Numarul Curent

Banner

Asociatia
?CELE MAI FRUMOASE SATE DIN ROMANIA?

?

Asociatia ?CELE MAI FRUMOASE SATE DIN ROMANIA? in 2010

Floriana Jucan Travel

Iunie 2017
L m M J V S D
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Valeria si Teodora
v? ureaz?
Vacan?e cu Farmec !

?


Bunatati din pensiuni
Cl?tite cu mere ?n aluat- ?Apfel im Schlafrock?

Re?et? preg?tit? de elevii Colegiului ,, ?ara B?resi?, Prejmer

cu ocazia Festivalului Cl?titelor

Ingrediente:

220 gr f?in?
350 ml lapte
2 ou?
50 gr zah?r
1 esen?? vanilie
1 v?rf linguri?? praf de copt
2 mere mari
1/4 pachet unt pentru pr?jit
zah?r pudr? ?i pu?in? scor?i?oar? pentru pudrat

Mod de preparare:

Batem bine ou?le cu telul. Adaug?m ?ncet laptele peste ele, b?t?nd ?n continuare. Ad?ugam zaharul, praful de copt ?i esen?a de vanilie.

Ad?ug?m f?ina treptat p?n? se ob?ine un aluat moale spumos.

D?m merele pe r?z?toarea mare ?i apoi le incorpor?m ?n aluat.

?ntr-o tigaie teflonata ?ncingem o linguri?? de unt. Punem o lingur? de aluat ?n unt ?i apoi cu dosul lingurii nivel?m cl?tita s? fie c?t mai sub?ire, ca s? se coac? ?n interior ?i ?n acela?i timp c?t mai rotund? posibil s? arate ca o cl?tit?.

Se pr?jesc cl?titele pe ambele p?r?i.

Se pudreaz?? cl?titele cu zah?r pudr? amestecat cu pu?in? scor?i?oar? folosind o sit? mic?.

?

Se servesc calde.

Poft? bun?

?


?

 
Beigheol?h cu urd? ( Pl?cin?ele evreie?ti)

Ingrediente coc?:

  • 3 pahare f?in? alb?
  • 1 pachet unt/margarin?
  • 1 pahar ap?
  • 1 linguri?? o?et (zeam? de l?m?ie)
  • 1 praf de sare

Umplutur?:

  • 300 g urd? dulce
  • 250 g br?nz? de vaci
  • 2 linguri?e zah?r
  • 1 linguri?? gri?
  • ? linguri?? sare
  • 1 linguri?? f?in?
  • 2 linguri m?rar tocat fin
  • 2-3 fire ceap? verde

Se? face un aluat fraged din ingredientele de mai sus pentru coc?. Se fr?m?nt? bine, apoi se las? o or? la rece. ?ntre timp se preg?te?te umplutura astfel: se freac? bine urda cu zah?rul ?i sarea, apoi se adaug? amestec?nd br?nza de vaci, gri?ul ?i f?ina. Dup? ce a stat s? se odihneasc? aproximativ 15 minute, se amestec? totul cu m?rarul verde tocat ?i ceapa de asemenea t?iat? foarte fin. Dac? umplutura este prea moale se mai adaug? ou?.

Din aluat se ?ntinde o foaie groas? de 3mm, se scot rondele cu un pahar mare ?i se umple fiecare rondea cu o linguri?? de umplutur?. Se str?ng pl?cin?elele ?n form? rotund?, se a?eaz? ?n tav? la distan?e nu prea mari, se ung cu g?lbenu? de ou ?i se coc p?n? se rumenesc.? Se servesc fierbin?i cu bor? rece de sfecl? dres cu sm?nt?n? sau iaurt.

?

*** Cartea de bucate tradi?ionale evrei?ti ?Ca la mama acas??, Haseefer, Bucure?ti, 2008

 
Re?et? moldoveneasc?: Dresal? (S?rbu?c?), zona Piatra Neam?

Ingrediente:

  • 1,5-2 kg cartofi
  • 2-3 morcovi mari
  • 2-3 cepe mari
  • 1-2 ardei gra?i (optional)
  • 300-500 g sm?nt?n?
  • 3 linguri de ulei
  • 2 oua
  • 1-2 litri lapte b?tut (cel mai bun e laptele acru facut ?n cas?, chisleagul)
  • ap?
  • 1 legatur? leu?tean
  • fidea (op?ional)
  • sare, piper

Mod de preparare

Se cura?? cartofii ?i se taie cuburi. Se cur??? morcovii ?i se dau prin r?z?toare, cepele se cur??? ?i se taie cubule?e sau pe?ti?ori iar ardeii se taie cubule?e mici.

?ntr-o oal? mare se c?lesc ?n ulei, ceapa ?i morcovii.Cand acestea s-au inmuiat u?or, se adaug? ardeii gra?i ?i cartofii t?ia?i cubule?e.

Citeşte mai mult...
 
Re?et? moldoveneasc?: Bulz ciob?nesc

Re?eta face parte din proiectul ?Descoper??tradi?iile culinare rom?ne?ti??derulat de agen?ia de rela?ii publice, Russenart Communications ?n parteneriat cu brandul Arpis.

?Bulz ciob?nesc? ca la Pensiunea Octogon, Dumbrava Ro?ie, Neam?

Ingrediente:

  • Mamalig? facut? din m?lai, ap? ?i sare,
  • Br?nz? de burduf,
  • Kaiser sau costita afumata,
  • Ulei
  • sl?ninu??,
  • pu?in? sm?nt?n?,
  • putin unt.

Mod de preparare (varianta tradi?ional?)

Se preg?te?te o m?m?lig?? din m?lai, ap???i sare. Se las??s??se r?ceasc?, o zi.

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 14

Aboneaz?-te



C?utare ?n site:

QMagazine