Numarul Curent

August 2018
L m M J V S D
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Valeria si Teodora
v? ureaz?
Vacan?e cu Farmec !

?


Bunatati din pensiuni
Bun?t??i de la Festivalul Pl?cintelor, Oituz, Bac?u 2011

Pl?cinta ?Erna? cu br?nz? ?i crem? de l?m?ie

Ingrediente:

  • ? kg faina,
  • 3 ou?,
  • 1 plic drojdie uscat?,
  • 1 cea?c? zah?r,
  • 50 g unt,
  • 2 linguri sm?nt?n?,
  • coaja ras? de la o l?m?ie,
  • 2-3 linguri lapte prins sau iaurt,
  • 1 pahar lapte cald,
  • ? kg br?nz? dulce,
  • zeama de la o l?m?ie,
  • 6-8 linguri zah?r,
  • 100 g stafide.

Se fr?m?nt? aluatul din f?in?, drojdie, unt, dou? ou?, laptele prins, cea?ca de zah?r, coaja de l?m?ie ?i laptele cald. Se poate fr?m?nta aluatul ?i ?n robot pentru 10 minute. Se pune aluatul la crescut ?ntr-un lighean minim 40 de minute, la loc cald. ?n acest timp se face crema de br?nz?. Se amestec? br?nza cu zeama de la l?m?ie ?i zah?rul. Se adaug? stafidele. Se ?ntinde aluatul ?i se taie ?n p?trate. ?n mijlocul fiec?rui p?trat se pune crema de br?nz? ?i l?m?ie. Cresta?i col?urile aluatului, apoi, fiecare col? ?l r?suci?i ?i ?l aduna?i la baza br?nzei. Proceda?i la fel cu col?ul opus. Apoi celelate dou? col?uri la fel. La final ve?i ob?ine un trandafira?. Pune?i-i ?n tava pe care a?i a?ezat h?rtie de copt.Coace?i trandafiri timp de 25-30 minute la 160 grade Celsius, ?n cuptorul pre?nc?lzit.Dup? ce se r?cesc orna?i-i cu zah?r pudr?.

?

Citeşte mai mult...
 
Bun?t??i de la Pensiunea La Maison, Bran

Tort Diplomat

INGREDIENTE

Pentru blat:
? 3 ou?
? 6 linguri f?in?
? 4 linguri zah?r
? esen?? de rom


Pentru crem?:

? 500 ml fri?c? lichid?
? 20 g gelatin?
? 3 linguri de coniac
? Coaj? de portocal?
? Fructe (ananas, piersici din compot, mandarine, stafide ? dup? preferin??)

Pentru decor:
? Fri?c? alb?
? Bomboane decor

? Pi?coturi/fulgi de migdale 250 g

Citeşte mai mult...
 
Bun?t??i de la Pensiunea Caprice, S?rata Monteoru, Buz?u

POMANA PORCULUI A LA CAPRICE, CU C?RNA?I DE CAS?

Pomana porcului a la Caprice, cu c?rna?i de cas?, este format? din carne gras? de porc ?i c?rna?i de cas?.

Ingrediente (f?r? c?rna?i):

  • 1 - 2 kg carne de porc (foarte gras?)
  • sare

Mod de preparare (f?r? c?rna?i):

Carnea se taie ?n buc??ele mici (cu c?t mai mici, cu at?t mai bine).

Se preg?te?te un ceaun potrivit ca m?rime, ?n func?ie de cantitatea de carne. Dac? nu ave?i ceaun, preparatul se poate face ?i ?ntr-o tigaie.

Se pune carnea ?i se amestec?, din c?nd ?n c?nd, p?n? ?ncepe s? se topeasc? gr?simea.

Se las? pe foc p?n? se rumene?te carnea foarte bine.

Carnea astfel preparat?, cald?, se a?eaz? pe platou.

?

Citeşte mai mult...
 
Bun?t??i de la Pensiunea Tanti Tu?a, Ruc?r, Arge?

P?str?v la cuptor pe pat de legume

Ingrediente:

- 2 p?str?vi? potrivi?i ca m?rime

- morcovi

- ardei? gras

- ciuperci

- ?elin?

- ardei? iute

- ceap?

-? c??ei de usturoi

?

Proces tehnologic:

P?str?vii se cur??? ?i se spal? cu grij? sub jet de ap? rece. Dup? cur??area complet?, ace?tia se a?eaz? pe o tav?, av?nd grij? s? existe distan?? ?ntre cei doi p?str?vi. Se adaug? 2 c?ni de ap? fierbinte ?n tav?, dup? care se va l?sa la cuptor aproximativ 15 minute.

?n tot acest timp legumele se taie buc??i ?i se ?n?bu?esc la foc moale, ?n unt. Deasemenea, pentru o arom? des?v?r?it? se poate ad?uga ?i jum?tate de pahar de vin alb.

Dup? un sfert de ceas, p?str?vii se scot de la cuptor, complet?nd tava cu legumele ?n?bu?ite. Se adaug? sare ?i piper dup? gust. Tava se va reintroduce la cuptor, l?s?nd-o la foc moale aproximativ 20 de minute.

Scoatem p?stravul din tav?, ?l aranj?m ?n farfurie ad?ug?nd verdea?? tocat? fin pe deasupra. Deasemenea, al?turi se serve?te ?i l?m?ie.

?

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 7 din 14

Aboneaz?-te



C?utare ?n site:

QMagazine