Numarul Curent

Noiembrie 2018
L m M J V S D
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
Valeria si Teodora
v? ureaz?
Vacan?e cu Farmec !

?


Tara Maramuresului - in Oglinda timpului nr. 31 - iulie 2006

?ara Maramure?ului ? ?n Oglinda timpului

M-am bucurat cand am aflat acum cateva luni ca Muzeul Taranului Roman, in colaborare cu Muzeul National de Istorie Naturala ? Grigore Antipa? si Muzeul National de Geologie, organizeaza impreuna expozitia dedicata uneia dintre cele mai atractive regiuni din Romania: Tara Maramuresului (16 iunie ? 10iulie).

Am fost onorata cand ni s-a propus ca ANTREC sa fie partener al Muzeului Taranului Roman in organizarea unor evenimente in cadrul acestei manifestari: Expozitia de Fotografie (autori: Elena Badulescu si Aurel Sibianu), editarea unui numar special al revistei ?Vacante la tara?. Maramures este una din regiunile din Romania renumita ca destinatie turistica?: pentru ca aici s-au pastrat obiceiurile, traditiile din generatie in generatie. Duminica oameni merg la biserica in costume populare din credinta, nu pentru a fi fotografiati, ceterasii canta la toate sarbatorile, iar peisajul este atractiv in fiecare anotimp.

Faima bisericilor din lemn a depasit de mult granitele tarii, la fel ospitalitatea si gastronomia deosebita cu care gazdele isi intampina oaspetii.

Din punct de vedere al retelei noastre, Filiala ANTREC Maramures este una dintre cele mai dezvoltate, avand un numar considerabil de pensiuni in mai multe localitati?: Botiza, Poienile Izei, Rozavlea, Ieud, Ocna Sugatag, Salistea de Sus.

Expozitia de fotografie si numarul special al revistei noastre dedicate Maramuresului, ofera bucurestenilor o invitatie deschisa, pentru a vizita in aceasta vara satele maramuresene.

 

Aboneaz?-teC?utare ?n site:

QMagazine