Numarul Curent

Mai 2018
L m M J V S D
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Valeria si Teodora
v? ureaz?
Vacan?e cu Farmec !

?


Bunatati din pensiuni
Bun?t??i de la Pensiunea Rhein***, Azuga, Prahova

Medalion de vit? ?n stil v?n?toresc cu sos de fructe de p?dure

Ingrediente pentru 1 por?ie:

  • Mu?chi de vit? ? 180 g
  • Ulei de m?sline ? 20 g
  • Ciuperci ? 30 g
  • P?ine ? 30 g
  • Fructe de p?dure ? 50 g
  • Vin ro?u ? 50 ml
  • Miere ? 20 g
  • Orez s?lbatic ? 70 g
  • Suc de ro?ii ? 70 g

Se face un sos din suc de ro?ii, miere, vin, ciuperci, amestec?ndu-le aproximativ 5 minute la foc mic. La final se incorporeaz? fructele de p?dure, l?s?ndu-se pe foc ?nc? 20 minute. Se condimenteaz? cu sare ?i cu piper, dup? gust?

Citeşte mai mult...
 
Retete traditionale de Paste din zona Branului

Cozonac tradi?ional de Pa?te

Ingrediente:

1 kg f?in?, 4-5 g?lbenu?uri, 3 albu?uri, 1 linguri?? sare, 300 gr zah?r, 250 gr unt,1/2 baton vanilie, 100 gr stafide,coaj? de l?m?ie/portocal?, esen?a de rom, 3 c?ni de? lapte, 30 gr drojdie, nuci ,zah?r pudr?

Mod de preparare:

Drojdia se dizolv? ?n pu?in lapte dup? care se va ad?uga pu?in? f?in? c?t ?i pu?in zah?r. Aceast? compozi?ie ob?inut? se va lasa la crescut.

?n timp ce cre?te maiaua, se va pune ?ntr-un castron f?in?. La mijlocul acesteia se forma un gol ?n care se vor ad?uga ou?lele, laptele ?nc?lzit, sarea, zah?rul ?i-aromele. Dup? ce s-a fr?m?ntat aluatul, se adaug? maiaua care ?ntre timp a crescut ?i, dup? ce s-a fr?m?ntat bine, se las? s? creasc? aproximativ 2-3 ore.

Dup? ce a crescut, pe o plan?et? tapetat? cu f?in? se va ?ntinde aluatul din care se modeleaz? forme dreptunghiulare pe care se pune umplutura ob?inut? din amestecul nucilor cu albu?urile spum? ?i stafidele.

?n pasul urm?tor se vor unge dou? t?vi de cozonac, se pudreaz? cu f?in? ?i se las? cozonacii la crescut circa o or?. Dup? ce ace?tia au crescut aproape c?t nivelul de sus al t?vii, se vor unge cu g?lbenu?l de ou ?i se presar? zah?r.

Se adaug? ?n cuptorul ?nc?lzit ?i se las? acolo 45 de minute. Dup? ce s-au rumenit, se ?ncearc? cu paiul dac? s-au copt, dup? care, ?n cazul in care sunt cop?i, se vor scoate ?i se vor a?eaza pe un toc?tor, ?ntr-o parte ca s? se r?ceasc?.

C?nd s-au r?corit, se desprind cu un cu?it de pe marginile t?vii ?i se scot din t?vi.

S?rbatori Fericite ?i poft? bun? !

Citeşte mai mult...
 
Bun?t??i de la Pensiunea Nedeea

Mu?chi de vit? ??r?nesc ca la Pensiunea Nedeea ? 5 por?ii

Ingrediente:

  • 1 kg mu?chi de vit?
  • Unt
  • Cognac
  • Capere
  • Sare
  • Piper
  • L?m?ie
  • Verdea?? ? P?trunjel

Mod de preparare:

Citeşte mai mult...
 
Bun?t??i de la Pensiunea Caprice, S?rata Monteoru, Buz?u

Platoul ??r?nesc a la ?Caprice? este format ? ?n principal - din pastram? de porc, babic, slanin? de porc ?i zacusc?, la care se adaug? ceap? verde, br?nz?, ro?ii, ardei, castrave?i, ceap? ro?ie. Rezult? o combina?ie echilibrat? de produse tradi?ionale, pentru toate gusturile!

A. PASTRAM? DE PORC, DE LA MONTEORU

Ingrediente:

  • 2 kg de pulp? de porc
  • 30 gr. sare
  • 30 gr. usturoi
  • 4 gr. piper
  • 10 gr. boia de ardei dulce


Mod de preparare:

Se taie pulpa de porc ?n felii lungi ?i se pune ?ntr-un ?bai??, preg?tit din: 2,5 l ap?, sare, piper, boia de ardei, mujdei de usturoi.

Se las? carnea dou? zile ?n acest bai?, la rece.

Se scoate din bai?, se zv?nt?, se pune ?n afum?toare la un fum cald ?i se ?ine p?n? ce carnea ?se coace? (adic?, se fr?geze?te).

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 6 din 14

Aboneaz?-te



C?utare ?n site:

QMagazine