Numarul Curent

August 2018
L m M J V S D
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Valeria si Teodora
v? ureaz?
Vacan?e cu Farmec !

?


Bunatati din pensiuni
Bor? de pe?te ca la Pensiunea Delfinul, Dubova, Mehedin?i

Ingrediente:

  • Morocov
  • P?st?rnac
  • ?elin?
  • R?d?cin? de p?trunjel
  • Ro?ii decojite
  • Leu?tean
  • Tarhon
  • Bor? de cas?
  • 4 tipuri de pe?te: mrean?, somn, crap, pl?tic? ( cap ?i coad?)

Mod de preparare:

Citeşte mai mult...
 
Preparatele dichisite ale jup?nesei? - Propunere Meniu de inspira?ie fran?uzeasc? - Conacul Mald?r

Meniul prezentat este de inspira?ie fran?uzeasc?.

Starter rece:

- p?ini cu semin?e

- somon fume cu sos de mu?tar Dijon sau tartar

- creme de br?nz? cu verde?uri ?i trufe

- salat? de pe?te afumat

- pl?cint? fran?uzeasc? (Quiche Lorraine)

- c?rnuri fine ?n crust? de? mirodenii ?i condimente

- foie gras

- terrine cu fructe confiate (finger food)

Citeşte mai mult...
 
Bun?t??i de la Pensiunea Rhein, Azuga

Papiote de pui cu sos Roquefort

Ingrediente pentru 1 por?ie:

  • Piept de pui ? 180 g
  • Ca?caval ? 40 g
  • Ciuperci ? 30 g
  • Sm?nt?n? dulce ? 70 g
  • Ulei de m?sline ? 20 g
  • Br?nz? Roquefort ? 40 g
  • Sare, piper, p?trunjel verde

Mod de preparare:

Pieptul de pui tran?at ?i dezosat se va bate, dupa care se condimenteaz? cu sare ?i piper. Ciupercile se vor sp?la ?i se vor toca m?runt, apoi se vor c?li ?n pu?in unt. Un farmec apare ?i un gust inedit vor avea dac? le vom stropi cu pu?in? ?ampanie, cca. 50ml. Mai l?s?m pu?in timp pe foc p?n? c?nd sosul va sc?dea.

Ungem o folie de staniol cu ulei de m?sline, apoi a?ez?m pieptul de pui, punem ciupercile amestecate cu verdea?? peste piept, apoi ca?cavalul t?iat. Se ruleaz? bine, se str?nge folia la ambele capete ?i se las? la fiert ?n ap? clocotit? circa 20 minute.

Separat facem un sos din sm?nt?n?, br?nza Roquefort ?i condimente dup? gust, apoi se las? la foc mic cca. 5 minute.

Scoatem carnea din folie, se a?eaz? sosul peste carne ?i se serve?te fierbinte.

Op?ional se poate garnisi cu orez s?lbatic sau cartofi natur.

Poft? Bun? !

Pivnitele Rhein & Cie Azuga 1892 ?i Pensiunea Rhein***

Contact Azuga:

Eleonora Pinta

Tel:+40 244 326 560

Fax: +40 244 306 560

Mobil:+40 742 205 537

e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza ?
Str. Independentei nr. 24, Loc. Azuga,? Jud Prahova

Foto: Catan? Cristian-Alexandru

 
Bun?t??i de la Pensiunea Eden, Tulcea

PLACINT? CU FILE DE ?ALAU

Ingrediente, pentru 10 por?ii:

-????????? Cartofi? ? 2 kg

-????????? Ca?caval - 300 gr

-????????? File salau - 1 kg

-????????? Unt - 100 gr

-????????? Ou? ? 3 buc.

-????????? F?in? - 200 gr

-????????? Ap? ? o can?

-????????? Piper, sare ? dup? gust.

?

Mod de preparare:

Se taie cartofii ?n felii foarte sub?iri, iar ca?cavalul se d? pe r?z?toare.

Se unge tava cu unt, se a?eaz? jum?tate din cantitatea de cartofi, iar deasupra lor se pune jum?tate din cantitatea de ca?caval ras. dup? care se a?eaz? fileul de ?alau.

Se presar? sare ?i piper, iar apoi se pune cealalt? jum?tate din cantitatea de ca?caval ?i restul de cartofi.

Din ou?, f?in? ?i ap? se face un amestec, ce se toarn? deasupra, ?n tav?.

Se ?ine la cuptor dou? ore, dup? care se taie ?n por?ii.

Poft? bun?!

?

?TIUC? CU SOS DE USTUROI

Ingrediente, pentru 10 por?ii:

-????????? File de ?tiuc? -1 kg

-????????? Ulei ? 300 ml

-????????? Vin alb ? un pahar

-????????? Usturoi - 200 gr

-????????? Sare, piper ? dup? gust.

Mod de preparare:

Fileul de stiuc? se d? cu sare ?i piper, apoi se pune ?n tava uns? cu ulei ?i se bag? la cuptor circa o jum?tate de or?.

Se scoate ?i se toarn? peste el vinul alb ?i pasta de usturoi (preparat? prin frecarea usturoiului cu ulei, la fel ca o maionez?).

Se d? ?ntr-un clocot, din nou, la cuptor.

Poft? bun?!

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 5 din 14

Aboneaz?-te



C?utare ?n site:

QMagazine