Numarul Curent

Noiembrie 2018
L m M J V S D
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Valeria si Teodora
v? ureaz?
Vacan?e cu Farmec !

?


Bunatati din pensiuni
Pr?jitur? cu nuc? ?i mere ca la Casa Cartianu, Gorj

Ingrediente:

- 6 ou?
- 20 linguri de zah?r
- 1 can? nuc? m?cinat?
- 1 pachet de margarin?
- 1 praf de copt
- Coaj? de l?m?ie
- 2 kg mere
- Scor?i?oar?
- F?in?

Mod de preparare:

Merele se cur??? , se rad ?i se c?lesc cu pu?in? margarin? ?i zah?r dupa gust.

G?lbenu?urile se freac? cu 15 linguri de margarin?, f?in? ?i praful de copt ?i se amestec? p?n? se ob?ine un aluat omogen care se ?mparte ?n dou? ( ? ?i ?) .

Se ?ntinde ?n tava tapetat? cu h?rtie de copt o foaie peste care se vor ad?uga merele.

Albu?urile se bat spum?, se adaug? zah?rul ?i apoi nucile, dup? care se adaug? peste mere. Aluatul r?mas se mai ?nt?re?te cu pu?in? f?in?, apoi se rade peste albu?uri ?i se d? la cuptor p?n? se coace blatul ?i se ?nt?re?te glazura ( bezeaua).

Alternativ?: ?n loc de mere se mai poate folosi ?i gem de prune.

V? dorim poft? bun?!

Fotografie: Cristian-Alexandru CATAN?

 
Cartofi umplu?i cu ciuperci ca la Bran

Ingrediente?:

  • ? kg cartofi,
  • 100 g margarina,
  • 200 g ciuperci,
  • sare, piper
  • o legatura de marar.

Mod de preparare :

Se spala cartofii, se curata si se coc, intregi, la cuptor.

Se scobesc usor, cu o lingurita la mijloc. Miezul scos se amesteca cu o parte din margarina, ciupercile tocate marunt, sarea, piperul si verdeata fin tocata.

Se umplu cartofii, se asaza in tava unsa cu margarina si se dau la cuptor. Cand sunt rumeniti se scot, se presara cu margarina si verdeata.

?

POFTA BUNA !

?

Re?et? : Mioara Stoian, Bran

 
Ghiveci traditional

Ingrediente:

- 1 kg de cartofi taiati felii subtiri,

- ? kg dovlecei curatati si taiati rondele,

- ? kg bame,

- 1 si ? ceasca de ulei,

- 3-4 cepe taiate solzi,

- o legatura de marar,

- o legatura de patrunjel,

- 4-5 rosii date pe razatoare,

- sare, piper,

- 5-6 catei de usturoi.

Mod de preparare:

Se curata, se taie zarzavaturile si se asaza straturi alternative in forma, presarand sare si piper dupa fiecare strat.

Ceapa se caleste bine in ulei, se adauga rosiile, usturoiul si se toarna peste zarzavaturi.

Deasupra se pun 2-3 rosii taiate felii si restul de verdeata.

Se da la cuptor, la foc potrivit, aproximativ o ora.

Text: Dna Mioara Stoian, Bran

 
Sarmalute in foi de vi?a ca la Bran

Ingrediente?: 20 frunze de stevie, o ceasca de orez, 2 cepe taiate marunt, ? ceasca de ulei, o lingura de bulion(sau doua rosii), o legatura de marar tocat fin, sare, piper, cimbru, doua cesti de bors.

Mod de preparare?: se caleste ceapa in ulei, se adauga orezul bine spalat, se caleste 2-3 minute, dupa care se stinge cu doua cesti de apa clocotita. Se las ape foc pana inghite toata apa , se adauga sarea, condimentele, bulionul si mararul.

Se lasa sa se raceasca.

Se spala frunzele si apoi se oparesc cu apa fiarta in care s-a adaugat putin otet si sare.

Se impaturesc sarmalele si se asaza intr-o oala cu fundul gros.Pe fundul oalei se pun foi de stevie sau un gratar. Se acopera cu cateva frunze intregi de stevie, se adauga borsul, inca 1/2 ceasca de ulei si se completeaza cu apa astfel incat sa fiarba la foc potrivit si apoi la foc foarte mic.

Se pot aseza sarmalele intr-o tava rotunda sau intr-o cratita mare si se scad la cuptor

Text: Dna Mioara Stoian

 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 4 din 14

Aboneaz?-te



C?utare ?n site:

QMagazine