe?tele se ia de pe gr?tar, se a?eaz? pe platou, se toarn? saramura peste el, precum ?i verdea??;

- se serve?te cu m?m?ligu?? cald?.

?

Poft? bun?!

Daniel Negu?

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 10 din 14

Aboneaz?-te



C?utare ?n site:

QMagazine