Numarul Curent

Noiembrie 2018
L m M J V S D
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Valeria si Teodora
v? ureaz?
Vacan?e cu Farmec !

?


Evenimente Trecute
Festivalul Zaibarului si Prazului - Bailesti

?La Bailesti se promoveaza zi de zi aceste produse pentru ca noi asta avem: zaibar, painea de tast, prazul si puiul de curte?

Festivalul Zaibarului si Prazului, Bailesti

La Bailesti s-a sarbatorit Festivalul Zaibarului si Prazului, in Parcul Central din Bailesti unde s-au strans zeci de societati si producatori agricoli care au pus pe tarabele special amenajate produse alimentare traditionale din zona, dar si praz alaturi de butoaiele cu zaibar.

Festivalul a inceput cu o scurta pomenire a regretatutului mare actor Amza Pelea (mare iubitor de zaibar) si a sotiei sale Domnica dupa care trasurile si butoaiele de zaibar au plecat spre parcul central, acolo unde a avut loc spectacolul! S-au desfasurat concursuri in urma carora a fost premiat cel mai bun zaibar, cel mai mare praz si cea mai originala reteta culinara. Aceasta grea jurizare a fost facuta de o comisie din cinci specialisti.

Toti localnicii au fost serviti cu retete traditionale oltenesti: fasole cu carnaciori oltenesti, mancare de praz, tocana de oaie, nelipsita mamaliguta cu branza, vestitele muraturi, zaibar, praz, tocana, pastrama si diferite branzeturi, sarmalute in foi de vita noua, placinte de dovleac, gutui coapte.

In paralel cu degustarea acestor bunatati culinare s-a desfasurat si o expozitie a comunitatilor din zona, printre care enumaram: Primaria Municipiului Bailesti, Primaria Giurgita, Vincom Vrancea, Coroana Regala Segarcea, A.N.T.R.E.C., Oras Vidin ? Bulgaria, unde au fost expuse mancaruri traditionale, bauturi, haine, fiind prezenti si reprezentanti ai asociatiilor de macedoneni si bulgari.

Festivalul s-a incheiat cu un spectacol folcloric, unde localnicii au avut ocazia sa asculte in special Ansamblul Folcloric ?Maria Tanase?, Ansamblul Folcloric din Bailesti, din Goicea, din Bistret, din Isalnita, si Ansamblul Folcloric ?Draganesti? din Olt.

 
<< Început < Anterior 51 52 53 Următor > Sfârşit >>

Pagina 53 din 53

Aboneaz?-teC?utare ?n site:

QMagazine