Numarul Curent

Mai 2018
L m M J V S D
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Valeria si Teodora
v? ureaz?
Vacan?e cu Farmec !

?


Bunatati din pensiuni
Bunatati de la Pensiunea Domnescu, S?li?te, Sibiu

Turnedou cu conopid?

Ingrediente

? Mu?chi de vit? - 1050 gr.

? P?ine alb? - 400 gr.

? Ulei - 150 ml

? Conopid? - 1500 gr.

? Lapte - 200 ml

? Sos alb - 1000 g

? Ca?caval - 100 gr

? Sare - 30 gr

Proces tehnologic

Mu?chiule?ul de vit? se spal?, se por?ioneaz? ?n 10 buc??i ?i se s?reaz?. P?inea alb? se por?ioneaz? ?n 10 felii dup? ce se cur??? de coaj?. Ca?cavalul se rade. Conopida se desface buc??ele ?i se ?ine 20 de minute la sare ?n ap?. Laptele se fierbe.

Mod de preparare

Conopida se fierbe ?n ap? cu sare ?i lapte. Buc??ile de mu?chi se frig ?n tigaie ?n 75 ml de ulei. Separat se pr?jesc feliile de p?ine ?n 75 ml de ulei ?i se a?eaz? pe platou de inox. Pe fiecare felie de p?ine se monteaz? c?te o bucat? de mu?chi, deasupra conopida ?i se toarn? sos alb peste. Se presar? ca?cavalul ras ?i se introduc la cuptor pentru gratinare.

Preparatul se serve?te cald.

Citeşte mai mult...
 
Bun?t??i din Bran, Bra?ov

Drob de miel-re?et? de la Pensiunea Petru?a

Ingrediente: m?runtaie de miel ?i pu?in? carne, condimente, ou? ?ntregi ?i ou? fierte, lapte, gr?sime de porc, verdea??

Se fierb m?runtaiele de miel ?i carnea, apoi se dau prin ma?ina de tocat ?i se amestec? cu restul ingredientelor. Se pune ?n tava uns? cu ulei ?i se d? la cuptor unde se las? la foc potrivit 40 de minute p?n? se rumene?te. Ou?lele ?ntregi se pun ca ornament, ?n mijlocul drobului.

Friptura de miel la ceaun-re?et? de la Pensiunea Delia

Ingrediente: carne de miel, sare, piper, cimbru, oregano, bulion, usturoi, vin

Se pune carnea ?n ceaunul cu ulei, se strope?te cu vin ?i se adaug? condimentele. Se las? ?n ceaun circa 30 de minute ?i apoi se serve?te cu garnitur? de piure de cartofi ?i salat? asortat?.

Citeşte mai mult...
 
M?nc?ruri tradi?ionale consumate ?n zona Praid, Harghita

Sup? de linte:

Se m?n?nc? ?n special ?n noaptea dintre ani, pentru c? se spune din b?tr?ni c? cine m?n?nc? linte de Anul Nou va avea parte de un an mai bun. Lintea aduce bani ?i prosperitate.

Sup? de zeam? de var? cu peri?oare:

Se m?n?nc? ?n perioada de iarn? c?nd varza este murat?, ?n special la t?ierea porcului.

Citeşte mai mult...
 
Bun?t??i din Cheia

Medalion ROYAL

Una dintre bun?t??ile buc?t?riei proprii, pe care o pute?i savura ?n tihn? ?n cadrul lini?titor oferit de restaurantul Royal, din Cheia, este ?Medalionul Royal?.

Pentru o por?ie, ave?i nevoie de urm?toarele ingrediente:

? 200 gr. piept pui

? 70 gr. ?unc? York

? 50 gr. ciuperci champinion

? 50 gr. ca?caval

? 30 gr. ceap?

? o linguri?? de unt

? c?teva m?sline

? verdea??, legume - dup? preferin??

? pentru decor - o ro?ie, o felie de l?m?ie, o foaie de salat? verde, rondele de castravete.

? sare ?i piper.

Pieptul de pui se preg?te?te, separat, la gr?tar. Ciupercile t?iate julien, ?mpreun? cu ceap? ?i ?unc? se trag la tigaie, ?n unt, se condimenteaz? cu sare ?i piper dup? gust, iar la sf?r?it se adaug? verdea?a.

Mixul ob?inut se monteaz? peste pieptul de pui u?or rumenit, apoi se acoper? cu ca?caval.

Totul se pune la cuptor, la foc moderat, timp de aproximativ 10 minute.

Se a?eaz? cu grij? pe platou. Se adaug? foaia de salat?, rondele de castravete, l?m?ia ?i ro?ia, t?iat? ornamental, astfel ?nc?t s? se realizeze o imagine estetic? a preparatului.

Se serve?te cu garnitur? mixt?, din legume fierte (de exemplu, morcov, maz?re sau fasole verde), m?sline f?r? s?mburi ?i cartofi pai?.

Poft? bun?!

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 9 din 14

Aboneaz?-te



C?utare ?n site:

QMagazine